Хитна резолуција Европског парламента о Шешељу

На Конференцији председника Клубова заступника у Европском парламенту одржаној у четвртак у Бриселу усвојен је предлог Клуба Европске народне странке, а на иницијативу потпредседника Одбора за спољне послове Андреја Пленковића, коју су подржали сви хрватски заступници, о уврштавању на дневни ред хитне резолуције о Војиславу Шешељу.

Србија 20.11.2014 | 15:36
Хитна резолуција Европског парламента о Шешељу

 Како је саопштено, циљ ове хитне резолуције је осуда понашања и ратно-хушачке реторике хашког оптуженика Војислава Шешеља након одлуке Расправног већа Међународног казненог суда за бившу Југославију о његовом привременом пуштању на слободу. 

Европски парламент ће се, како се наводи, на тај начин јасно успротивити Шешељевим иступима који указују на кршење владавине права, претензије на територију других држава заговарањем пројекта "Велике Србије" - укључујући и Хрватску као чланицу ЕУ, те нарушавање стабилности и сарадње међу земљама у регији, пише Н1 Загреб. 

Данас започиње рад на усуглашавању текста резолуције, а следеће недеље ће, на пленарној седници у Стразбуру 27. новембра, бити одржана расправа, а након тога и гласање.

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Компас

20.11.2014 15:37

Зар ЕУ нема чиме другим да се бави него Шешељом? Ако је ратнохушкач зашто га нису осудили у Хагу? Апсурдима европске политике никад краја. Ево доказа да Шешељ није амерички човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

20.11.2014 15:55

Па ви новинари правите од њега звезду,само га игнорисите бице нам свима лаксе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

20.11.2014 15:56

То му Устасе пакују. Цјела НДХ је скоцила кад је Сесељ ослободјен. Они се боре за своју дзаву а код нас месари и лудаци кроје судбину српског народа и препродају нас,касапе ко стари дзак.Да Устасе владају са нама не би нам овако било као сто је са домацим издајницима и стакорима.Србијанци који сад праве нову Југославију,који од '91 продају муслиманима и хрватима орузје,који су и Косово продали а да не прицам ста су нама радили и оним јадницима из РСК сад су скоцили на Мила јер побогу како Мило мозе Признати Косово,како мило мозе да ради бизнис и да се пита.Само србијанцина мозе а сви остали имају да буду црњи и мањи од слуга.Цуј Мило да казе да је Гаврило принцип терориста а србијанци праве Југославију па не мозес и ти мило да је правис...морас да будес србијански слуга и да те они продају кад зеле и за колико зеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

20.11.2014 16:00

Није Сесељ америцки цовјек. Он је прави представник српског народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

20.11.2014 16:05

Јадни, како га је Мицко звао "Секи" отисао је прије 11 година у Хагг и оставио је једну реторику која је прослост у свим националистицким дрзавама на балкану (једино Баја формира некакве дрзавице) и никако није ни свејстан колико је времена просло, да то сто он прица висе ником није интересантно, да је народ покраден, обесправљен, да је народ изваран од свих па и од бога.Секи је свјестан своје болести и вјесто манипулаторски покусава свој "лики дјело" уградити у психу неким будуцим покољењима за неке будуце јаде, муку, бол и патњу.Њега н етреба озбиљно схватати јер то је толико минаорна лицност да је страсно.Ако Хагг не реагује онда се мора Београд потрудити за исто док не оде у болницу , а онда адио легендо са језиком а никако дјелом

ОДГОВОРИТЕ
Name

И О ХРВАТИМА РЕЗОЛУЦИЈА

20.11.2014 17:01

А што Пицула не предложи резолуцију о оним усташама у Милану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

20.11.2014 17:09

А ДАЛИ ЈЕ ГОВОР МРЖЊЕ КАДА ХРВАТИ ВЕЋ ГОДИНУ ДАНА ЛУПАЈУ ЋИРИЛИЧНЕ НАТПИСЕ НА ИНСТИТУЦИЈАМА У ВУКОВАРУ ШТА КАЖЕ ЕВРОПА О ТОМЕ ??? ЈА ЈЕ ЈОШ НИСАМ ЧУО ИМАТЕ ЛИ ДИРЕКТАН ОДГОВОР ???немате НА МНОГАЈА ЉЕТА ВОЈВОДО НАШ , ВОЈО СРБИНЕ БОГ НЕК ТЕ ЧУВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ за већину коментара

