Како да изградите сопствени стил

Обавезно штиво за све оне који су запали у модну рутину...

Мода и љепота 23.11.2014 | 14:17
Како да изградите сопствени стил

Запитајте се - који су вам омиљени модни предмети? Које већ поседујете? Које бисте хтели да имате?

Прођите кроз ормар и издвојите све оно што најрадије носите. Можда су то чупави џемпери, можда кошуље, можда сукње ‘пенцил’ кроја. Шта год вам било омиљено, вероватно у вашем ормару постоји у разним бојама и моделима. Можда имате сопствену модну униформу, а да тога нисте ни свесни. Уколико је имате, држите се ње, јер вам она вероватно одлично стоји. И штеди време сваки пут када се спремате за излазак и немате појма шта да обучете.

Нема ничег лошег у класичним комадима - Немојте да сметнете с ума да су трендови пролазни, а стил вечан. Кроз бројне изврсне стилове редовно се провлаче класични комади. Водите рачуна да их не избегавате и да у свој ормар сместите све оно што чини квалитетну основу сваког стила. Шалови и мараме, квалитетне наочаре за сунце, мала црна хаљина и одлично кројен сако само су неки од предмета које би у гардероби требало да има апсолутно свака жена, без обзира на свој стил.

Фантастичан стил се не гради преко ноћи - Као ни гардероба која одузима дах. Осим ако не добијете на лутрији и кренете у поход на модне престонице широм света. Ваш стил ће с временом еволуирати и изменити се, и то је потпуно у реду. Оно што ће вам засигурно помоћи у грађењу стила је паметна куповина. Избегавајте импулсивну куповину јер ћете се вероватно наћи у ситуацији да вам се већ за недељу дана не свиђа оно што сте купили. Купујте промишљено, бирајте квалитетне материјале и кројеве и водите рачуна да вам савршено стоје. Све што вам је малчице мало или одећа за посебне прилике које вероватно никада нећете дочекати, колико год били јефтини, корак су уназад на путу до савршеног стила.

Имајте модни узор - Нажалост, нисмо сви толико талентовани да стварамо модне трендове и да имамо јединствени стил који смо у потпуности сами осмислили и изградили. У реду је имати модне узоре и инспирисати се њиховим омиљеним комадима. Када вам се нешто нарочито свиди, сачувајте слику и баците се у потрагу за сличним комадом. Немојте очајавати ако комад који сте запазили кошта право мало богатство које не можете приуштити ни у најлуђим сновима - запутите се у продавнице текстила и дајте кројачици да вам по мери сашије нешто слично.

Доведите гардеробу у ред - Редовно бацајте све оно што је изношено, превелико, претесно, као и оно што вам једноставно не стоји. Све то непотребно заузима простор у вашем ормару и уноси збрку у ваше комбинације. Уместо да чувате хаљину коју ћете можда некад опет пожелети да носите, радије је поклоните или продајте и купите нову коју ћете одмах пожелети да обучете.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар