Жељка Цвијановић мандатар нове владе?

И данас су настављене консултације у Палати републике предсједника Милорада Додика са политичким странкама и невладиним сектором о именовању мандатара за састав нове Владе Републике Српске. Незванично нам је потврђено да ће мандатар поново бити Жељка Цвијановић. Званично, предсједник Републике Српске Милорад Додик име мандатара ће саоштити током викенда или почетком наредне седмице.

Република Српска 27.11.2014 | 12:45
Жељка Цвијановић мандатар нове владе?

Коалициони партнери у Палати Републике Српске још једном су потврдили јединство.  Из незваничних извора у владајућој коалицији је потврђено да ће коалиција окупљена око СНСД-а подржати приједлог предсједника Републике Српске Милорада Додика да за мандатара за састав Владе Републике Српске предложи досадашњег премијера Жељку Цвијановић.

Лидер ДНС-а недавно није био тако изричит када је у питању давање  мандата Жељки Цвијановић по други пут. Данас, ипак, јасан.

"Ми имамо пуно повјерење предсједника републике и у његов избор. Како је он нама вјеровао за предсједника Народне скупштине тако ми предсједнику републике вјерује за избор мандатара", рекао је предсједник ДНС-а Марко Павић.

"Наш циљ је да то све учинимо у децембру и да би имали прилику да усвојимо буџет и друга годишња програмска акта, да у нову годину не би улазили са привременим одлукама о финансирању , него да имамо усвојен буџет", рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Са Марком Павићем дошли су и коалициони партнери предсједник СРС-а Драган Ђурђевић  предсједник НС-а Адам Шукало. У ставовима - једногласни.

"Дио скупштинске већине коју ће чинити ова коалиција се придружују још неке странке, па и странке које данас имају разговор са Додиком. Што се тиче Напредне Српске, ми немамо проблем с обзиром да је формирана скупштинска већина од странака из Републике Српске и да се секундарно било ко од странка може да придружи", рекао је Шукало.

"Сматра да у оквиру наше коалиције са ДНС-ом можемо да истрајемо и дамо подршку будућој влади. Републику Српску очекује политичка стабилност ", сматра предсједник СРС-а Драган Ђурђевић.

И предсједник СП-а Петар Ђокић је рекао "ДА"  приједлогу Милоарада Додика. Када су у питању министарске фотеље, лидер социјалиста очекује да ће у складу са изборним резултатима њихови захтјеви бити максимално испоштовани.

"Данас није могуће објавити ту информацију зато што још морамо да разговарамо и то ће бити посао будућег мандатара, али свакако да ће одлога бити договор политичких партија. Мислим да ћемо договорити", рекао је Ђокић.

Како сада ствари стоје и коалиција "Домовина" је изразила спремност да се приклони СНСД-у. Тако је барем закључено након данашњих консултација. О позицијама у Влади за сада није било ријечи. О детаљима ће тек након именовања мандатара. Ипак, Рамиз Салкић је рекао да постоје одређени услови.

"Треба да ријешимо питање образовања Бошњака у овом ентитету, али вјерујем да ћемо то кроз дијалоге ријешити", рекао је Салкић.  Чини се да је и Милорад Додик промјенио став. Након што је схватио да нема тако лагодну већину од категоричног одбијања СДА и Домовине ова колаиција је сада прихватљива за предсједника Републике Српске.

Од неприхватљивог дошло се до пожељног. На консултацијама у Палати Републике био је и предсједник Партије уједињених пензионера Илија Стеванчевић. Након састанка који је брзо завршен није стао пред камере. Консултације са предсједником републике о именовању мандатара за састав нове Владе настављају се и сутра.

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

квалитетно купљен

27.11.2014 11:53

Кад видим ову тројицу немам апетита пет дана,њима заједно и 100 година затвора мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

27.11.2014 12:15

и ово је Република Српска , жалосно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

П.С.

