Црна Гора је узрок новог Хладног рата

Спољнополитички аналитичар Бошко Јакшић сматра да је намера Црне Горе да уђе у НАТО повод за почетак новог хладног рата.

Регион 24.11.2014 | 21:58
Црна Гора је узрок новог Хладног рата

Он је истакао да се сукоб ствара између Запада и Русије, односно САД и Европске уније, с једне стране, и Русије, с друге.

Као почетак нове хладноратовске реторике, Јакшић је навео посјету предсједника владе Црне Горе Мила Ђукановића САД, 14. априла ове године.

"Ако је атентат на Гаврила Принципа на аустроугарског престолонасљедника Фердинанда 28. јуна 1914. године означен као почетак Првог свјетског рата, онда би из саопштења Министарства спољних послова Русије могло да се закључи да је 14. априла 2014. године Црна Гора повод Другог хладног рата", рекао је Јакшић за подгорички Портал Аналитика.

Јакшић је казао да је Москва, поводом те посјете Ђукановића Вашингтону, саопштила да су премијерови позиви за што бржи пријем Црне Горе у НАТО, били пропраћени "Непријатељским изјавама на рачун Москве".

"Било је то, колико пратим, први пут да се у званични рјечник поводом украјинске кризе убаци појам 'непријатељ'. Потврда повратка хладноратовске реторике убрзо је стигла и с друге стране", рекао је Јакшић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Стари мој

24.11.2014 21:09

Црна Гора ( да неможе црња) је црна да неможе црња док је онај смрад ведри и облачи наочиглед свих и нико му не може ништа за његове подвале,шверц и криминал у свакој сфери живота поштеног дијела Црне Горе !Масонска организација је чудо мило !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

24.11.2014 21:12

свСВИ ХОЋЕ У ЕУРОПУ САМО НАШ НЕСРЕТНИ МИЛЕ ХОЋЕ У РУСИЈУ, НЕЋЕ ГА ЕУРОПА,АЛИ БИ РУСИЈА ДА ПРЕКО ДОДИКА И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ДА СТВАРА КРИЗУ НА БАЛКАНУ НЕВИДИ МИЛЕ ДА СМО МИ ЗА РУСЕ НИКО И НИШТА,МА ВИДИ ОН АЛИ НЕМА ИЗБОРА,УВАЛИЈО СЕ ГАДНО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

24.11.2014 21:23

Продане душе ... Јад црногорски све ће да уради за Паре па и Његоша се одрекоше ... Боже правде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

24.11.2014 23:43

Случајно сам био у прилици да у друштуву сједим са једним мафифијашем из Никшића.Човјек има свој дио границе са Албанијом и пролази како хоће. Подјелили се "људи" па увозе хероин, још се хвали како може банути код Мила када хоће. Наравно када му даје рекет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

24.11.2014 23:49

Ре-Дјурдја и М.Посто си све ове године преспавао и тек сад устао,па несто цуо ал не бас добро,нај боље врати се и настави даље да спавас,јос си у бунилу.Криза вец одавно дрма Балканом,пре него сто је настала Р.Српска,пре него сто је Додик постао предсједник. А кад се добро разбудис,нека ти неко казе истину,које су дрзаве,тј та ЕУ уцествовала у нестабилности Балкана,разбијања ЈУГ и растурање Срба.Све то без Русије.Пријатно спавање зелим

ОДГОВОРИТЕ
Name

моки са истока

25.11.2014 00:18

Тешко њима кад Руси буду продавали имовину,а паре да купе имају само Албанци.

ОДГОВОРИТЕ