Какањ:Очух убио двогодишње дијете?

Припадници МУП-а ЗДК ухапсили су особу иницијала В. С. из Какња због сумње да је нанио смртоносне повреде двогодишњем дјетету.

Босна и Херцеговина 07.11.2014 | 14:54
Какањ:Очух убио двогодишње дијете?

Како се сазнаје, В. С. је очух дјетета.

У саопштењу МУП-а Зеничко-добојског кантона, Полицијска станица Какањ 4. новембра је обавијештена да је у Службу хитне медицинске помоћи у Какњу, у пратњи В.С. и С.Н., довезено дијете рођено 2012. године са повредама.

Особе које су довеле дијете тврдиле су да су повреде настале приликом пада на бетонску подлогу у дворишту куће у којој живе у Какњу.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва ЗДК.Полицајци су прегледали двориште како би утврдили чињенице и околности под којим је дошло до пада и повређивања дјетета, међутим нису пронашли трагове који би указивали на мјесто пада, нити су кроз обављене разговоре утврђени свједоци догађаја.

Дијете С. А. је већ сљедећег дана 5. новембра преминуло усљед задобијених повреда.Дежурни кантонални тужилац наложио вршење обдукције у циљу утврђивања врсте и начина настанка повреда које су узроковале смртну посљедицу, те је утврђено да се ради о насилној смрти, узрокованој субдуралним крварењем.

Након извршене обдукције и других подузетих мјера којим се дошло до оперативних података да констатоване повреде нису посљедица пада него могућег физичког злостављања, формирани су полицијски тимови Сектора криминалистиче полиције и Полицијске станице Какањ који су, у складу са упутама и налозима дежурног тужиоца, приступили вршењу свих потребних провјера, те предузимању мјера и радњи на расвјетљавању и документовању извршеног кривичног дјела.

Коментари / 0

Оставите коментар