Ноле: Желим да поновим крај прошле године!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да би желео да понови резултате које је имао у финишу прошле сезоне пред почетак Мастерса у Шангају.

Тенис 07.10.2014 | 12:15
Ноле: Желим да поновим крај прошле године!

После пораза у прошлогодишњем финалу УС Опена, Ђоковић је забележио 24 победе заредом и освојио је редом титуле у Пекингу, Шангају, Паризу и завршном Мастерсу сезоне у Лондону.

“Не могу да имам боље резултате него прошле године, само се надам да ћу поновити такве успехе. То су превелике жеље, али ћу покушати да се концентришем на оно што ме чека сада и да идем дан по дан, и тако видим докле могу у Шангају”, рекао је Ђоковић.

Ђоковић је на најбољи могући начин започео сам финиш сезоне, доминантним издањима на турниру у Пекингу, где је освојио пету титулу.

“Пекинг ми није одузео превише енергије. Пресрећан сам због тога, што нисам изгубио ниједан сет и што сам освојио титулу у таквом стилу, и то против одличног играча. И то ће ми само помоћи по питању самопоуздања. Надам се да ћу исто тако наставити ове недеље”, нагласио је Ђоковић.

Српски тенисер је последњи пут на тлу Кине поражен у полуфиналу Мастерса у Шангају 2010. године, када је бољи од њега био Роџер Федерер. Од тада, забележио је 25 узастопних победа.

“Осећам да играм своју игру. