Поплављени у Семберији заборављени од свих

И пет мјесеци након полава семберска села су разорена, куће неусловне, машине за обраду земљишта још нису у функцији, а њиве непогодне за јесењу сјетву.

Република Српска 21.10.2014 | 20:42
Поплављени у Семберији заборављени од свих

Огорчени мјештани кажу да су их за вријеме и непосредно након поплава посјећивали бројни представници локалне и републичке власти, који су се утркивали са обећањима, а испунили јако мало.

Ваучере за обнову након поплава, финансиране из Фонда солидарности, добила је већина становника поплављних семберских села, међутим, мало су шта успјели урадити с њима.

“Он је пролази овуда никога ниште није ни питао, ако буде опет долази ја ћу њему рећи, ајде Мићо дођи овамо да видиш гдје ја спавам, смрди”, каже Гора Зорић из Балатуна.

“Ти ваучери ће ми бити довољно да завршим око куће и отприлике још један прозор да замјеним колико сам ја израчунао”, каже Драган Несторовић из Броца.

Ваучери недовољни за обнову кућа, од посјета предсједника, бројних министара, градоначелника и других представника власти и њихових великих обећања до сада и није било неке користи, тврде мјештани.

“Све су обећавали, нема од тога ништа, ништа од тога нема. Помало неки пакетић добијемо и ето тако”, тврди становница Велиног села Драгица Маријановић

Поплављени истичу да су донације из иностранства и од бројних организација стизале, али да су неравномјерно дијељене.

“Овдје нико није добио ништа од наше општин,е послали су људи из Грчке паре и то су нам разграбили”, ријечи су Милорада Савића из Велиног села.

Огорчени на све нивое власти становници Велиног Села, Бродца и Балатуна, чекају зиму у неусловинм животним просторима. Осим ове муке прогања их и сумња у обећања о санацији насипа. Све то не даје им наде да вјерују у боље сутра.

(БН ТВ)

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

петар

21.10.2014 20:40

Јадни људи са оваквом власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељинац

21.10.2014 21:39

Па,гласали су на задњим изборима...где је мицо И златко сто носају спорете И ТВ прије избора..ми бијељинци смо пропали са локалном власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

холмс

21.10.2014 22:51

Не треба ништа ни да добијете какви сте безобразни и незахвални

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

22.10.2014 00:23

Срамота, Опстинским властима на целу са Мицом су била пуна уста обецања, сви су први трцали пред камере, а од обецане помоци народ доби једино вауцере од дрзаве који су недовољни за санацију стете. Ста би од обецане Опстинске помоци? Опстина није адекватно обезбедила становниство превременим средјиванем И одрзавањем насипа и канала. Људи треба да поднесу приватне тузбе против градонацелника И опстинске управе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

22.10.2014 04:29

Мицо под хитно са власти да сидје !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

22.10.2014 06:54

У бијељини српски народ је угрозен сто се тице поплава,сем вауцера ниста нису добили а и то све знамо како и ста док муслимани сви су добили од пијеска ,креца,цемента ,јупола градје и све ,све су добили плус вауцер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

22.10.2014 07:25

У БиХ је битно гдје су границе,ко је овај а ко онај... Назалост и послије оволико година људи нису свјесни своје несвијести.... Зато ми их понекад није ни зао...Патите се јер немате појима... Дрзите се сви својих торова и муците муку то вам и пристаје најбоље... Али нај битније је да ови не дају РС а ови хоце неку БиХ... Смрзнут це глупи народ у влазним домовима... И контам па и нека!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељинац

22.10.2014 09:45

Судеx... а ста би Ти то? Како би легла једна "унитарна", а? Нецес то дозивјети кад би траву јео... Као Бакир би ми могуцио бољи зивот... сто прије раздвојени, то љепси зивот за све...

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрац

22.10.2014 10:29

Коментар на Бијељинац! Е па онда ти је до краја зивота јести траву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

22.10.2014 11:11

Људи драги нико нам није крив, криви смо сами јер опет смо гласали за исту власт тек нам долази оно јос горе него сто је било, поз за све добре људе, а лопове иза расетака......

ОДГОВОРИТЕ