Ђурић: Најбољи смо и не знам шта је играчима?!

Председник Партизана каже да је недопустиво да први тим губи бодове у домаћем првенству због незалагања појединаца на терену и поручује да тренер Марко Николић има апсолутно поверење управе.

Фудбал 31.10.2014 | 17:00
Ђурић: Најбољи смо и не знам шта је играчима?!

После "вечитог дербија" и победе над Црвеном звездом, све је изгледало идеално по црно-беле. Европа је, ионако, далеко, тај фудбал је нека друга димензија у односу на ово што имамо овде, па тако ни висок пораз од Бешикташа није био изненађење.

Али, уследиле су две домаће утакмице и две кикса црно-белих: најпре пораз у Јагодини и онда реми са ОФК Београдом на Топчидерском брду.

Партизан је у кризи. И резултата и игре. Могу играчи и стручни штаб да то негирају колико хоће, али оно што се види на терену јесте да Партизан не игра добро. Односно да игра тек када прими гол, када јури резултат.

Парадоксално, али истинито је да је Партизан одиграо три најбоље утакмице управо у Европи, а притом ниједну од те три није добио! Против Лудогореца у реваншу 3. кола квалификација за Лигу шампиона, против Тотенхема у 1. колу Лиге Европе, па и против изузетно јаког Бешикташа у 3. колу ЛЕ (да, Партизан је убедљиво поражен, али уопште није играо лоше).

За разлику од тих европских утакмица, Партизан на домаћем фронту запиње, мучи се... Присетимо се мечева проитив Вождовца (губио 1:0, преокренуо у финишу), потом против Чукаричког (губио 2:1 на полувремену, па преокренуо), победа над Младошћу у Лучанима, а гости су у судијској надокнади имали колосалну шансу за изједначење, пораз од Јагодине, реми са ОФК Београдом (губио је 1:0 у полувремену)... Било је и убедљивих победа, али не и игара.

Тренер Марко Николић упорно понавља да ће појединци морати да се "преиспитају", да добро размисле о својим партијама... Ипак, неких радикалних заокрета нема. Додуше, Николић и нема простора за такве маневре. Уз то, Партизан је задесио велики проблем - тежа повреда агилног десног спољнег Мирослава Вулићевића, који "храни" лоптама нападаче са бока.

Реалност је ова: Партизан је могао да има сасвим солидну бодовну предност у односу на Војводину и Црвену звезду, али није. У недељни дерби против "лала" улази поравнат, а оба тима имају +2 над Звездом.

Председник Партизана Драган Ђурић разочаран је последњим резултатима и за њих нема објашњења, али поручује да Марку Николићу није угрожена позиција, односно "не дрма му се фотеља", како се то овде обично каже.

"Разочаравајуће! Нисам очекивао овакав расплет. Тема за размишљање свих нас у клубу. Посебно за струку. И више сам него забринут! Са тимом и условима какве има Партизан овако нешто није смело да нам се догоди. Хајде пораз од Турака, много су јаки, али неуспеси против Јагодине и ОФК Београда...", рекао је Ђурић "Спортском журналу".

Ђурићу није јасно понашање већине играча првог тима.

"Делује ми као да су се опустили после победе у 'вечитом дербију'. Чудно... Трагично је да најстарији играчи: Данко Лазовић, Саша Илић и Никола Дринчић највише трче, изгарају. Ако хоћемо да победимо, морамо да створимо много више шанси, форсирамо нашу препознатљиву пас игру", приметио је први човек црно-белих.

Иако је више пута рекао да је све ово питање за струку и да је већ на ту тему разговарао са Николићем, Ђурић јасно поручује да тренер не треба да брине за свој посао:

"Николић има поверење управе, наравно!".

Ђурић још поручује да верује да ће већ од дербија са Војводином кренути набоље.

"Али, ако хоћемо да надиграмо Новосађане мораћемо да се боримо као у другом полувремену сусрета са ОФК Београдом. То је рецепт. Значи, Гробари могу мирно да спавају? - Партизан има најквалитетније играче, најјачи тим. У последњих годину и по дана скоро нико нас није напустио. За разлику од других, који су преко лета остајали чак и без десеторице. Е, зато морамо да имамо резултате", јасан је председник Партизана.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Владо Бања Лука

31.10.2014 16:09

Дјурицу, пусти Партизан, ста је са робном куцом Боска у Бањалуци и са ИРБ-овим кредитом којег не врацас!

ОДГОВОРИТЕ