Неће бити смањења плата

Предсједник Савеза синидаката Републике Српске Ранка Мишић затражила је да Министарство рада и
борачко инвалидске заштите буде подијељено на два ресора и да Синдикат обавезно буде консултован код избора министра рада.

Република Српска 27.11.2014 | 20:52
Неће бити смањења плата

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је изјавио након састанка с руководством Савеза синдиката да  радници неће бити препуштени стихији и да ће бројни проблеми бити рјешавани уз помоћ и приједлоге Синдиката.

"Наше опредјељење је да нећемо и немамо намјеру да смањујемо плате у јавном сектору, али имамо намјеру да смањујемо јавну потрошњу", нагласио је Додик.

Предсједница Савеза синдиката Ранка Мишић посебно је нагласила да синдикат жели да буде консултован приликом именовања будућег министра рада.

"Оно од чега ми не одустајемо јесте формирање министарства рада или запошљавања и социјалне политике, најмање је битно какав ће назив носити. Много је важније да Република Српска има министарство рада и да има људске ресурсе који ће бити у фокусу онога што јесу у овом тренутку велики проблеми радника Републике Српске.

Ту мислим на значајан број радника који  ради и у јавном и у приватном сектору чија права се не поштују, који не могу да овјере здравствену књижицу, који не могу да буду пензионисани," истакла је Мишић.

Мишићева је напоменула да будући премијер посебно мора да се стара да радници буду редовно плаћени и да им буду уплаћени доприноси, као и порези, што до сада није био случај.

"Рјешавање тих проблема мора бити приоритет новог министра рада и новог предсједника Владе", нагласила је Мишић.

Будућа Влада мора да донесе нове законе о инспекцијама, нови закон о пореском поступку, а све с циљем да радник у РС не трпи због несавјесних послодаваца, закључила је предсједник Синдиката.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

постен

27.11.2014 20:00

Ма какав посао, какво министартсво рада.Додик се забуљио у ноге дотичне.Сигурно ће имати проблема са Жељком због овог скандала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

27.11.2014 21:15

Јесте ли видјели како је пепељуга послије прес конференције испустила марамице а принц је покупио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

27.11.2014 22:13

Дошла Ранка код Баје и избацила ногаре ко пилоте на Савском мосту . Није адреса Баја него Влада РС а гдје се треба обратити за подршку Синдикату .Бежи Ранка носи се ти имаш 5000 плату

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка Тереза

28.11.2014 05:48

нека си му рекла, сад ће,,чаробним штапићем,, све бити ријешено...

ОДГОВОРИТЕ