Ухапшени у акцији "Гибралтар" на слободи

Суд БиХ одбио је приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање једномјесечног притвора ухапшеним у акцији кодног назива "Гибралтар" и они су пуиштени на слободу, потврђено је из Суда БиХ.

Босна и Херцеговина 25.10.2014 | 08:30
Ухапшени у акцији "Гибралтар" на слободи

Суд БиХ је одбио приједлог Тужилаштва БиХ као неоснован, јер није нашао постојање основане сумње што је основни услов за одређивање притвора.

Суд БиХ је наложио њихово пуштање, а на ову одлуку може бити уложена жалба Кривичном вијећу Суда БиХ у року од 24 часа од пријема одлуке Суда БиХ.

У акцији "Гибралтар" припадници Сипа ухапсили су директора маркетиншке агенције С.В.Р.С.А. Невена Куленовића, Белму Куленовић, Сањина Куленовића, високе руководиоце компаније ХТ "Еронет" Стипу Прлића и Зорана Бакулу, замјеника генералног директора "Пинк БХ" Лајлу Торлак, бившег директора "Мреже плус" Дарка Алексића, директора агенције МИТА Ејуба Кучука и власника агенције "Фабрика" Сенада Заимовића.

Они су осумњичени за организовани криминиал у вези са финансијским криминалом, корупцијом, прањем новца, пореском утајом, царинском преваром, злоупотребом положаја, кривотворењем службене исправе, давањем и примањем дара и других облика користи.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бањалука

25.10.2014 06:45

Тресла се гора, родио се миш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

25.10.2014 07:20

ма пустите њих, неко је украо хљеб из продаванице

ОДГОВОРИТЕ
Name

снасли се

25.10.2014 07:28

Ови су се "снасли" у зивоту А "снасли" су се и тузици и судије и адвокати а и остали укљуцени у све ови у овој банана дрзави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

25.10.2014 09:10

Рекох ја да од тога нема ништа. СИПА и суд раде заједно. Једни хапсе ови ослобађају. Бацање прашине у очи глупом народу. Тек да се о нечем забави да не размишља зашто је гладан и опљачкан.

ОДГОВОРИТЕ