Још три карте за Холивуд звани Лондон!

Мари је победом над Димитровим обезбедио себи место на АТП финалу сезоне и избацио Бугарина. Следећи на реду је Нишикори, шансе имају и Бердих, Ферер, Раонић...

Тенис 31.10.2014 | 13:20
Још три карте за Холивуд звани Лондон!

Победом Ендија Марија над Григором Димитровим овог четвртка, у осмини финала Мастерса у Паризу, решене су две дилеме везане за пласман на финале сезоне, Мастерс куп у Лондону.

Британац је обезбедио учешће, Бугарин изгубио све шансе.

Било је 6:3, 6:3 у Берсију, у којем су се у току дана водиле још неке важне битке везане за турнир који осморици најбољих ове сезоне нуди прилику и за славу, али и за огромну зараду.

Мари је постао шести тенисер који је у АТП трци обезбедио учешће у Лондону, али како је у међувремену трећепласирани Рафаел Надал одустао због повреде и операције слепог црева, ове године ће на финале и девети у трци, што је појачало важност Мастерса у Паризу.

А, од тенисера који се боре за преостале три позивнице, сви осим Димитрова су победили.

Једини који не мора да брине, а могао је, јесте Марин Чилић. Хрват се налази међу тенисерима који се боре за позиције седам, осам и девет у трци, али је он освајањем грен слем титуле, на УС Опену, аутоматски обезбедио себи место и међу финалистима сезоне.

Пре Париза, пласман је изгледао овако: Новак Ђоковић 9.010, Роџер Федерер 8.520, Рафаел Надал 6.835, Станислас Вавринка 4.805, Мареј 4.295, Кеи Нишикори 4.265, Чилић 4.150, Томаш Бердих 4.105, Давид Ферер 3.865, Милош Раонић 3.840 и Димитров 3.555.

Димитрова више нема у конкуренцији, данас су победе забележили и Нишикори и Бердих и Ферер и Раонић, тако да ће се између њих четворице у наставку турнира тражити тројица учесника финала сезоне.

Од 2005. године, када је Давид Налбандијан победио Роџера Федерера у финалу Мастерс серије, само је свеже пензионисани Николај Давиденко успео да освоји ту престижну титулу у конкуренцији Федерера и Ђоковића, троструког и двоструког узастопног шампиона. Федерер има шест титула, остали учесници ниједну.

Мари, који ниједном није изгубио сервис у мечу са Димитровим, а ове јесени има три титуле на АТП туру, у четвртфиналу ће играти против нашег Ђоковића, ако он у четвртак увече буде победио Гаел Монфиса.

Завршни АТП турнир у Лондону одржаће се од 9. до 16. новембра.


ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА ПАРИЗА:

(1) Новак Ђоковић - (8) Енди Мари
(4) Давид Ферер - (6) Кеи Нишикори

(5) Томаш Бердих - (14) Кевин Андерсон
(2) Роџер Федерер - (7) Милош Раонић

РЕЗУЛТАТИ ОСМИНЕ ФИНАЛА:

Томаш Бердих - Фелисијано Лопез 7:5, 6:3
Станислас Вавринка - Кевин Андерсон 7:6, 5:7, 6:7
Давид Ферер - Фернандо Вердаско 6:1, 6:2
Енди Мари - Григор Димитров 6:3, 6:3
Милош Раонић - Роберто Баутиста Агут 7:5, 7:6
Кеи Нишикори - Жо-Вилфред Цонга 6:1, 4:6, 6:4
Роџер Федерер - Лукас Пуил 6:4, 6:4
Новак Ђоковић - Гаел Монфис 6:3, 7:6

Коментари / 0

Оставите коментар