СДС и СНСД су неспојива коалиција

Гостујући у емисији Пулс БН ТВ , лидер СДС Младен Босић поновио је свој став да СДС неће улазити у коалицију са СНСД при формирању власти , јер би то значило издају њиховог предизборног обећања и залагања за процес промјена.

Република Српска 31.10.2014 | 21:30
СДС и СНСД су неспојива коалиција

"Ако бисмо ми ушли у коалицију са СНСД-ом ми бисмо били средство наставка провођења њихове политике. Ако бисмо ушли у Владу са СНСД-ом који контролише скупштинску већину, како бисмо отворили процес о којима смо причали?", рекао је Босић

"То је немогуиће. То је против личних интереса интереса људи који су у СНСД-у", каже Босић и додаје:

"Како ћете отворити процес великих афера и великих корупција кад су оне везане директно за врх власти СНСД-а и ви сад да идете у коалицују са њима, то је једноставно неспојиво".

Коментаришући наводе лидера СНСД-а Милорада Додика да ће бити осовина при формирању власти на нивоу БиХ, Босић је рекао да је Човић Додику последња шанса.

"Тешко да можете бити осовина са 10 посланика, то је немогућа мисија. Додик је у паници од губитка утицаја комплетно на нивуо БиХ", каже Босић.

Лидер СДС-а додаје да је Додик свјестан да је изгубио једну полугу. Изгубио је члана Предсједништва БиХ, осјећа да губи учешће у скупштинској већини, тј. у Савјету министара и да је разголитио однос са Човићем.

Младен Босић је нагласио да би требало расписати ванредне изборе јер су крађе на Општим изборима 2014. биле очигледне.

"Изненађен сам што ЦИК није хтјела да понови пребројавање гласова, и самим тим подгријава сумњу у цијелу регуларност изборног процеса", каже Босић и додаје:

"Остаће сумња на резултат избора и касније на легитимитет оних које ЦИК прогласи побједником".

Босић је рекао да СДС не трчи за фотељама при формирању власти, они немају захтјеве за било које мјесто.

"Наш циљ је да развластимо оне који су тренутно на власти, да добијемо мјеста путем којих бисмо се борили против корупције и да покренемо точак промјена", каже Босић и наводи да су то мјеста министра финансија, министра полиција и министра правосуђа.

БН ТВ

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

СДС ШОЛАЈИ

30.10.2014 22:15

Подршка Предсједнику БОСИЋУ, имате зелено свјетло да СДС удје у коалицију са свима само НЕ са СНСД-ом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

30.10.2014 22:22

Тиха вода бријег рони.Полако га униставате.Клизи нема му спаса.Свака цаст на досљедности,вратице вам се у позитивном смислу вјеруј.Посаљите приговор и тузбу суду за изборе имате право,јер су варали то свак зна.Не одустаните за поновно бројање.Ова представа са Цовицем је за једнократну употребу и нема ефекта.Опет буце и прјети али нема куд притјеран је уза зид.Издрзите Младене и све це доци на своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

30.10.2014 22:41

Тако је Младене. Уз тебе смо. Да збацимо висе ову лоповску секту од странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота "Маљ"

30.10.2014 22:53

Ма крадете сви ви ! У Фочи сте прије двије године СДС- СНСД,склопили коалицију да срушите тадашњег начелника Здравка Крсмановића,а тадашњи предсједник СДС-а Никола Перишић је за то добио 200.000 КМ. Сада пошто је имао тек око хиљаду гласова за Народну скупштину РС-а, добио је ногу од Босића,ал је задржао све некретнине и новац. Ма коме више попујете дезертери и јадови,смрадови и издајице,а све вас је више !Жао ми је што сам се росио као Србин !!!!Жао ми је ,прежалити нећу моћи !!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

30.10.2014 22:54

Бавите се додиком , јер ови избори су били како срусити додика . И спаде да Јое то највазније ....а како цемо даље то никога неитересује

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс бл

30.10.2014 23:12

Младене требао си бити кандидат овако једино Цави вјерујемо ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

30.10.2014 23:17

Па, наравно да је неспојиво. Зашто би СДС криминализовао свој имиџ, увлачећи Бају у власт? Зашто би га на тај начин рехабилитовао? Па, сјетите се како је СНСД избјегавао СДС у неким ранијим страначким комбинаторикама...бјежали су од СДС-а као од губаваца, као да није ријеч о странци која је утемељивач Српске... Зато, Бају треба пустити и Човићу препустити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ниндза 6

30.10.2014 23:20

Није валда толико глуп па једном је га натегао да иде с њим иде у власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота "Маљ"

30.10.2014 23:49

Да је нама Здравко Крсмановић кога знамо са ових подручја,а много мање због медијске блокаде у Бањалучкој регији,много би лакше било одабрати и изабрати правог човјека за будућност нас и наше дјеце !Било је и његових грешака ал бар није био "улаџа" типа Перишића (СДС).Сада када је тај пао на мање од хиљаду гласова,добио је ногу од Босића,он и њему слични ,ал остао је Симовић Владо(вјечити стечајни управник,један смрад),Мастило,преливода вјечита и низ других , тако да Фочански СДС, није оно што је био посебно што и у овом табору главну ријеч воде ,дезертери,јадници, без права на метак !!!Здравко Крсмановић је,мислим најбољи човјек који ће искрено представљати Источну Херцеговину,,а посебно Фочу !Моје мишљење није битно,битно је шта је рекао народ за народног посланика у Скупштини РС-е,р екли су , Здравко Крсмановић ...Па да чујемо др.Здравка Крсмановића !!! Лично мислим да ће се затрести све столице позиције !!и

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота "Маљ"

31.10.2014 01:44

Малоприје написах јасан и кратак коментар ,ал много минуса бјеше!Мислим да су минусе окачили буџетски корисници који чувају стражу Додику и који примају око 1000 КМ-а за мјесец дана по особи .Ја лично примам 375 КМ ,тиме храним четворочлану породицу хвала Богу два момка и супругу )!!! Од тог новца живимо(преживљавамо),а многи који нису ни близу били када је требало бранити сада су као неко и нешто !

ОДГОВОРИТЕ
Name

педја

31.10.2014 05:26

Па када срусите Бају ста цете даље? Мислим да за народ ниста неце бити боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

историјски митинг

31.10.2014 05:34

Босицу,онакав митинг у дворани Борик,по онаквој киси,треба да вам буде путоказ да се морате борити свим силама ,заједно са цијелом опозицијом,па и улица,инаце вјерујте да сте попусили код народа и то вам је крај.Народ цека на све је спреман.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Маља

31.10.2014 06:21

Да си ти то како се приказујес написао би ти пуно име и презиме. Цовјек који ради на овом јбном минималцу и прехрањује породицу нема ове паметне телефоне и нема времена писати ове глупости. Јадан је овај свјет. Поздрав од Мирка Јовановица и његовог газде који му је позајмио телефон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

31.10.2014 06:37

Ово је јадан од најбољих наступа Младена Босића. Био је одлучан и јасан у својим порукама. Надам се да неће посустати и да ће наставити да ради на скидању ове банде која нам сада кроји животе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неће

31.10.2014 07:01

Само Чава може нешто направити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

31.10.2014 07:01

Босић- поштен и умјерен, за разлику од ...сви знате кога...

ОДГОВОРИТЕ
Name

брод

31.10.2014 07:20

Онакав величанствен митинг по онаквом времену у препуном Борику на који са лично дошао из Брода, даје ти за право Босићу да идеш до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране

31.10.2014 07:25

Маљу, ниси у праву за Босића, он је поштен политичар, и успио је да подигне СДС, а што се тиче Перишића у праву си па он је нашег посланика Којића који се највише у скупштини борио за права бораца и против корупције изблокирао па није овога пута прошао, а мало му је фалило, а он једва скупио толико гласова. Глумио је звиједу и добио то што је добио.Да је знао имао мало више слуха данас би Дрина има два посланика, а не би херцеговина имала све. Жао нам је Којића он је поштен и одличан политичар, у скупштини је дао велики допринос разоткривању разних афера, али није се могао изборити са медијском хајком ко су на њега Додик, Кустурица па чак појединци и из цркве дигли пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

31.10.2014 09:48

Давно сам препознао Босића као исправног политичара. Право је чудо да се успио одржати у политици и створити уз себе тим далеко поштенијих људи, људи који су сушта супротност ратном и поратном врху СДСа, и садашњег ДНСа, СНСДа, СПа. Невјероватно је да у овом народу има толико идиота који би опет гласали за Додика, Павића, Чубриловића и Дјокића и коалицију на власти након свега што су исти направили народу. Уништили су им све претпоставке за живот, а они и даље гласају за њих. Савез за промјене је годину дана уназад указивао на силне афере којим је РС и опљачкана и разваљена, а коалиција на власти је ближа формирању скупштинске већине од Савеза за промјене. Умјесто да је Савез за промјене добио бар 70% гласова. Ако народ није толико блесав, онда су избори покрадени. Можда је једини начин да Савез за промјене провјери да ли су избори покрадени ако позове бираче који су гласали за њих да изадју на улицу, да се процијени њихов број. Значи, уприличити миран излазак на улицу на одредјено мјесто, само у смислу доказивања броја гласова. Други начин је да се бирачи упишу у књигу именом и презименом, уз идентификацију личном картом. Ја лично вјерујем да су избори покрадени. Ко год да је био противкандидат Додику, морао је побиједити. Исто је и за скупштину РС и БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Побједник

