Црно-бијела рапсодија за крај Еврокупа!

Црно-бели у Румунији одиграли најбољу утакмицу у сезони и на леп начин се опростили од Еврокупа.

Кошарка 17.12.2014 | 21:00
Црно-бијела рапсодија за крај Еврокупа!

Ех, да је могло овако од почетка! Партизан је у Румунији одиграо најбољу утакмицу у досадашњем току сезоне и убедљивом победом над Асесофтом у Плоештију (85:65) у 10. колу Е групе опростио се од такмичења у Еврокупу. Шампиону Србије ово је био трећи тријумф у овом такмичењу, а Асесофт је још раније обезбедио пласман у наредну фазу.

Партизан је до убедљивог тријумфа против, чинило се на почетку сезоне, незгодних Румуна дошао упркос чињеници да пут Румуније због лакших повреда нису ни кренули Саша Павловић, Никола Милутинов и Ђорђе Гагић.

Када се на то дода чињеница да тренер Душко Вујошевић од раније не може да рачуна ни на повређеног Еда Мурића, онда је јасно да је остатак екипе одиграо заиста добру утакмицу у којој га је шут за два и три поена служио као никада у досадашњем току сезоне.

Црно-бели су питање победника дефинитивно решили сјајном игром у трећој деоници, а током целог меча били су изразито доминантни у скоку на обе стране терена, а и забележили су велики број асистенција. Најбољи су без дилеме били Милан Мачван и Лука Богдановић, а прилику да заигра у последњој четвртини добио је и млади Милош Глишић који се уписао и у стрелце. У самом финишу на терен су истрчали и Петар Аранитовић и Јанис Кузелоглу.

Веома добро су црно-бели почели утакмицу у Плоештију, расположен за игру био је Милан Мачван којег противнички кошаркаши нису знали како да зауставе. Као да је чињеница да је меч резултатски неважан скинула баласт са леђа кошаркашима српског шампиона који су играли добро и разноврсно у нападу, што им је донело и предност од чак 13 поена (23:10).

Ипак, у самој завршници последње деонице, првак Румуније се мало „пробудио“, па су Купер и Хејс направили серију од 7:0 и колико, толико вратили неизвесност у ову утакмицу.

Припретио је румунски тим на старту „тројкама“ Маријуса Рункаускаса, што је довело до тога да екипа Партизана опет „појача“ одбрану и натера Асесофт на грешке у серијама.

У тим тренуцима игру црно-белих у нападу носили су Борис Дало, Вања Маринковић и Лука Богдановић, па је српски шампион још једном дошао до двоцифрене предности и најавио убедљиву победу на опроштајној утакмици у Еврокупу.

Ако је и било неке дилеме како ће се завршити вечерашња утакмица у Плоештију, играчи Партизана отклонили су је у трећој деоници. У том периоду црно-бели су направили готово невероватно серију од 18:0 и дошли до 30 поена предности (67:37).

Прорадио је шут за три поена, било је ту и неких атрактивних потеза Мачвана и Богдановића, и тада је било јасно да ће Партизан тријумфом завршити ово такмичење, само је било питање колика ће бити разлика на семафору.

Последња четвртина за екипу из Београда представљала је рутинско привођење утакмице крају која ће свакако да послужи као веома добра увертира за оно што црно-беле чека у недељу у хали Пионир, када ће играти дерби Јадранске лиге против Будућности из Подгорице.

АСЕСОФТ – ПАРТИЗАН 65:85 (16:23, 16:20, 10:30, 23:12)

Хала Олимпија у Плоештију

Гледалаца: 3.000

Судије: Биричик (Турска), Лопес (Португал) и Давидов (Русија)

АСЕСОФТ: Сиарто 2, Пелеканос 8, Лабовић 1, Бурлаку 3, Браун 14, Негоитеску, Мохамед 2, Ли 12, Купер 4, Флаурес 7, Рункаускас 6, Хејс.

ПАРТИЗАН: Тепић 9, Аранитовић, Кузелоглу, Маринковић 5, Дало 8, Милосављевић 6, Мачван 23, Андрић 11, Милутиновић 4, Глишић 2, Безбрадица 2, Богдановић 15.

Коментари / 0

Оставите коментар