Меркелова "охрабрила" одбацивање Додика

Према тврдњама високог званичника СДА, канцеларка Меркел је наводно јако охрабрила Бакира Изетбеговића да лакше преломи код доношења тешких одлука и топло му препоручила да за будућег партнера у државној власти ипак одабере Савез за промјене, односно СДС и ПДП.

Босна и Херцеговина 01.11.2014 | 16:54
Меркелова "охрабрила" одбацивање Додика

Неформалном “радном кафицом” Бакира Изетбеговића и Драгана Човића у сриједу предвече у Коњицу отпочели су преговори између лидера побједничких странака око конституисања парламентарних већина.

Изетбеговић и Човић су договорили за сљедећу седмицу састанак делегација СДА и ХДЗ-а БиХ на којем ће се размотрити те програмске повезнице између традиционалних партнера и модели расподјеле власти на свим нивоима.

КОАЛИЦИЈА НАРОДЊАКА

Јуче су се у Мостару сусрели “најбољи пријатељи” Драган Човић и Милорад Додик. Вођа СНСД-а Милорад Додик још увијек очекује пуно од свога најоданијег савезника у подршци за останак СНСД-а у државној власти, што пресудно подразумијева омекшавање Бакира Изетбеговића да ипак за стратешког партнера одабере Додиков СНСД, а не СДС Младена Босића и ПДП свог новога колеге у државном Предсједништву Младена Иванића.

У том контексту се можда и може третирати кафица у Коњицу коју су релативно брзо испили Изетбеговић и Човић. Како сада ствари стоје, тешко да је Драган Човић јуче у Мостару могао пренијети охрабрујуће поруке Милораду Додику. Напротив, задња превирања упућују да је врло извјесно како је план лидера ХДЗ-а БиХ Драгана Човића да у новој власти покрај себе по сваку цијену покуша инсталирати СНСД Милорада Додика и СББ Фахрудина Радончича и дефинитивно крахирао. Радончић је већ схватио своју “непожељну” позицију па је и сам јавно “предухитрио” обзнањивање коначне одлуке и СДА-у поручио да је његова коалиција с Бакиром Изетбеговићем апсолутно немогућа.

Сензационално, међутим, звуче информације из извора у врху СДА, а које иду у прилог већ прилично поузданим информацијама да СНСД Милорада Додика неће бити дио државне парламентарне већине па дакле ни у Савјету министара БиХ.

Наиме, извор је потврдио је да је ових дана њемачка канцеларка Ангела Меркел наводно у два наврата телефоном назвала лидера СДА Бакира Изетбеговића. У првом протоколарном позиву честитала је Изетбеговићу на изборној побједи и зажељела му успјешан мандат и добру сарадњу с другом двојицом чланова Предсједништва Драганом Човићем и Младеном Иванићем, те брзо формирање нових власти на свим нивоима.

Према извору, онај други позив најмоћније свјетске државнице је био далеко занимљивији и интригантнији.Према тврдњама високог званичника СДА, канцеларка Меркел је наводно јако охрабрила Бакира Изетбеговића да лакше преломи код доношења тешких одлука и топло му препоручила да за будућег партнера у државној власти ипак одабере Савез за промјене, односно СДС и ПДП.

Правдавајуће утемељење за ту гесту и елегантно избјегавање осуде за једнострано мијешање у унутрашње политичке процесе у БиХ, и Ангела Меркел, али и Бакир Изетбеговић налазе у споразуму који су у априлу ове године у Сарајеву потписале домаће странке које припадају породици европских народних странака.

То су дакле, уз СДА и ХДЗ БиХ, управо и СДС и ПДП.Занимљиво је како извор  спекулисе, али нема чврсте доказе, да је Ангела Меркел разговарала и с челником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем и да је и њему сугерисала сличну коалицију као и Изетбеговићу.

Уз то је наводно Човића подсјетила како је и Мартин Рагуж, лидер ХДЗ-а 1990., један од потписника декларације у Сарајеву. Такође, индикативно је да је недавно Бакир Изетбеговић отворено потврдио да су неке западне земље, при чему је споменуо Њемачку, живо заинтересоване да у будућем Савјету министара БиХ не буде СНСД Милорада Додика него странке народне орјентације.

