Пред посљедњу трку - Нико: Луисе, да возиш ''чисто''!

Возач Мерцедеса Нико Розберг рекао је да би његов клупски колега Луис Хамилтон требало "чисто да вози", у последњој трци Формуле 1 за ВН Абу Дабија.

Остали спортови 20.11.2014 | 23:35
Пред посљедњу трку - Нико: Луисе, да возиш ''чисто''!

Трка у Абу Дабију ће да одлучи шампиона Ф1, јер Хамилтон има 17 бодова више од Розберга, а победа доноси 50 бодова.

"Луис може да уради нешто да трка остане 'чиста' – да вози 'чисто'. Мислим да може да утиче на то. Урадићу све што будем могао, притискаћу га. Погрешио је у Бразилу, па има шансе. Учинићу све што могу", рекао је Розберг.

Упитан да ли ће борба бити "чиста" у Абу Дабију, Хамилтон је одговорио потврдно.

"Не знам шта друго да кажем. У сваки викенд улазите верујући да ће тако бити. Ми о томе не причамо, не морамо. О томе се причало пре почетка сезоне, неколико пута за време шампионата, а посебно после трке у Белгији. Нисмо деца, требало би да знамо шта је лоше, а шта добро", рекао је Хамилтон.

Возачи ће добити дупле бодове, први пут у историји такмичења. Победник ће добити 50 бодова, па би Хамилтону за титулу одговарало и да освоји друго место иза Розберга.

У претходних 18 трка Хамилтон је забележио 10 победа и три пута је био други, док је Розберг победио пет пута, уз 10 других места, а бодове нису освојили у по две трке.

Последња трка у шампионату вози се у недељу од 14 часова у Абу Дабију, Хамилтон се бори за другу, а Розберг за прву титулу.

Коментари / 0

Оставите коментар