Лаптоп од милион долара: Луксуз или лудост

Лаптопи би заправо требали бити уређаји који вам могу бити од користи у свакодневном животу и послу, довољно чврсти да их можете носити на путовања, премијештати из просторије у просторију, носити у јавном
пријевозу...

Информационе технологије 19.10.2014 | 18:28
Лаптоп од милион долара: Луксуз или лудост

Међутим, мало је вјероватно да ћете скоро било шта од тога моћи урадити са овим лаптопом, чак и да имате новаца да га купите.

Луваглио је најскупљи лаптоп на свијету, израђује се по наруџби и кошта милион долара. Разлог због чега је тако скуп лежи у томе што је у потпуности прекривен платином и дијамантима са вањских страна, као и са унутрашње. Чак је типка на којој се пали дијамант посебне, ријетке боје.

Све што се тиче софтверских појединости је такођер индивидуална ствар, односно ствар избора наручиоца. Купци сами могу бирати какав лаптоп желе и зановијетати до најситнијих детаља, јер ипак га плаћају милион долара.

Лаптоп је у потпуности ручни рад, а стандардна верзија има 17-инчни ЛЕД заслон са заштитом од рефлексије и уграђеним уређајем за чисћење.

Има и 128-гигабајтни ССД погон умјесто тврдог диска. Међутим, овај лаптоп производи компанија са сједиштем у Лондону која нема прошлост и искуство у производњи компјутера и сличних технолошких производа.

На својој wеб страници компанија нуди врло мало података о лаптупу, осим што обилато рекламира његов изглед. Кажу да је то због тога што су његове карактеристике индивидуалне и зависе од сваког купца. Због тога га не можете пронаћи ни у слободној продаји, односно на полицама продавница.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Приватна Банка

19.10.2014 23:11

је ли мозе један на кредит!!

ОДГОВОРИТЕ