Пудер ускладите уз боју коже

Добра подлога за суву кожу је течни пудер, док масној кожи са проширеним порама више одговара компактни или у праху. Зрелијој кожи одговарају хидрантни, уљани течни пудери.

Мода и љепота 27.11.2014 | 11:26
Пудер ускладите уз боју коже

Када је пудер у питању, најважније је да водите рачуна о боји. Нијансу би требало да ускладите уз тен, јер у противном можете да делујете неприродно.

- Најбоље је да пудер тестирате на врату, одаберите приближно исту боју или за нијансу светлију од коже - саветује Јасмина Лилић, професионална шминкерка. - Добра подлога за суву кожу је течни пудер, док масној кожи са проширеним порама више одговара компактни или у праху.

Зрелијој кожи одговарају хидрантни, уљани течни пудери који хране кожу и враћају јој влажност.

- Течни пудер нанесите сунђером или утапкајте прстима, прво на средину лица и браду, а затим га размажите ка споља. Подочњаке камуфлирајте тако што ћете прстом, на који сте нанели коректор, нежно утапкати део испод очију.

Пудер у праху је најбоље да нанесете четкицом, а преко квалитетних течних пудера не морате ни да га стављате, већ само нанесите руменило.

- Водите рачуна да не претерате са руменилом, ставите га од врха образа и кружним покретима четкицом размажите ка уху - саветује саговорница "Живота плус".

Коментари / 0

Оставите коментар