Stranke zaboravile na građane

U posljednjih nekoliko dana na političkoj sceni Trebinja vodi se žestoki “rat saopštenjima” u kojima najmanje ima riječi o problemima građana centra istočne Hercegovine, a u kojima se gradski odbori sve više bave visokom politikom.

Republika Srpska 28.11.2014 | 22:52
Stranke zaboravile na građane

U tom medijskom prepucavanju prednjače SNSD i PDP, a povremeno se uključuju i ostale stranke. Da stvar bude zanimljiva najmanje riječi je o problemima građana Trebinja, a u prvom planu je vođenje visoke politike.

Zoran Anđušić, odbornik PDP-a ne vidi ništa sporno u sve češćem oglašavanju političkih stranaka putem internet portal, dok predsjednik Gradskog odbora SDS-a Vidomir Begenišić tvrdi da trebinjski SNSD saopštenjima pokušava prikriti strah od gubitka vlasti na bh. nivou.

“Savremeni elektronski mediji su omogućili da se sukobi mišljenja između političkih subjekata iznose i izvan skupštinske sale, što je slučaj u čitavoj Evropi pa i svijetu i prirodno je to, a zašto onda ne bi bilo kod nas, kaže Anđušić.

“Pozadina je ovdje sasim druga, ovdje je u redovima SNSD-a zavladao paranoičan strah SNSD-a od gubitka vlasti na nivou BiH jer će se tada otvoriti mnoga pitanja koja se stavljaju na tepih posjednjih desetak godina, to su jako teška i bolna pitanja i koja će doticati mnoge visoke funkcionere te stranke. To je u stvari problem i skretanje pažnje u javnosti kada se optužuje SDS za neku probosansku politiku i izdaju interesa RS”, smatra Vidomir Begenišić, predsjednik Gradskog odbora SDS-a.

Slobodan Šaraba, predsjednik Gradskog odbora NDP-a, smatra da se trebinjski SNSD i PDP bave visokom politikom jer nisu u stanju da riješe osnovne životne probleme svojih građana.

“Moram da kažem da je ovo velika obmana građana Trebinja i jedno nastojanje da se stvori privid političke borbe u našem gradu, a u suštini se ne dešava ništa. Ili u suštini se ovdje vodi samo visoka politika. Na jednoj strani priča o Bakiru Izetbegoviću koju forsira SNSD, na drugoj strani priča o Željki Cvijanović koju forsira PDP. Dakle jedna velika pollitika, a nažolost ne riješavaju se osnovni životni problemi građana koji trebaju da se riješe i zašta je zadužena skupština grada”, kaže Šaraba.

Pokušali smo dobiti izjavu i u SNSD-u ali nam nam je tamo rečeno da je njihov portparol, Predrag Škoro, na tu temu “sve rekao u saopštenjma”.

(BN TV)

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Čokorska polja

28.11.2014 22:01

Hebo stranku uz koju mora stajati ime nekakvog lika koji je vlasnik takve stranke. To je smeće a ne demokratska politička stranka.

ODGOVORITE
Name

crvena

28.11.2014 23:50

Nismo zaboravili, podjelili smo po 50 KM

ODGOVORITE
Name

ja

29.11.2014 05:09

Šaraba,pokazali ste se vi iz NDP odlično....Naprijed Slavko, samo ih gazi!

ODGOVORITE