27.11.2014 12:21

Стварно не знам коме у Републици Српској одговара ова власт. Са овквим стање у дрзави? Не дислајкујте, вец вас молим да оставите коментар, засто???

ОДГОВОРИТЕ
Name

бране

27.11.2014 12:23

Каква ли ће нам бити влада када је бирају "папци"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер брани Сарајево

27.11.2014 13:08

Познавајући Милорада Додика, могао би Војин Митровић као успјешан тајкун бити од Додика предложен и за предсједника владе. Тиме ће Милорад доказати да га није купио новцем него му понудио овакву нагодбу. И тако ће бити и вук сит и све овце на борију. Живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

27.11.2014 13:29

Негативна селекције није нигдје тако изражена као на Балкану а под Милорадом Додиком је екстремна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

27.11.2014 13:41

Мука ми је од ових лазних патриота,истинске патриоте су своје кости оставиле на Возуцој,Грабезу,Мајевици,Купресу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

27.11.2014 14:06

Види нашег лопова Павића, ко фол се снебива, а укро би слијепцу штап, ову тројицу је народ довео, народ ће их и отјерати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

27.11.2014 14:22

Јос јуце и јутрос је Додик изјављивао да он има и хоце само СРПСКУ вецину у НС РС (видимо и у ивом тексту), а данас вец прица другу прицу, како за коалицију Домовину има мјеста у влади Републике Српске!? Ајмо СНСД-ботови, да вас и данас цујем како пљујете по СДА, Салкицу и Бакиру. Ста, уцутали сте несто? П.С. ако послије онаквог изивљавања прекјуце у скупстини, Босњаци-муслимани зеле у коло са Додиком, онда срецно им било...

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш баш

27.11.2014 14:30

Хало приједор, "Украо би и слијепцу штап" је баш добра. Вриједи за сву тројицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор П.С

27.11.2014 14:43

Кад је стање у Српској било боље? Можда је било у Бијељини док је била центар трговине, али у другим диејловима Спрске стање је боље сад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

27.11.2014 14:54

Дјокици је мјесто у средини ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

цалифорниа дреамин

27.11.2014 15:21

Живјела нам вјечно наша Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

27.11.2014 15:43

Мики.Али се зато преврцу у гробу кад виде ко с ким иде у коалицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор на одговор П.С.

27.11.2014 15:48

Јесте, појединцима попут Ранка Шкрбића... Колико ја знам дуг Републике Српске расте из године у годину. Погледајте квалитет здравства, школства... Како ћемо враћати иностране дугове, болесни и стручно необразовани? Шта мора да се деси у овој држави да се поднесе оставка из моралних разлога? То што "владајућа елита" није морална не представља проблем. Они се отворено не придржавају ни закона. Узмите Додикове изјаве радницима да неће добити плате и поред судског рјешења ако се обрате БН телевизији! Па ови људи нису ни легалисти! Биће нам баш "пуно боље"! Бањалука!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рр

27.11.2014 16:23

Мој Валтере да макар мало личиш на правог не би тако коментарисао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Компас

27.11.2014 17:37

Одговор Одговору пс- кад је стање било боље. Било је пуно боље до доласка ових јер: радници (рецимо у школиама) су примани преко конкурса. Стање у болницама је било драстично боље, више лијекова на поз. листи, имали смо Универ. болницу. Нисмо имали овако крупне тајкуне. У малим мјестима су то неизмјерно богати људи. Кад мало боље размислим, то је оно што смо добили: јако богате појединце који су своје жене и љубавнице увалили у разне одборе, комисије и тиме се јако, јако компромитовали. Можда то није очигледно у већим градовима али у малим је драстично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер брани сарајево

27.11.2014 18:22

Хелло рр, И у великим је исто. Пуна су их влада и државна предузећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор компас