20.11.2014 17:14

Горски Вјенац :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип. В. СРБИЈА

20.11.2014 17:22

НИЈЕ СЕСЕЉ ЕВРОПСКИ ПЛАЦЕНИК ЗАИЗДАЈУ СРПСКОГ НАРОДА ОЊЕ СРПСКИ ВОЈВОДА СВИДЈАЛОСЕТО КОМЕ ИЛИНЕ АПОГОТОВУ ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ ТРЕБАДА ЗНАЈУ ДАЈЕ СЕСЕЉ БУДУЦИ ПРЕСЕДНИК ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ ИБРАТСКЕ РУСИЈЕ ТАКОДЈЕ МОРАЈУДАСЕ ПОМИРЕСА СУДБИНОМ ИДАСАРАДЈУЈУ СА СЕСЕЉОМ ПРЕСЕДНИКОМ В.СРБИЈЕ ЗИВЕО СРПСКИ ВОЈВОДА СЕСЕЉ ИДЕМО ДАЉЕ ЗИВЕЛА ПОБЕДА И ПРАВДА УЈЕДИНИЛАСЕ ИСТОЦНА НЕМАЦКА СА БАЈЕРНОМ ПАТАКОИСТО ИМА ПРАВО И РЕПУБЛИКА СРПСКА И ЦРНАГОРА ДОКВРАТИМО РЕПУБЛИКУ СРПСКУ КРАЈИНУ : ТАКОУЈЕДИЊУЈЕМО СВЕСРПСКЕ ЗЕМЉЕ УВЕЛИКУ СРБИЈУ ИСАВЕЗ СА РУСИЈОМ ТАКОДА НАС НЕИНТЕРЕСУЈЕ ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ НИ РЕЗОЛУЦИЈА МОГУДАЈЕ ОКАЦЕ МАЦКУ ОРЕП ЗИВЕО ВОЈВОДА СЕСЕЉ И ВВЕЛИКА СРБИЈА НЕТРЕБАНАМ УНИЈА .ИДЕМО СА БРАТСКОМ РУСИЈОМ ЗИВЕО ЦАР ВЛАДИМИР ПУТИН НЕПОБЕДИВИ КАОИНАС ВОЈВОДА СЕСЕЉ СРЕЦНО ВОЈО ЗИВНАМ ИЗДРАВ БИЈО .ОВИСТО КЛЕЦЕ ПРЕД ТУДЈИНИМА МОРАЈУ ДАОДУ СА ВЛАСТИ КОЈА МОРАПАСТИ ИДАСЕ ВРАТИ СРПСКА ВОЈСКА НАКОСОВО АНЕДАИДУ УМИСИЈЕ НАТО ОКУПАТОРА АСРБИНАКОСОВУ ИМЕТОХИЈИ НЕЗАСТИЦЕНИ ИДАНАС ТРАЈЕ ПРОГОН СА СВЕТЕСРПСКЕ ЗЕМЉЕ МОРАДАСЕ СТАНЕ НАПУТ АРНАУТИМА ИДАКАЗЕ ДОСТАЈЕ БИЛО ПРОГОНА ПАЉЕНА СРПСКИ ЦРКАВА ИМАНАСТИРА КОСОВОЈЕ СРБИЈА ЗИВЕНАМ ВОЈВОДА.СРЕЦНО ЈУНАЦИ ИДЕМО ДАЉЕ ЗИВИЗДРАВ БИЈО СРПСКИ ВОЈВОДО СВИСМО СА ТОБОМ НЕЦЕНАС ОМЕСТИ РЕЗОЛУЦИЈА ЕВРПОСКОГ ПАРЛАМЕНТА МИПОСТУЈЕМО НАСУ 1244 ДАСЕ ВРАТИ ВОЈСКА И ПОЛИЦИЈА НАСРПСКО СВЕТО КОСОВО И МЕТОХИЈУ ПОЗДРАВ НЕТРЕБАНАМ РЕЗОЛУЦИЈА ОД ЕВОПСКИХ УНИЈАСА МИМАМО НАСЕ ВОЈВОДЕ ИЈУНАКЕ :ЗИВЕЛИ ИЗДРАВИ БИЛИ ЗИВЕЛА ЦИРИЛИЦА И ВЕЛИКА СРБИЈА ИБРАТСКА РУСИЈА ПАРЛАМЕТАРЦИ КУЦАВАМ ДАЛЕКО ОД НАСЕ ЗИВЕЛИ СССС-ССССР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре гаврило принцип

