Провјера путем СМС-а

Грађани и возачи у РС однедавно имају могућност да путем СМС-а провјере рок важења докумената, добијају обавјештења о њиховом истеку и стекну увид у новчане казне или изречене бодове које имају.

Република Српска 24.11.2014 | 09:45
Провјера путем СМС-а

Влада РС је прихватила на 85. сједници Информацију о услузи СМС сервиса за грађане Републике Српске, а коју имплементира МУП РС.

Информације ће се моћи добити слањем поруке на број 091 110 122 по цијени од 0,10 КМ, уз претходну обавезу регистрације за овај сервис у мјесту пребивалишта.  

Путем СМС сервиса могуће је примати обавјештење о истеку докумената, и то 30 дана унапријед, провјерити колико је изречено казнених бодова и колики је износ казни у саобраћају, добити информацију када истиче регистрација возила.

Такође, грађани који поднесу захтјев за издавање личне карте, возачке дозволе или путне исправе путем поруке ће моћи сазнати  до које фазе се дошло у његовом рјешавању.

"Министарство унутрашњих послова РС ће бити први надлежни орган за издавање докумената у окружењу који је омогућио достављање наведених информација грађанима путем СМС сервиса", стоји у саопштењу Владе РС.

Из МУП-а РС су нам у петак потврдили како је број за поруке активиран те да се детаљнија обавјештења о функционисању сервиса могу очекивати у наредном периоду  када ће грађани путем плаката и летака бити детаљније информисани.

Бањалучанин Душан С. подржао је ову идеју и казао како ће сервис добро доћи онима који немају праксу да провјеравају рок важења докумената,  као што се њему љетос десило, када је кренуо на море, па се морао вратити.

Извор: Независне новине

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сандра

24.11.2014 08:54

А може ли се провјерити када це ми бити плата? Мајку им лоповску, да провјеравам казне...хм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

24.11.2014 09:21

МУП се прави блесав. У нормалним земљама те писмом на кућну адресу обавијесте о истеку докумената. И коме иде лова од смс порука...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

село

24.11.2014 10:45

Браво црни груја бас је тако укратко све да ја ниста не коментарисем !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

24.11.2014 11:21

Идите дјецо из ове лоповске дрзаве док је вријеме.

ОДГОВОРИТЕ