Краљево неизвјесно за ДК меч: СРБ - ХРВ

Још није сигурно да ли ће Краљево бити домаћин меча прве рунде Дејвис купа између Србије и Хрватске (6-8. марта), саопштено је из Тениског савеза Србије.

Тенис 30.10.2014 | 14:00
Краљево неизвјесно за ДК меч: СРБ - ХРВ

У саопштењу се наводи да је делегација ТСС посетила Краљево, да су задовољни виђенима, али да је то тек први корак ка домаћинству – неопходно је да објекат посети техничко-стручна служба ТСС, као и комисија Међународне тениске федерације (ИТФ). Ипак, Краљево остаје фаворит у трци за организацију овог меча.

Саопштење Тениског савеза Србије:

Тениски савез Србије добио је понуду три града који су понудили да буду домаћини овог спортског догађаја. У Нишу и Новом Саду до сада је игран Дејвис куп, па је делегација ТСС са Богданом Обрадовићем на челу у среду посетила Краљево, град који је такође понудио гостопримство, како би се упознали са свим понуђеним условима, капацитетом хале и хотелским смештајем, такође и упознали домаћине са веома прецизним условима ИТФ када је организација оваквог догађаја у питању.

Утврђено је да град Краљево са својим капацитетима испуњава услове да буде град домаћин нашим најбољим тенисерима, али је то тек први, свакако неопходан, али још недовољан услов да се донесе коначна одлука. После ове посете Краљево спортски објекат ће посетити техничко-стручна служба ТСС, па тек после њиховог прецизног извештаја према ИТФ, у Краљево ће стићи и комисија Међународне тениске федерације, како би се начинио комплетан извештај.

Тек на основу свих ових извештаја и докумената Управни Одбор ТСС ће донети коначну одлуку о граду домаћину меча првог кола Дејвис купа. Дакле, информација у делу медија да је већ донесена одлука да је Краљево домаћинне одговара истини и пренесена је произвољно.

Треба истаћи да се селектор Обрадовић веома похвално изразио о кандидатури Краљева, подржао идеју да меч треба играти у месту које има веома богату спортску историју и публику какву мало који град има. Такође је поменуо да се у разговору са Новаком Ђоковићем сложио да нам је за меч против Хрватске публика веома важан фактор, па је самим тим Краљево у првом плану, али док инспекције ИТФне заврше свој део посла одлука не може да буде донесена.

Коментари / 0

Оставите коментар