Стигла је Барби, са акнама, целулитом...

"Нормална" Барби има тело просечне девојке, а малишани јој по жељи могу додати акне, целулит, стрије.

Занимљивости 19.11.2014 | 17:37
Стигла је Барби, са акнама, целулитом...

Већ неко време се говори о томе да популарна луткица има нереалне пропорције и да њена савршеност лоше утиче на самопоуздање деце. Због тога је уметник Николај Лем одлучио да направи Барби према пропорцијама и изгледу просечне 19-годишње Американке - природније изгледа, са мање шминке и у мање елегантној одећи.

Луткице се већ налазе у продаји, а могуће је поручити и посебан пакет налепница, које малишанима омогућавају да својим луткама додају тетоваже, целулит, стрије, акне…

"Сматрам да лутке изгледају заиста идеално, док у реалности, ретко ко од нас има тако савршену кожу", рекао је Лем за "Хафингтон пост". "Дакле, зашто онда луткице не би добиле један 'реалан третман', у виду акни, целулита, стрија, које има између 50 и 90 одсто жена", пита се овај уметник.

Он додаје да је изузетно важно да деца на време науче да је све то потпуно нормално и да се не треба стидети таквих "мана", што га је инспирисало да направи "нормалну" Барби. Овај уметник и раније је правио различите верзије познате луткице, како би изгледала природније.

Коментари / 0

Оставите коментар