Хаљине будућности

Многе жене врло добро знају да проналажење идеалне хаљине није нимало лак задатак. Али ова хаљина, креирана помоћу три-де штампача, можда може бити решење проблема.

Мода и љепота 17.12.2014 | 09:32
Хаљине будућности

Дизајн студио "Нервоус Сyстем" користио је три-де технологију за креирање иновативне хаљине која се прилагођава женском телу.Штампање хаљине, коју креатори називају „четири-де хаљина“, траје чак 48 сати, а кошта невероватних 3.000 долара.

Компанија, са седиштем у Масачусетсу, САД, до сад се бавила израдом апликација за смарт телефоне и таблете, које помажу корисницима да прилагоде изглед и величину своје хаљине.

Користећи апликацију, корисници могу мењати стил, величину, изглед и еластичност хаљине.

Говорећи о свом раду, Џесика Розенкранц, један од оснивача и креативни директор студија "Нервоус Сyстем", рекла је: „Веома сам заинтересована за хаљине будућности које ће бити више личне и моћи ће да се прилагоде вама и вашем телу“.

У штампању ових хаљина користи се процес звани селективно ласерско синтеривање, који користи ласер да споји најлонски прах, остављајући нерастопљен прах у шупљинама.

„Скенирање тела, нове врсте дизајна и технике израде отварају све веће могућности. Нове хаљине су већ у плану“, изјавила је Џесика.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар