Париз: Испао Вавринка, Мари прошао, испао и Зимоњић

Четврти тенисер света Станислас Вавринка је у осмини финала турнира у Паризу доживео изненађујући пораз од Кевина Андерсона са 6:7(2), 7:5, 7:6(3). Енди Мареј пласирао се у четвртфинале турнира у Паризу пошто је у два сета био бољи од Григора Димитрова 6:3, 6:3, а за пролаз међу четири најбоља тенисера у Берсију играће против Новака Ђоковића или Гаела Монфиса. Британски тенисер је овим тријумфом обезбедио пласман на завршни мастерс у Лондону.

Тенис 30.10.2014 | 19:20
Париз: Испао Вавринка, Мари прошао, испао и Зимоњић

У мечу са узбудљивим преокретима, Швајцарац је сигурним сервисима рано послао упозорење Јужноафриканцу да су квалитет и искуство на његовој страни. Али, то није било довољно да се први сет освоји пре тај-брејка, у коме је управо Вавринка био бољи.

Ипак, Андерсон се није предавао. У другом сету узвратио је сличном мером, био је конкретнији у завршници, и ту деоницу у своју корист решио брејком при вођству од 6:5.

У последњем сету виђена је права драма у којој је Андерсен имао више стрпљења. При резултату 4:4 , Вавринка прави брејк и долази на корак од тријумфа. Међутим, гем у којем је сервирао за победу није искористио на прави начин и Андерсон изједначује, а затим на свој сервис осваја наредни гем и води са 6:5. И, када се чекао крај, Вавринка је успео да спасе две меч-лопте, изједначи и пошаље сет у тај-брејк. У њему је Јужноафриканац био концентрисанији и рационалнији - добио га је са 7:3 и елиминисао фаворизованог Швајцарца.

Меч четвртфинала Андерсон игра у петак против Томаша Бердиха, који је у два сета избацио Фелисијана Лопеза, резултатом 7:5, 6:3.

Мареј је за тачно 70 минута показао Димитрову да је много већа разлика између два играча, иако је Британац само за једно место боље пласиран од Бугарина. Димитров није успео ниједном да дође до прилике да одузме сервис противнику, док је три пута претрпео брејк, два пута у првом и једном у другом сету.

У кључним тренуцима је Мареј био много бољи, јер је у разменама био издржљивији и имао је план како да дође до лакше победе.

Представник Велике Британије у четвртфиналу ће играти против Новака или Монфиса, који свој дуел играју у четвртак не пре 21 час, а јасно је који би тенисер био пожељнији изазов.

Ненад Зимоњић и Кевин Андерсон нису успели да се пласирају у четвртфинале дубл конкунрецији у Паризу пошто су поражени од америчке браће Боба и Мајка Брајана са 6:3, 6:2.

Зимоњић и Андерсон нису стигли да се уиграју за турниру у Берсију, док је представник Јужне Африке имао веома тежак дуел неколико сати раније против Станисласа Вавринке којег је успео да савлада у три сета.

Браћа Брајан су за сваког веома тежак противник, а овога пута и превелик залогај за Ненада и Кевина који су после 56 минута положили оружје.

Америчка комбинација ће наставити такмичење против индијско-швајцарског пара Вавринка/ Леандро Паес који су били бољи од Васека Поспишиа и Џека Сока 6:1, 6:4.

Коментари / 0

Оставите коментар