ЛШ, 3. коло - А, Б, Ц и Д група вечерас

У среду увече на програму су мечеви Лиге шампиона у групама А, Б, Ц и Д, а апсолутни дерби дана игра се на ливерпулском Енфилду.

Фудбал 22.10.2014 | 13:10
ЛШ, 3. коло - А, Б, Ц и Д група вечерас

Петоструки првак Европе Ливерпул дочекује актуелног, дестостуког, првака Старог континента Реал Мадрид. У другом мечу групе Б, Лудогорец чека Базел.

Занимљиво ће бити и у групи А, где си имају по три бода, Олимпијакос дочекује Јувентус, док Атлетико у Мадриду игра са Малмеом. У групи Ц, првопласрани Монако дочекује Бенфику, а Бајер у Леверкузену игра са Зенитом.

Група Д доноси нам дуеле Андерлехта и Арсенала у Бриселу, док у Истанбулу играју Галатасарај и Борусија Дортмунд.

Мечеви одиграни у уторак донели су нам историјски број погодака, али и неколико невероватних победа. Бајерн је у Риму прегазио Рому (7:1), док је Шахтјор из Доњецка био још убедљивији на гостовању БАТЕ у Борисову (7:0).

Реал на гостовање у Енглеску иде као првопласирани у групи, али посебан проблем за екипу Карла Анчелотија може да представља лоша традиција када гостују на Енфилду, као и повреда Гарета Бејла. Мадриђани су на последњем гостовању у Мерзисајду доживели дебакл 4:0 у сезони 2008/2009, а нису затресли мрежу ривала ни на преостала два међусобна дуела, у првом мечу исте сезоне (1:0), те у финалу Купа шампиона 1981 (1:0).

Човек од кога се очекује да прекине ту традицију је свакако најбољи играч света Кристијано Роналдо. Феноменални Португалац постигао је близу 450 погодака у каријери, запањујућих 19 од старта сезоне, али никада није дао гол 'Црвенима'. Ипак, тренер Мадриђана верује да ће то посебно мотивисати Роналда.

"Роналдо је увек мотивисан, али ако атмосфера буде непријатељска то ће га мотивисати још више. Али не, неће бити додатно мотивисан зато што је то Ливерпул, а он је бивши играч Манчестер јунајтеда", рекао је Анчелоти, да би се затим осврнуо и на тим са Енфлида, "То је клуб који ме је увек узбуђивао... Нико не пева химну клуба као навијачи Ливерпула. Невероватно је кад певају 'Yоу'лл невер wалк алоне'. Изаћи ћу раније на терен како бих чуо како певају химну".

С друге стране, капитен и жива легенда домаћих Стивен Џерард сматра да његов тим може да шокира госте. Вицешампион Енглеске је после сјајне прошле године лошије кренуо у нову сезону, па после осам кола заузима пето место са 13 бодова.

"Оклизнули смо се у Швајцарској и сада морамо одиграти како умемо против Реала. Мислим да су нам шансе доста боље на домаћем на терену, али даћемо све од себе и у реваншу и у Мадриду. Није једноставно победити Реал Мадрид, али није ни немогуће. Мислим да је овај меч битнији, јер нам може решити питање изласка из групе. Када они, у овом саставу и форми, гостују било где очекује се победа. Ја то разумем, чак разумем и да смо аутсајдери, али са атмосфером и хуком Енфилда све је могуће", рекао је популарни Стиви Џи.

Важни мечеви играју се и у групи А, где све екипе после два одиграна кола имају по три освојена бода. Најлакши посао требало би да има Атлетико Мадрид који на свом Висенте Калдерону дочекује шведски Малме. Доста узбудљивије биће на пирејском Караискакију, пошто у госте најтрофејнијем тиму Грчке Олимпијакосу гостује торински Јувентус.

"Знамо како се играју овакви мечеви, што смо више пута доказали и показали у прошлости. Ту конкретно мислим на дуел са Атлетико Мадридом на старту Лиге шампиона. Исто тако, не смеју нам се више догађати грешке као у мечу са Малмеом, које су нас одвеле у пораз. Алегријев и Контеов Јувентус је начелно разликују, али су обе екипе изузетно јаке, што се види кроз резултате. Ипак, ми имамо своју рачуницу, нико није очекивао ни да ћемо Атлетику дати три гола, па смо на крају и славили", рекао је тренер Олимпијакоса Мичел.

С друге стране, тренер 'Старе даме' сматра да је шпански струћњак донео менталитет своје домовине у актуелног првака Грчке.

"Имамо велико поштовање према Олимпијакосу. Мичел је донео шпански менталитет у клуб и то се и те како види кроз њихове наступе. Чувају посед, играју стрпљиво, а имају и неколико сјајних појединаца као што су Алехандро Домингес, Ерик Абидал и Костас Митроглу, при том – победили су и Атлетико Мадрид. Меч је јако битан за нас, али не и одлучујући", јасан је Алегри.

Правду у Пиреју делиће наш Милорад Мажић са својим помоћницима.

Дерби групе Ц игра се у Леверкузену, где долази првопласирани из групе Зенит и Санкт Петербурга. Екипа Андер Виласа-Боаша налази се у малој кризи резултата, пошто има три ремија у низу. 'Аспиринџије' у меч улазе после два нерешена резултата у низу, а од меча на 'БајАрени' навише би могао да профитира Монако, који на свом терену чека Бенфику.

Последња група вечери доноси нам гостовања првих фаворита за пролаз – Борусија из Дортмунда, наших Невена Суботића и Милоша Јојића, путује на тешко гостовање у Истанбул екипи Галатасараја, која у дуел улази после победе у 'вечитом' дербију против Фенербахчеа. С друге стране, БВБ има један од најгорих стартова сезоне последњих неколико година, али их то није спречило да забележе два тријумфа на старту елитног такмичења, без примељеног гола.

У другом мечу групе Д, Александар Митровић ће дефинитивно почети меч против из Арсенала. 'Тобџије' би победом дошле на корак од пласмана у другу фазу, док је домаћима ово можда и последња шанса уколико желе да се нађу у нокаут фази.

Коментари / 0

Оставите коментар