Запечаћено 196 објеката за игре на срећу

Инспектори Пореске управе Федерације БиХ /ФБиХ/ издали су у протеклих мјесец дана 244 рјешења о привременој забрани обављања дјелатности и запечатили 196 објеката у оквиру контроле законитости приређивања игара на срећу клађењем, те поштивања Закона о фискалним системима и контроле законитости пословања пореских обвезника.

Босна и Херцеговина 24.11.2014 | 18:17
Запечаћено 196 објеката за игре на срећу

Из Пореске управе ФБиХ саопштено је да је извршено 380 инспекцијских надзора којима је обухваћено 259 уплатних мјеста кладионица.

Приликом контрола уплатних мјеста приређивача игара на срећу клађењем инспектори су поново затекли опрему за приређивање недозвољених игара на срећу, такозваних виртуалних игара као што су бинго, трке паса, "вин", лото и слично.

Неправилности које су утврђене у току контрола односиле су се на непоштивање Закона о фискалним системима, односно на неевидентирање промета посредством фискалног уређаја, неиздавање фискалних рачуна, организовање недозвољених игара на срећу, рад без одобрења надлежног органа, те ангажовање непријављених радника.

У току контрола затечен је 21 непријављени радник.Након отклањања неправилности и измјештања запечаћене опреме за приређивање забрањених игара на срећу у друге просторије уплатна мјеста кладионица су отпечаћена.

Пореска управа ФБиХ инспекцијски надзор планирала је и извршила на основу пријава грађана о незаконитости пословања пореских обвезника, базе података и обавјештајно-истражних сазнања Пореске управе ФБиХ.

Из Пореске управе најављују да ће наставити интензивне контроле пословања пореских обвезника на подручју ФБиХ које ће бити провођене и ван радног времена, у ноћним часовима и у дане викенда.

Коментари / 0

Оставите коментар