27.11.2014 18:58

Е баш га лупаш, чуј није било тајкуна, људи да ли ви читате шта пишете, ево кренућу само од једног Душанића, да ли је потребно даље их редати, увек их је било и увек ће их бити, једни ће једнима да одговарају, други другима, дао си пример примања у школама, можда је то твој лични пример, али контра том примеру их је било и увек ће бити, а те у школама што су тада радили питај да ли им је било боље тад или сад и што се плата тиче, мада и то је субјективно мишљење, теби је боље било тада у твом месту, некоме је боље сада, не разумем зашто је то тешко прихватити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор Владо Бања Лука

27.11.2014 19:04

Ти си само један острашћени и Додиком исфрустрирани лик, па шта је сад слагао у томе што си навео да је река, рекао је да има Српску већину и има је (44 Српска гласа), Босић је причао и убеђивао вас да има већину, слагао вас је и ником ништа, није ти ту Додик лажов већ Босић! Сад се игра са овима из Домовине јер му се може, не клечи и не моли их ко СзП, уосталом шта више да се каже сем уживај у лику Додика још и још и увек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

27.11.2014 19:38

Немојте говорити да Муслимани хоће да укину Републику Српску, са Додом њој је крај за годину дана можда и прије тражили сте гледајте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цизмиц

27.11.2014 19:53

Бијела чизма у земљи папака. Да је жив Бранко Ћопиц,поново би скоцио са моста. Јазавац не би суда ни видио. Бан Тиса Милосављевиц би платио рекет и ракетирао се из Бањалуке фор евер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Радовиц

27.11.2014 19:54

Господина Милана Радовића за премијера!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор тузлак

27.11.2014 21:15

Зато сте и скочили толико да га срушите, али не иде, знам да вам је кост у грлу и биће још дуго, дуго, дуго... Република Српска живи вечно, на твоју жалост...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папак

27.11.2014 21:17

У било којој земљи након скандала са куповином посланика, судионици би се нашли већ пред лицем правде. А ког нас поново ни мање ни више изгледа десиће се Жељка. Колико човјек мора бити аморалан па да се поново не само слика вец и утркује за ,,поновног премијера,,.То само показује да смо ми сви папци . Тако нам и треба. По оној народној ,чега се паметан стиди ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

27.11.2014 21:17

Ал Додик игра симултанку, свака му част. Републику Српску је давно превазишао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

веритас

28.11.2014 02:24

Др. Богданица за премијера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛА

28.11.2014 06:23

АУ БЛАГО МЕНИ И НАМА СВИМА АКО ОВА ДОЂЕ НА ВЛАСТ, ФАКТИЧКИ, ФАКТИЧКИ.... ИДЕМО У ПРОПАСТ.НАДАМ СЕ ДА НЕЋЕ ДУГО, ПОЧЕЛО ЈЕ КЛУПКО ОКО КРИМИНАЛА ДА СЕ ОДМОТАВА. СПРЕМТЕ СЕ СПРЕМТЕ ДА ОДГОВАРАТЕ СВИ КОЈИ СТЕ УМЕШАНИ У КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈУ, А ПОГОТОВО П А П Ц И.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАЈЛО

28.11.2014 08:58

Надам се да је банкрот, тј крај близу и да це улица растјерати ове лопове са власти. МОТКЕ У РУКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раy

29.11.2014 08:41

Трули су то људи. Међу њима ни човека ни знања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Д.

29.11.2014 11:44

Именовање Жељке Цвијановић за мандатара нове Владе Српске доживљавам као кажњавање грађане Српске.Жена која се у економију разумије као Екрем Јеврић у атомску физику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

29.11.2014 12:58

Сад це цистке у СНСД-у јер Радојициц и Радмановиц губе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРЕТЕН

29.11.2014 14:34

Идемо, настављамо гдје смо стали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

29.11.2014 15:14

Радмановиц и Радојициц се сад поједосе од бијеса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРА

29.11.2014 19:32

ОВА ТРОЈИЦА ПАПАКА СУ ПРОСЛОСТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УСКОРО

ОДГОВОРИТЕ