Чека се извјештај главног контролора

Главни контролор ће током ноћи или сутра ујутро поднијети извјештај Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ о томе да ли ће бити потребе још негдје бројати гласове са редовних бирачких мјеста, на основу сумње да је било неправилности, рекла је Срни портпарол ЦИК-а БиХ Максида Пирић.

Босна и Херцеговина 23.10.2014 | 06:33
Чека се извјештај главног контролора

Према њеним ријечима, предсједник ЦИК-а БиХ Стјепан Микић сутра ће саопштити јавности да ли је Главни центар за бројање у Сарајеву завршио посао бројања гласова путем поште и мобилних тимова, гласова у одсуству и на потврђеним гласачким листићима.

"Још се чека извјештај Главног центра за бројање о томе", појаснила је Пирићева и додала да ће Микић и остали чланови ЦИК-а сутра у 10.00 часова у овом центру бити расположиви медијима и за остале податке у вези са пребројавањем гласова са редовних бирачких мјеста.

Она је подсјетила да је крајњи законски рок за утврђивање изборних резултата 20 дана од одржавања избора.

"То не значи да се то неће десити раније, те и о томе се информација може добити сутра у Главном центру за бројање", навела је Пирићева.

ЦИК БиХ је на данашњој сједници у Сарајеву донио одлуку којом се налаже бројање гласачких листића са 17 бирачких мјеста у 14 основних изборних јединица за поједине изборне нивое.

ЦИК је претходних дана донио одлуку о поновном бројању гласачких листића за 31 бирачко мјесто у одређеним основним бирачким јединицама за поједине нивое власти, на основу захтјева главног контролора.

Поновно бројање гласачких листића почиње сутра у Главном центру за бројање у Сарајеву.


Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ЗЕ - Ко ће с ким?

22.10.2014 15:33

Ко ће саставити Владу РС? Избори у БиХ одржани су 12. октобра, а Централна изборна комисија још није пребројала све гласове. Спекулације ко би могао да састави Владу Републике Српске увелико су почеле. Садашњи владајући Савез независних социјалдемократа Милорада Додика је на добром путу да, са старим коалиционим партнерима, Демократским народним савезом и социјалистима, сакупи стабилну скупштинску већину и формира Владу. Опозиција сматра да су све могућности отворене, јавља Тањуг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

22.10.2014 15:53

Па ово ни у бијафрији нема, људи наилазе на извјестаје опстинских одбора који су толико лосе попуњени да се не мозе разазнати о каквим се резултатима ради. Па људи моји овдје висе и није битно изаци на изборе то це људи сјести и лијепо онако јарански расподијелити власт и то пазите процентуално. Е, али сада озбиљно ко буде понудио мало љепси план и послусност западу сјест це и формират це власт. Додику се јос дрма и он је свјестан ако крене руцно бројање да је ту пао као зрела круска , али цовјек пати и пати и пати и труди се и цини ми се да це остати трудан бас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абцда

22.10.2014 18:11

Мајко мила кад погледаш фаце у ЦИК-у дође ти да плачеш, а толико образованих младих људи чекају на бироу за посао. Жалосно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешто није уреду

22.10.2014 19:58

Недељу дана ЦИК није пребројао нити један једини глас. Упорно стоје на неких 89% обрађених гласачких мјеста за НС Републике Српске. Око 250 гласачких мјеста, неких 60-70.000 гласова је у великом проблему. Очигледно је да није ријеч о нечијој љености или спорости већ тоталној немогућности да се то обави јер постоји неки крупан проблем. ЦИК упорно ћути о овом скандалу и маже очи јавности са неких 12 мјеста на којима треба ручно бројање гласова. То је око 5% укупног проблема. Ни опозиција се експлицитно не изјашњава о чему се ради на тих 250 мјеста који се не броје. Јавност мора знати о чему се ради!

ОДГОВОРИТЕ
Name

то бее

22.10.2014 20:05

Што се тиче Републике Српске узалуд им поновно бројање, Баја ће наћи начина да прикаже своју побједу, по систему "циљ оправдава средства". Уосталом, ако им се "није гадило" да на сам дан избора потенцијалне гласаче "гањају" испред гласачких мјеста и дају им инструкције и кад то раде "први" људи те странке, зашто би и било шта друго? Само ми жао што не снимих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

22.10.2014 20:20

Штимају се резултати избора уз постављање услова шта треба радити за велике шефове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бет Цонструцт БиХ

22.10.2014 21:31

Потребни сарадници (ливе сцоут-и) за прикупљање статистицких и других валидних података са спортских манифестација за компанију Бетцонструцт www.бетцонструцт.цом. Потребно основно знање енглеског језика те андроид/смартпхоне мин верзија 2.35. Ради се о хонораном послу (фрееланце) уз накнаду у висини 32 € по успјесно одрадјеном мецу а улазнице се рефундирају од стране фирме. Исплате се врсе збирно за одрадјене пријеносе у датом мјесецу у првих пар дана наредног мјесеца (до 10.) путем Скрилл платног процесора (исти принцип као и паyпал). Спортови који се раде и за које су потребни сцоути су фудбал, косарка, рукомет и одбојка. За упите те додатне информације обратите се путем маил-абетцонструцтсцоутингбосниа@гмаил.цом Бет Цонструцт Сцоутинг БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

прича

22.10.2014 23:12

Нешто у посљедње вријеме неме галаме како СНСД неће имати већину, очиглено су се ови родољупци пардон Домољупци препрачунали и очекивали више

ОДГОВОРИТЕ