У цијелој причи се не смије сметнути да је нови члан Предсједништва БиХ из РС Младен Иванић један од лидера Савеза за промјене, односно лидер ПДП-а. Иванић је ових дана иступио доста жестоко порукама да ће он, као највишерангирани изабрани српски званичник који је у РС добио далеко највећи број гласова, одредити која ће опција из РС бити дио будућега Савјета министара.

Још су громогласнија била упозорења, практично на рубу пријетњи, Изетбеговићу и нарочито Човићу, да морају уважавати тај његов изборни легитимитет и да не би било добро да већ на старту у Предсједништву БИХ дође до сукоба.

“Ако Изетбеговић и Човић не уваже мој легитимитет и отворе сукобе, онда ће их имати цијели мандат. То није добро”, јасан је био Иванић. Сигурно је да ће Бакир Изетбеговић код преламања и о томе водити рачуна.

КОМШИЋ У ВЛАСТИ

Дакле, како се и најављивало, преговарачке циклусе је отпочео и СДА.

Бакир Изетбеговић је напокон оголио свој став и на државној телевизији признао да је најсклонији коалицији на државном нивоу са странкама из породице европских народних странака којој припадају СДС, ПДП, ХДЗ и СДА.

“Не би нам било мрско да је дошло до побједе блока ПДП/СДС у Републици Српској. Видјећемо имају ли они снагу направити већину у Скупштини, али у сваком случају поштоваћемо вољу народа и сарађивати са СНСД-ом и покушати утицати да СНСД буде конструктивнији. Без потребе су заустављали многе реформе и пут БиХ к НАТО-у и тиме нанијели штету и нама и себи, и Босни и Херцеговини и ентитету Република Српска”, поручио је Изетбеговић.

Нагласио је да је први приоритет у бх. вањској политици БрИСЕЛ, али да не треба занемаривати пријатељство с било ким ко може помоћи БиХ. Изетбеговић сматра да власт на државном нивоу може бити формирана пуно брже него прошли пут, за два до три мјесеца, као и на нивоу Федерације БиХ, али да су мале шансе да у Федерацији БиХ дође до сарадње са Савезом за бољу будућност-Фахрудин Радончић за којег тврди да сам својим изјавама затвара врата сарадњи.Навео је да у обзир долази само Демократска фронта – Жељко Комшић, а да је СДП-у вријеме “одморити се”.


ТРГОВАЧКЕ ВРАТОЛОМИЈЕ

Што се тиче формирања власти у РС-у, ту је ситуација из дана у дан све замршенија. Истина, Милорад Додик увјерава своје бираче и јавно мнијење како је партнерство његове странке с ДНС-ом Марка Павића и СП-ом Петра Ђокића свршена пројекција, али опозиција упозорава на чињеницу како то нису потврдили још Павић и Ђокић.

У тим релацијама се по свему судећи у задње вријеме креирају неки драматични послови.

Наиме, сазнаје се да појединци из ДНС-а флертују са Савезом за промјене и не желе ново партнерство са СНСД-ом. Такође, коалиција Домовина са својих пет посланика у Народној скупштини РС итекако може помрсити рачуне СНСД-а.

Наиме, преговарачки тим коалиције Домовина је овлаштен свим силама покушати добро трговати и за подршку у формирању скупштинске већине у РС уцијенити и СНСД и Савез за промјене, првенствено бројем министарских позиција. Доступне информације говоре да је Савез за промјене спреман више удовољити захтјевима Домовине него што то и може СНСД.

Инаугурација трочланога Предсједништва БиХ као прве “даровнице” октобарских избора заказана је тек за средину новембра. Након тога тек слиједе трговачке вратоломије.

Извор: Дневни лист

Коментари / 56

Оставите коментар
Name

СЗП

31.10.2014 14:16

Ако Изетбеговић заиста стане на страну Милорада Додика,нека се онда сви Муслимани добро запитају колико им он то жели добро када шурује са човјеком који већ 9 година своје владавине прозива Муслимански народ гдје стигне и како стигне,ријечи не бира...СДА овај пут памет у главу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лко

31.10.2014 14:16

Јоој, шта ће Баја да каже?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

31.10.2014 14:22

Дат це Бог да власт формирају без СНСД а да мало ове лопове смијенимо Па после нек влада ко хоце.Само да ми је да ту багру видим у опизицији годину дана И..после нек буде ста буде..нек ..виде колико их народ мрзи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо Градиска

31.10.2014 14:24

Цим Нијемцима није добар за нас је одлицан.Нека иде СП гдје хоце СНСД и ДНС це за 4 године имати 50 посланика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глас разума

31.10.2014 14:26

Сенад Сепиц подпредсједник сда јасно данас казе нема договора без Иваница и Савеза.Они су незаобилазни.Само народњацке странке у наредном сазиву долазе у обзир.то је велика побједа савеза и знаци поцетак краја манипулатора,букаца,превртљивца,униститеља свега нормалног.Јос мало и материјализоват це се велики напори савеза.Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гас гас

31.10.2014 14:27

Гдје су сад они сто викнусе То Путине српски предсједнице ти си нас спас, па онда, заврни гас Европи нек се смрзну па онда парада итд.итд.Русија мозе и без Срба и без Србије, али немозе без Европе и управо се то и десило.Русија потписала уговор са Украјином и Европом о испоруци гаса а истовремено Србији заврну гас.Дали сте то оцекивали од "братске Русије" и зато спустите се на земљу видите да вас нико незели ни у путу срести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо

31.10.2014 14:31

За СЗП:Многи нас прозивају али на жалост и Србе исто прозивају само да би опстали на власт! За вјећину њих народ је стока!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ-СДС

31.10.2014 14:52

Народне странке би требале бити у коалицији да се испоштује споразум!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ерој

31.10.2014 15:09

Тако и треба Милорада Додика са свих власти. Посто је највеца лоповцина на свјету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

31.10.2014 15:09

Тако је Дејо, Америка, Њемацка и Енглеска бице земља пролетерска, који це нам они и њихова валута. Нас предсједник би требао сад увести српски новац па да сви бројимо милијарде као некад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

31.10.2014 15:21

ЈАДНИ МИ СРБИ ... СТВАРНО СМО ЈАДНИ .... ОДОХ ЈЕ У ЕСКИМЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговка

31.10.2014 15:24

Дејо и Столе, васа сифра је: помрацење ума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

31.10.2014 15:30

Породице европских народних странака... шта то бијаше. Јесу ли то управо оне странке које се лијепо договоише 1992. године па у наредне четири године напредовасмо у тестирању свих врста оружја. У памет се браћо. Комбинација коју право фрау Ангела Меркел је на нашу штету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

31.10.2014 15:40

Дрзавни тв канали (АРД и ЗДФ) синоц су кратко изјавили да це струцна група за Балкан за два дана заузети став о формирању власти на дрзавном нивоу у БиХ..!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

31.10.2014 15:41

Кад су Њемци и Муслимани вољели Србе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народне странке?

31.10.2014 15:51

СДА,СДС...xа xа xа...је л' ви то озбиљно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад вам Меркелова...

31.10.2014 15:57

...добра! Е,Срби јадни сте ми ви! Срамота ме што имам тако неписмене сународнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

типична

31.10.2014 16:15

Идентична прича као и у Србији, шљам са запада се умјешао да би докусурио Републику Српску до краја као што су преко Вучића уништили Србију. А онда иду реформе у корист народа и смањивање плата и пензија за 20 одсто и остале благодети западне политике на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

војник

31.10.2014 16:17

Мозете се надати јос који дан да це те доци на власт ал то је за сада немогуце, зао ми је овог савеза надасе се у Бакира, Меркелову па зависи ли бар ста од њих?

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

31.10.2014 16:28

За-Сад вам Меркелова добра - Сто те срамота, сто смо неписмени? Хахаха,па кад си тако писмен-на, јел мозда знас којим писмом писес, којим језиком прицас? Није то теско сазнат, од кога потице и ције језик СРПСКИ. А тако и ти и од кога потицес, историја се не смије заборавит, уствари историја се врти у круг, као сто це и овом злу доци крај, тако це доци и бољи дани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЗАРСКА ДУБИЦА

31.10.2014 16:32

ДзАБА ВАМ СВЕ,БАЈА СЕ ПИТА!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бос

31.10.2014 16:39

Ста год изабрали црно нам се писе.Као да су Босиц или Иваниц бољи од Радмановица или Додика?Ма дај.Њима свима је до Босне ко до лањаког снијега.Ни за писљиву бобу неце се промјенити став ни једне политицке партије из РС спрам БиХ у погледу напретка БиХ према евроатланским интеграцијама.Овдје је борба за фотеље,моц и власт Додика,Босица,Иваница...Волио би цути један ваљан разлог засто би Босњаци арбитрирали тј.неком из РС гузицу спасавали?Осим ако им неко из медјународне заједнице не заврне руку у лакту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

