Руси нам пријете санкцијама!?

Русија тражи од надлежних институција у БиХ истрагу о извозу одређених производа, прије свега воћа и поврћа из БиХ у Русију. Руси то захтјевају јер је у вријеме док је на снази забрана увоза у Русију из Европске уније повећан извоз из БиХ у Русију.

Босна и Херцеговина 25.11.2014 | 20:34
Руси нам пријете санкцијама!?

Руси сумњају да је дио производа који се из БиХ извезу у Русију уствари произведен у Европској унији. Наводно БиХ пријете и санкцијама.

Управа за индиректно опорезивање добила обавјештење које је Руска федерална служба за ветеринарски и фитосанитарни надзор упутила прво Абасади БиХ у Русији, а преко амбасаде и Министарсву иностраних послова.

Укратко Руси траже одговоре на који начин је Босна и Херцеговина успјела да три пута повећа извоз одређених производа у Русију и то у периоду забране увоза у Русију из Европске уније. БиХ је повећала извоз у Русију грожђа, јабука, крушака, кромпира.

У Управи кажу да немају информацију да Руси пријете санкцијама.

Руси траже детаљне податке о количинама произведеним у БиХ. Од амбасаде БиХ су затражили информацију о обиму производње и величини тла за сваку посебну пољопривредну културу.

У Удружењу воћара Српске напомињу да захтјев Русије није изненадјујући. Оно што воћари увјеравају јесте да уколико јесте било увоза робе из Европе која је преко БиХ даље пласирана у Русију да они с тим немају везе.

Воћари упозоравају да би евентуалне санкције Русије сахраниле воћарску производњу у Републици Српској која ионако доживљава најтеже дане.

(БН ТВ)

 

 

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

серб бл

25.11.2014 19:39

Не контам, Руси нам уводе санкције зато сто не постујемо санкције које је ЕУ увела Русији?!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

25.11.2014 19:55

Наси преваранти мисле да су само они паметни те да могу ј....... и русе у здрав мозак као сто то раде са овим јадним народом.Пуна подрска русима,банди и треба ударити санкције па нека изволе јабуке извозити у ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

25.11.2014 19:58

Зна рус ста се ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

25.11.2014 20:29

Тако то Додик и његови раде, прво питао за милијарду а посто није добио кренуо да украде :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

25.11.2014 20:41

Нама не треба да пријете санкцијама Руси треба под хитно да уводе санкције (ствар је оцита и без потребе увијања у рукавице, трпају се домаци дзукци да усицаре), јер цемо се прије ријесити биједе и јада који нас мори годинама. А лактасенка педалисати у 3 лијепе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

преварант

25.11.2014 20:42

Нема мјеста на земаљској кугли гдје није дошао балканац,и након ''адаптације'' на средину почео са преварама и заобилажењем закона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре серб бл

25.11.2014 20:47

Не конташ добро. Разлог је сасвим други, ај погоди који.....Ако погодиш добит ћеш јабуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посто јабуке ?

25.11.2014 23:01

Ма Додо обро јабуке у оном свом воцњаку сто је сину дао 3 милиона марака кредита да засади. Па родило момацки изгледа. Нек се руси напусе лагано,отказемо им извоз па нек онда увозе из Америке,ал у курцу,не да им Обама. Умјесто да казу хвала сто уопсте и тргујете са нама они несто паметују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги

26.11.2014 07:59

Браца руси нама србима санкције - не вјерујем. Ово је додикова пропаганда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

27.11.2014 13:08

Људи треба зовнути руске стручњаке да надгледају производњу и то извозити. То је једини начин. Ова багра ће направити од ових радних људи гладне као да нас нема превише. Ово је једино рјешење!

ОДГОВОРИТЕ