Зашто је опасно спавати са шминком

Уколико су вам трепавице ломљиве и опадају, спавање са маскаром може да буде главни узрок. Осим тога, спавање са маскаром је нехигијенско јер може да наштети здрављу очију, да доведе до упала и коњуктивитиса.

Мода и љепота 23.10.2014 | 11:53
Зашто је опасно спавати са шминком

Спавање са шминком један је од највећих бјути злочина. Иако знају да то никада не би требало да раде, многе жене ипак редовно са шминком одлазе у кревет. Откривамо вам шта то чини вашој лепоти да то никада више не бисте поновили.

Пудер - Пудер затвара поре и спречава микроциркулацију. Осим што може да узрокује појаву акни и бубуљица, спавање са пудером може да доведе до уништавања колагена и појаве бора.

Кармин - Трагови кармина исушиће кожу усана. Осим тога, трагови од кармина на јастучници лако ће да се пренесу на остатак лица. Остаци кармина, нечистоће и бактерије наштетиће вашем тену и здрављу коже.

Маскара - Маскара у превише слојева уништава трепавице. Уколико су вам трепавице ломљиве и опадају, спавање са маскаром може да буде главни узрок. Осим тога, спавање са маскаром је нехигијенско јер може да наштети здрављу очију, да доведе до упала и коњуктивитиса.

Коментари / 0

Оставите коментар