Начелница општине злоупотребила кредит

Полиција у Приједору поднијела је Окружном тужилаштву Бањалука извјештај против Дрене Куриџе, бивше начелнице Оштре Луке, те Душана Мастикосе, такође из Оштре Луке, и Ранка Симића из Лакташа, директора "Приједорпутева", због сумње у обману при добијању кредита и фалисификовање или уништавање службене исправе.

Република Српска 31.10.2014 | 21:52
Начелница општине злоупотребила кредит

У полицији је, уз навођење иницијала, наведено да је Куриџа, користећи службени положај, на основу исправа неистинитог садржаја поднијела захтјев за одобрење кредита у сврху финансирања изградње водовода, али без претходно прибављене сагласности Владе РС. Након што је добила намјенска средства за изградњу водовода, новац је преусмјерила за плаћање текућих дуговања према добављачу АД "Приједорпутеви".

 Мастикоса је, пак, користећи свој положај, како се сумња, потписао фактуре лажног садржаја и тако омогућио добијање намјенског кредита.

 Истовремено, осумњичени Симић, као одговорно лице "Приједорпутева", потписао је предрачуне неистинитог садржаја и фактуре о извршеним радовима, на основу којих је одобрен тражени кредит који је ненамјенски искориштен за плаћање текућих потраживања "Приједорпутева" од општине Оштра Лука, наводе из полиције.

На овај начин осумњичени су, користећи фалсификовану документацију, добили кредит за општину Оштра Лука, као намјенска средства за изградњу водовода у износу 315.932 КМ, а средства су ненамјенски утрошена за плаћање ранијих обавеза предузећу "Приједорпутеви".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

домаци странац

01.11.2014 09:06

Е бас ме цуди! Изненадио бих се да су га искористили у праве сврхе и исправно.

ОДГОВОРИТЕ