Прва "Хелло Киттy" конвенција у Лос Анђелесу

Мали Токио у Лос Анђелесу домаћин је прве "Хелло Киттy" конвенције, а организатори очекују око 25.000 посетилаца током четири дана трајања манифестације, пише АП.

Занимљивости 31.10.2014 | 16:51
Прва "Хелло Киттy" конвенција у Лос Анђелесу

Дуги редови су јуче били у Музеју савремене уметнисти где су посетиоци могли да се фотографишу са Хелло Киттy или да чују предавања о том цртаном лику. Ту су и специјално направљење продавнице са сувенирима и
разним другим занимљивостима, а све то је организовано поводом сутрашњег, 40. родјендана познате маце.

"Одрасла сам уз колекције Хелло Киттy и била сам заљубљена у њу", рекла је 30-годишња Грисел Есквијел са белом мацом око зглоба. Таттоо мајстор из Чикага Марио Деса направио је око 100 цртежа Хело Кити који
љубитељима тетоважа могу послужити као инспирација.

Френк Клов, 51-годишњи колекционар, провео је сате чекајући у реду да добије тетоважу Хелло Киттy као сирену, док је његова супруга куповала играчке из ограничене серије.

Весело бело маче, са ружичастом машном на увету, настало је 1974. године под оловком јапанске стилисткиње Јуко Шимизу која је њиме украсила новчаник.

Од тада њен лик се може наћи на безброј предмета, од ташни, преко одеће до спортских реквизита.

Хелло Киттy је главни производ компаније Санрио, у којој се о њој, од 1980, брине читав један тим предводјен Јуко Јамагучи.

Коментари / 0

Оставите коментар