Белгијска легенда хоће на клупу БиХ!

Енцо Шифо (48), један од најбољих фудбалера Белгије у историји, послао је кандидатуру за селектора фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине.

Фудбал 25.11.2014 | 10:00
Белгијска легенда хоће на клупу БиХ!

Некада бриљантни играч средине терена тако је постао посједњи у низу тренера који су понудили услуге Фудбалском савезу БиХ, чији ће Извршни одбор до краја године изабрати насљедника Сафета Сушића.

Својевремено је Шифо славу стекао наступајући за Андерлехт, Интер, Бордо, Оксер, Торино, Монако, а играчку каријеру завршио је 2001. године у Шарлроа.

Сезону након што је "окачио копачке о клин" постао је тренер клуба у којем је завршио са активним играњем, гдје је остао годину дана. Од 2004. године до 2006. био је шеф стручног штаба Тубизеа, а од 2007. до 2009. радио је као тренер Мускрона.

 Последњи тренерски ангажман имао је у сезони 2012/13. на клупи данашњег белгијског друголигаша Монса.

Подсјетимо, петочлана Комисија ФС БиХ за предлог избора селектора данас у Сарајеву одржала је први састанак где је истакнуто да је прва жеља ангажман Вахида Халилхоџића.

Уколико им пропадне план "А", окренуће се преговорима са раније спомињаним озбиљнијим кандидатима Амаром Осимом, Робертом Просинечким, Мехмедом Баждаревићем и Фаруком Хаџибегићем, а на попис оних који би могли сести на ужарену клупу од данас уврстили су и Феликса Магата, као и Блажа Слишковића.

Коментари / 0

Оставите коментар