31.10.2014 16:44

ре1389 не баљезгај...ниси схватио суштину! Зар мислиш да Меркелова обожава Србе? Заборави ти брзо колико нас шваба "воли"! Не скоро је Србија то осјетила! А то 1389 би као требало да значи да си ти као велики Србин...чобане...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

31.10.2014 16:45

Тако и треба. Подрзати и црног дјавола, ако га има, а не криминалце у СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.1389

31.10.2014 16:49

1389 ти стварно зивис у тој својој години ту и остани у прослости и зиви од прослости ,ниси дорастао овом актуелном времену

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе хе

31.10.2014 16:52

Додик је краљ,не могу му ниста на све нацине покусавају да га сломе. Хоце СДС па да укину Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босњак

31.10.2014 16:56

То су Ангелине зеље. Не мозе се без СНСД и СДА ниста направити, а ХДЗ је само привјесак. СНСД-у треба ХДЗ за дрзавни ниво, СДА за федерални ниво ниста мање и ниста висе. То се видјело када је СДП правио власт најбоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

31.10.2014 17:07

Срби из Српске су измедју цекица и наковња али народ који не зна ста му је добро и који не зна прослост онда неце знати ста му је добро у будуцности. Само се будала уци на својим грескама а ми смо испод нивоа једне будале. Јос је Сантиц пјевао "Остајте овдје" али дзаба будали говорити кад је будала умнија од Сантица и једноставно висе воли Додика и да зиви као бескуцник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

31.10.2014 17:12

Ре-Потпуно си у праву, нисам дорастао овом ,,актуелном" времену, нити зелим да дорастем, будем модеран, да ми буде нормално оно сто је ненормално. Сто се тице времена у којем зивим, глупо је и писат, јос неком ко мисли и вјерује, да је све ово нормално и цивилизовано, рецимо да ти син буде педер, кцерка лезбејка, нормлно да се дрогирају итд. Сви знамо одакле та зла долазе. Зелим ти пуно цивилизованог, модерног зивота. А сто се тице прослости, нормално да не зивим у прослости ал је нецу ни заборавит, јел не зивим од данас до сутра а прослост је ипак несто уцинила, пре свега, прослост су наси преци. Цовјек који нема прослост, нема ни будуцност а ти изгледа од свега тога немас ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

31.10.2014 17:30

Србин- ја врло добро знам ста знаци 1389,као сто знам сто писем ил написао.Гдје сам написао да Меркелова воли Србе?Видим да имас,доста богат ријецник,као да ниси цобан а битно је да се представљас,као Србин,Србенда.Ниси смијесан,него за заљење си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАХаха

31.10.2014 17:46

ПА ДАЈДЕ НАРОДЕ МОЛИМ ВАС! МЕРКЕЛОВА ИМА ПАМЕТНИЈА ПОСЛА НЕГО СЕ БАВИТИ ГЛУПОСТИМА ПОПУТ САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ И БАКИРА! ЦУЈ ОНА ЗНА КО ЈЕ САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ, ДА НЕЦЕТЕ РЕЦИ ДА ЗНА И МИЛАНКА МИХАИЛИЦУ ИЗ НОВОГ ГРАДА. ЈА ГА ЗНАМ,СРС НИКАДА У ЊЕГОВОМ РОДНОМ СЕЛУ КРСЉЕ НИКАД НИЈЕ ПОБЈЕДИЛА. СТА ТО ГОВОРИ О ЊЕМУ? АЛИ ДОБРО МОЗДА И МЕРКЕЛОВА ДОДЈЕ У КРСЉЕ, АКО ЗНА ЗА САВЕЗ, ОНДА МЕ НЕ БИ НИСТА ЦУДИЛО. СМИРИТЕ СТРАСТИ, ПУСТИТЕ ПОЛИТИКУ ИМАМО ЛИ ИСТА ДРУГО ЦУТИ СЕМ ОВОГА. НЕМАМО НИКАКВЕ КОРИСТИ ОД ЊЕ А ИСКРВИЦЕМО СЕ ДОК СЕ ОНИ ОБИЛАЗЕ И СМИЈУ НАМ СЕ У ЛИЦЕ. ЕЕЕ НАРОДЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

