Радници “заробљени” код Сочија

Редакцији БН телевизије обратила група од 50-так грађевинских радника из Србије и Босне и Херцеговине, на привременом раду у Русији, који тврде да су већ седам мјесеци у мјесту Красна пољана, код Сочија, практично заробљени, јер им послодавац, фирма “Новигород” у том периоду није исплатила нити једну плату.

Регион 25.10.2014 | 19:52
Радници “заробљени” код Сочија

Један из групе радника, Срђан Боровчанин који живи у Бијељини, каже да је тренутна ситуација за њих безизлазна, те да им је једина нада обраћање БН телевизији.

“За седам мјесеци нико плате добио није. За тих седам мјесеци добили смо можда по 500 евра. Људи иду на посао, а не знају зашто иду. Има нас четворица који нећемо да идемо никако на посао. Значи хоћемо да идемо стриктно кући, а нико о нама не води рачуна. Добијамо само по 2 евра у току дана за ручак. Значи, то је хаос живи", каже Боровчанин.

Боровчанин нам је у телефонском разговору потврдио да су радници већ требали да крену кућама, али да им карте нису обезбјеђене, а новца за пут немају.

“Кући неће да нас пусти, људи неће кући без пара. Ми смо покушавали нешто преко Амбасаде БиХ, али нико не води рачуна о нама. Требали смо да кренемо кући и да нас исплате, међутим, опет нас је тај газда изварао. Ово је већ трећи пут како нас лажу да ћемо ићи кући, све од суботе до суботе, а породице смо тамо довели у катастрофално стање”, жали се Боровчанин.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ББ

25.10.2014 18:30

није могуце,зар код велике браце,зао ми вас од срца сто сте тако нагребусили,сит гладног не разумије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАТ

25.10.2014 18:44

ЈЕЛ МОГУЦЕ ДА ИХ ЈЕ ИСКОЦКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

путинко

25.10.2014 19:27

Браца руси,добра вам та Русија

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

25.10.2014 20:38

Десава се да газде неце да плате,као сто има слицних ситуација и на западу,гдје на слицан нацин,поступају према Румунима и Бугарима,на РТЛ ТВ мозесе видјет,али нетреба гледат кроз појединце,цитаву дрзаву.Одма коментари,ето вам браца Руси.Јесу,браца су,негледамо кроз пар људи све Русе исто.По васем би било,сви Хрвати устасе ил сви Муслимани вехабије ,мудзехедини итд,мислим да нису?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

25.10.2014 21:24

И ја сам исто тако пропао у Социју 2012године, никада ни један динар нисам добио сто сам радио тамо и јос сам добио забрану уласка у Русију пет година. А преварио ме је Ратко Мициц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

26.10.2014 12:14

Преварили су наше "газде". Ишли сте да радите са туристичким визама и Руси су затварали очи на то све док неки нису почели да проблеме. Још би те требало пустити да им сједну на главу. Нису Руси криви него ти појединци и наше "газде". Има их свгдје по Српској који су у сличној ситуацији али има и оних који су добро зарадили. Испадосмо ми свеци а сви остали не ваљају.

ОДГОВОРИТЕ