31.10.2014 10:49

Образован, поштен, одлучан и лишен било каквих личних интереса. Изузетак у сваком смислу у овој нашој политичкој баруштини. Босић је човјек, политичар и државник за свако поштовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

31.10.2014 12:58

Младене, направи паметан потез. Успијете ли привуци СП и извјесно је Домовину, имате велики плус од мене. Додик не зна ста говори зато је сад и рекао да зели да сутне Дјокица из власти... Тако це себи и СНСДу дати велики аутогол. Напријед СДС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бориса

31.10.2014 14:27

Поштовани господине Босић, с обзиром на велику не регуларност током изборног процеса, те великог броја, како неважећих, тако и "накнадно" убациваних гласачких листића (информација из медија), а поред поновног пребројавања истих са великог броја гласачких мјеста, зар Савез за промјене, па и међународна заједница нису требали тражити поновне изборе барем за ниво Предсједника РС (други круг), јер разлика од 1% је и сувисе мала и у свим другим демократским државама би била неприхватљива и одмах би се расписао други круг избора?! Молио бих Вас да дате свој коментар! С поштовањем

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

31.10.2014 16:34

Па наравно да су неспојиви, Босиц све и да хоце у коалицију њега Миле цар неце узети. СДС се не мозе помирити са поразом, прогурасе Иваница а они извисисе, највеци губитник избора је СДС хтјели то признати или не. Зивио ДОДИК најбољи предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

31.10.2014 17:40

Дај боже да привуче СПС, не да Ђокић, па Миле их у прошлом мандату пола позатвара, ја бих да сам са Ђокићем прије двије године раскинула с њим. Али они не, они вам моји драги функционишу као каква секта. Додик ће њима све обећати, а онда их умјесто својих криминалаца затварати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

01.11.2014 11:22

Тачно и стратешки јако проницљиво размишљање предсједника Младена Босића, а да је тако показује примјер Лагумџијиног СДП-а у Федерацији БиХ, који је колико "до јуче" , па и у предизборној кампањи 2010.године "немилосрдно критиковао и политички пљувао" по СДА.Нико није могао ни замислити да ће након "свог тог политичког пљувања по СДА" да ће тај исти СДП "преко ноћи лећи под исти јорган у исти кревет са СДА", ући преко ноћи у коалицију,издати вољу свих својих гласача, који су традиционално против СДА и када гласају за СДП у правилу гласају против СДА.Све је то политички глупи Лагумџија попљувао, па тиме попљувао и самог себе и своју политичку странку.Наравно непримнципјелност у политици, превару "пљување па лизање" гласачи су препознали и прописно казнили како на локалним изборима 2012.године, а потом и на општим 2014.године када је СДП доживо тотални дебакл, крах своје политике, гласачи су их "одували са политичке сцене".У том смислу јако је мудро,политички проницљиво ово што предсједник странке Младен Босић каже, НЕ НЕПРИНЦИПЈЕЛНОЈ КОАЛИЦИЈИ са онима против којих се политички боримо, јер то би гласачи, то би народ јако брзо казнио већ на идућим локалним изборима 2016.године, а на општим бисмо доживјели политички дебакл, јер би нас (СДС) у непринципјелној коалицији Милорад Додик и његов СНСД толико компромитовали, систематски оцрњивали и кривили за све промашаје током партиципације у власти, да би након 2 или 4 године изгледало да је само СДС владала, СНСД била опозиција СДС-у, управо као што се десило СДП-у, како их је СДА на перфидан мада политички легитиман начин дисквалификовала за наредна мислим најмање два до три мандата по четири године.Значи моја апсолутна подршка политичком размишљањју нашег предсједника Младена Босића.Боље је "мало по мало" узмати власт, као чврста и принципјелна опозиција, него "се продати преко ноћи, те пљунути на све оно што се тешко градило", јер евентуална политичка коалиција са СНСД-ом у овом тренутку би прескупо коштала политики СДС, који је толико снажан, да не смије дозволити да га СНСД-овоско лицимјерно "удварање" превари.Уосталом не би Миле Додик и СНСД нудили ништа СДС-у да нису осјетили да су слаби, и сувише политички слаби да би ефикасно могли владати, не само наредне четири године, већ је упитно колико ће се као "раштимана коалиција" одржати и у наредну годину дана" уколико се уопште и договоре међу собом о партиципацији у власти (мислим СНСД-ДНС-СП), уколико СНСД својим тврдим ставом не отјера и у овом тренутку (ових неколико мјесеци када се конституше власт) потенцијалне коалиционе партнере.Значи СДС је све јача, а СНСД све слабија политичка опција.Сада СНСД треба СДС-ова снага, да "јој испију попут крпеља крв", да исисају, да "загаде".Ипак предсједник је то мудро стратешки прозрео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.11.2014 13:11

Е видиш Милораде, ту си у праву.

ОДГОВОРИТЕ