Бандић до даљег у затвору

Ванрасправно веће загребачког Жупанијског суда из "процесних разлога" укинуло је решење о одређивању истражног затвора градонацелнику Милану Бандићу и осталим осумњиченима за корупцију, али то не значи да ће они и изаћи из Реметинца, јер је ново рочиште, на којем ће судија поновно одлучивати о притвору, заказано за понедељак.

Регион 31.10.2014 | 19:42
Бандић до даљег у затвору

Истовремено, Веће је потврдило одлуку истражног судије да Петар Припуз, Миро Лацо и Иван Маркус, такође ухапшени у афери Аграм, уз положену кауцију, могу да се бране са слободе.

Очекује се да ће на новом рочишту у понедељак, на које ће бити доведен и Бандић, још неки саосумњичени понудити кауцију, као, на пример, председник управе Загребачког холдинга Слободан Љубичић, који је понудио и оставку на своју дужност.

За разлику од њих, главни осумњичени Бандић, кога Служба за борбу против корупције и организованог криминала терети да је био веза међу свим учесницима афере Аграм, раније је најавио да не планира да поднесе оставку, а његов адвокат је изјавио да нису размишљали о кауцији.

Уз Бандића, Љубичића и тројицу којима је прихваћена кауција, у затвору су завршили и градоначелников саветник Жељко Хорват, директор ЗЕТ-а Иван Толић, референт за јавну набаву Загребачког холдинга Филип Чуло, директор Чистоће Миљенко Бенко, директор грађевинске фирме Брамград пројект Бранко Михаљевић, начелник стручне службе градоначелника Видоје Булум...

Истрагом је обухваћено укупно шеснаест особа и две фирме, а Тужилаштво најављује блокаду имовине и испитивање најмање 270 сведока током истраге, што може потрајати месецима.

У свим случајевима, загребачки градоначелник се сумњичи да је оштетио град којим је управљао 12
година, осим у случају повезаним с председничком изборном кампањом где је због неплаћања пореза на донације примљене после избора 2010. наводно оштетио и државни буџет.

Укупну штету Тужилаштво процењује на око 2,6 милиона евра, пише агенција Хина.


Коментари / 0

Оставите коментар