20.11.2014 17:30

Гаврило Принцип је био писмен човјек, како те није срам тако неписмен, да се потписујес његовим именом. А и ста цес сад кад се и НОВИ САД одвоји

ОДГОВОРИТЕ
Name

пера

20.11.2014 17:33

ста ви хрвати прицате врартите Готовину у затвор,ми срби само сутимо ко пи...а нек се сви буне против нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико_битан

20.11.2014 17:38

РЕ/Гаврило: Мој Гаврило муко јадна, биједан си колико си тезак, ако си писао пијан онда ок, пијан цовјек сваста булазни и није му замјерити.Искљуци велика слова, немој писати спојено велики број ријеци, оцигледно си јако неписмен па се узима као друга могуцност твоје слабе интелигенције.Браца Руси несто те не подрезују ни под разно и морат цес да схватис да је Русији интересантан само сверц, да сверц гдје с емозе новац опрати и гдје се мозе зарадити, а Војо, па јадан не био Војо има два рака и ако буде идеја а надам се Велике Србије зивјела колико и он, онда си близу циља.Уздравље војим сљедбенице хахаа мозда будес војвода ко зна а то се мозе и на властитом народу зарадити, цини ми се да је и тога било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

20.11.2014 17:41

За човјека који је држао запаљиве политичке говоре ЕП доноси резолуцију, а за људе који су извршили етничко чишћење над неколико стотина хиљада крајишких Срба, то као да се ништа није ни десило. Појео вук магарца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

20.11.2014 18:16

Лицемјерје Хрвата нема границе,али дефинитивно. Сесељева вербална дјела су за њих акт мрзње и дестабилизације, али је зато лупање цирилицних табли олицење демократије и постовања људских права. Хрватска је једина земља у свјету која тако бескрупулозно дискриминисе једну националну мањину као нико други. Срби у Хрватској су данас угрозенији од некада Јевреја у Трецем рајху. Како ли су тој земљи дали да удје у ЕУ, то сам Бог зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правопис

20.11.2014 18:39

Ре-Нико битан,кад си тако писмен,критикујес друге како треба да пису,гдје треба велико слово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

20.11.2014 18:58

Нико битан-Мени ју мука да цитам,килико си писмен и како правилно писес?Нисмо имали сви могуцности да се описменимо као ти.Надам се,ове коментаре сто си писао да ниси био под дејством алкохола?Јесу,Руси су наса браца,браца по вјери,менталитету,боји козе итд. Сто теби смета Војвода Сесељ сто прица?Како ти називас овог сто се представља Гаврило Принцип? Погрдно.Е мој нико битан,стварно си нико битан.Сједи доле,један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

20.11.2014 19:23

Ма Вуциц и Тома хоце да га се ресе, па замолили Хрвате да то одраде за њих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постер

20.11.2014 21:11

Овај сто се представља као Гаврило принцип што диже револуцију као и његов дотични шешељ па клоцино кад би само знао колика си ти будала ти би сам себе уклонијо са овог свијета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко битан

21.11.2014 00:41

РЕ 1389 Ниси коректан, мислим да су нам Бугари висе браца него Руси.Иста вјера,иста боја козе,косе,најслицнији језик,најблизи сусјед,најслицније писмо,доста имена имамо заједницких и јос много тога.Руси су само по вјери,ми смо пуно црњи од Руса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Сирогојно

22.11.2014 20:45

Шешељ никога не оставља равнодушним, позитивно или негативно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

22.11.2014 21:35

Јадни гаврило јос си у деведесетим,прво морас знати одвајати слова ,одакле си ти пао и остаде зив.

ОДГОВОРИТЕ