Странке заборавиле на грађане

У посљедњих неколико дана на политичкој сцени Требиња води се жестоки “рат саопштењима” у којима најмање има ријечи о проблемима грађана центра источне Херцеговине, а у којима се градски одбори све више баве високом политиком.

Република Српска 28.11.2014 | 22:52
Странке заборавиле на грађане

У том медијском препуцавању предњаче СНСД и ПДП, а повремено се укључују и остале странке. Да ствар буде занимљива најмање ријечи је о проблемима грађана Требиња, а у првом плану је вођење високе политике.

Зоран Анђушић, одборник ПДП-а не види ништа спорно у све чешћем оглашавању политичких странака путем интернет портал, док предсједник Градског одбора СДС-а Видомир Бегенишић тврди да требињски СНСД саопштењима покушава прикрити страх од губитка власти на бх. нивоу.

“Савремени електронски медији су омогућили да се сукоби мишљења између политичких субјеката износе и изван скупштинске сале, што је случај у читавој Европи па и свијету и природно је то, а зашто онда не би било код нас, каже Анђушић.

“Позадина је овдје сасим друга, овдје је у редовима СНСД-а завладао параноичан страх СНСД-а од губитка власти на нивоу БиХ јер ће се тада отворити многа питања која се стављају на тепих посједњих десетак година, то су јако тешка и болна питања и која ће дотицати многе високе функционере те странке. То је у ствари проблем и скретање пажње у јавности када се оптужује СДС за неку пробосанску политику и издају интереса РС”, сматра Видомир Бегенишић, предсједник Градског одбора СДС-а.

Слободан Шараба, предсједник Градског одбора НДП-а, сматра да се требињски СНСД и ПДП баве високом политиком јер нису у стању да ријеше основне животне проблеме својих грађана.

“Морам да кажем да је ово велика обмана грађана Требиња и једно настојање да се створи привид политичке борбе у нашем граду, а у суштини се не дешава ништа. Или у суштини се овдје води само висока политика. На једној страни прича о Бакиру Изетбеговићу коју форсира СНСД, на другој страни прича о Жељки Цвијановић коју форсира ПДП. Дакле једна велика поллитика, а нажолост не ријешавају се основни животни проблеми грађана који требају да се ријеше и зашта је задужена скупштина града”, каже Шараба.

Покушали смо добити изјаву и у СНСД-у али нам нам је тамо речено да је њихов портпарол, Предраг Шкоро, на ту тему “све рекао у саопштењма”.

(БН ТВ)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Чокорска поља

28.11.2014 22:01

Хебо странку уз коју мора стајати име некаквог лика који је власник такве странке. То је смеће а не демократска политичка странка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвена

28.11.2014 23:50

Нисмо заборавили, подјелили смо по 50 КМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

29.11.2014 05:09

Шараба,показали сте се ви из НДП одлично....Напријед Славко, само их гази!

ОДГОВОРИТЕ