31.10.2014 17:52

Једино ако фрау Меркел стисне Човића овај ће коалирати са СДС/ПДП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобо

31.10.2014 18:20

Па ста ви подрзавате да њемацки(фасистицки) тенкови доведу Савез за промјене на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛО БРЕ

31.10.2014 18:22

Чим Њемачка неће Додика онда све треба да буде јасно.Срби дозовите се памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрац

31.10.2014 19:31

коментар на Бања Лука! Зато су Цовиц и Хрвати луди од љубави према Србима!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговка

31.10.2014 19:43

драги моји љубитељи имена и дјела Милокрада Лактасенка,јесте ли то заборавили ста су нам све браца крвати радили кроз историју, а водја је у љубави с њима па це цак и да им помогне око стварања сопственог ентитета, монструозно! Нијемци су били мале маце спрам устаса! Висе вјерујем Меркеловој него Цовицу и Милокраду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уз тебе смо Преседнице

31.10.2014 20:14

Господо Без Баје нема власти .силом или милом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

31.10.2014 20:17

Хецеговка је у ствари Ева Браун

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

31.10.2014 21:15

Корупцији и пљачки ногом за врат стати, ето то је најсветија дужност оних који хоће политиком да се баве, да раде у корист народа и добро његово. Да и народ, без обзира које вјере и нације био, напокон прогледа након 20 и кусур година рата, ратне и послијератне биједе, ратне профитерије и затим невиђене безобзирне корупције, безнађа, обмане и преваре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пљувач

31.10.2014 21:26

Херцеговко...сједи 1...из историје! Па,шта би биле усташе без нијемаца? Да ли би постојали? Шта мислиш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аднан

31.10.2014 21:32

Браво, Анђела! :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјаво додје по своје

31.10.2014 22:08

па како су дода довели тако це га и одвести тј спровести

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

31.10.2014 22:15

Додик и нема ништа да понуди осим лапрдања да је цијели свијет против Српске а он ће је одбранити. Ако је Меркелова рекла Бакиру да заборави на Додика, онда ће то Бакир као џентлмен морати испоштовати. Колико воља Меркелове тек значи Човићу, не треба објашњавати. Све у свему, на нивоу БиХ су у власти из Фед: БиХ СДА 9, ФРОНТА 5, ХДЗ 4, из РС: СДС 5, ПДП 1, СДА 1. укупно: 25. Довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

31.10.2014 22:15

У овом теском времену,теском за нас Србе,који смо навикли да од Запада и Америке ниста добро немогу да нам понуде,као сто су нам ти исти поставили Додика,сад га скидају,заврсио је сто је требао.Нисам присталица ове Владе ал се питам,засто то они нама хоце да помогну? Ако су хтјели да нам помогну,сто су Додика поставили?Има она стара изрека,ниција до зоре,није сијала. После кисе,сунце сине ал питам се,дал је то сад?Убиједјен се да це и нама сунце синут,да зивимо боље,својим радом,као некада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

01.11.2014 00:19

@пљувац засто се ти бавис нецим сто немас појма. ја не правим колаце нити мјесим питу.прицај оно сто знас а сто не знас остави другима,паметнијима.ако не разумијес онда буди послусан ауторитету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Власеница

01.11.2014 07:47

Знам у Власеници сви тешко зиве сем Миће >Краљевића, Младена Поповића, и још пар да их не набрајам, али знам сигурно да већег криминалца од Миће Краљевића нема. ВЛАСЕНИЦО, БУДИ СРЕТНА ШТО ЋЕ КАО КРИМИНАЛАЦ ОТИЋИ У ЗАБОРАВ, АЛИ СИГУРНО И ОДГОВАРАТИ ЗА СВОЈЕ КРИМ.РАДЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мн

01.11.2014 10:19

дај бозе да власт буде састављена на основу програма,будуцности,конструктивних и стабилних рјесења по народ у бих.да се престане с свадјама,опструкцијама,уцјенама и то све по ледјима обицног цовјека.вријеме пријетњи,хаоса,увреда,понизења треба остати иза нас.омогуцити људима зивот достојан цовјека свугдје и у сваком цоску без обзира на вјерску и било коју другу припадност.ови из сда ако се буду имало водили интересима босњака у рс вјероватно неце с снсд-ом коалирати јер посљедње године и проблеми повратника с властима у рс неиду томе у прилог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубљана

01.11.2014 11:00

РЕ: Бијељина. Како то да народ мрзи бившу власт , а опет су их изабрали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговка

01.11.2014 13:00

ПЉУВАЦУ, мање пљј, висе цитај! Због незналица попут тебе страдамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш баш

01.11.2014 17:47

херцеговка, тачно је тако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

02.11.2014 07:38

Баја нема разлога за бригу, зна се ко је главни партнер у економији са Њемачком е управо сад тај партнер разговара са Меркеловом да поново назове Бакира и каже му: "Ипак подржи Додика"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин али прави

02.11.2014 09:28

Моземо ми мрзити Меркел колико хоцемо они су сила и моц а ми смо примитивна нација која се поноси са багром и криминалцима који се боре само за власт и краду.Па људи ви сте слијепи код оцију зар не видите како вам зиве као неке вође, имају веце богаство од многих западни политицара.На западу они то добро прате и зна се да су избори покрадени и купљени, а ово су задњи трзаји МИЛОКРАДА И ЊЕГОВЕ ОДМЕТНИЦКЕ СЕКТАСКЕ БАГРЕ. ДАЦЕ СВЕ САМО ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТИ.Ста ми моземо понудити том ТРУЛОМ ЗАПАДУ САМО ЛОПОВЕ И КРИМИНАЛЦЕ,ми немамо индустрију,кадар,памет знаци само храну прозводити, а са тим лоповима за 30 година неце ни постојати српска нација јер немамо ни програма ни плана.Народе бирали сте сад не кукајте ко презиви прицаце својим унуцима да смо имали МИЛОКРАДА КОЈИ ЗИВИ У ДВОРЦУ ОД ЗЛАТА, А НАРОД ЈЕДЕ ИЗ КОНТЕЈНЕРА ТО ЈЕ ПОНОС И ДИКА НАСЕГ ЛАЗНОГ ПРОПАЛОГ ЦАРА КОЈИ ГЛУМИ ПУТИНА.НАПАЦЕНИ НАРОДЕ НЕКА ВАМ ЈЕ БОГ НА ПОМОЦИ ЈАКО СЕ САОСЈЕЦАМ СА ВАМА,А ЈА САМ НАПУСТИО СВОЈУ ОТАДЗБИНУ ЗБОГ ТАКВИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

02.11.2014 11:31

СДС И ПДП И ОСТАЛИ ТРЕБАЈУ НАПРАВИТ ВЛАДУ СА СНСД,ТАДМОГУ ДА ИХ УМАЈУ У ШАЦИ И ДА ИМ НЕ ДАЈУ ДА ,,КРАДУ,,АЛ ОНИ ТО НЕЋЕ,ЈЕР БИ ИЗГЛЕДА И ОНИ МАЛО ДА УЗМУ ЗА СЕБЕ ОВО ШТО ЈЕ ОСТАЛО ОД ОВИ САДА,ВИШЕ БИ ВОЉЕЛИ МУСЛИМАНЕ НЕГО СРБИНЕ УЗ СЕБЕ.КАКО РАДИМО,ТАКО НАМ И БОГ ПОМАЖЕ,ВИДИ СЕ ТО ВЕЋ...У ПАМЕТ БРАЋО СРБИ,ЈЕДНОМ СЕ СЛОЖИТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слепи

02.11.2014 12:47

Само слепи не виде да је ово чиста борба ко ће да настави да краде, препуцавање два блока и последње шансе и једнима и другима јер ко се не дочепа власти надрљао је, чини ми се да ће нама обичнима ипак далеко горе бити са овим из СЗП, јер је очигледно да су изгубили компас, са ђаволом би пакт правили само да истерају своје а не народно како су у кампањи говорили! Нека нам је бог на помоћи, јер је бог од ових давно руке дигао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

02.11.2014 14:04

Цим се меркелова као канцелар дрзаве која представља једног од највецих српских непријатеља и земље која је хтјела три пута у својој историји да обрисе Србе са лица земље, мјеса и сугерисе ко треба с ким да иде, јасно је као дан да Додик влди исправну политику која је у интересу РС јер га бас зато дЊемацка не зели вец своје послуснике који треба да разграде РС онако како је то Вуцицу сугерисано од стране те исте Њемацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

03.11.2014 15:32

Битно је да су сагласни да Додик не ваља, хм!?

ОДГОВОРИТЕ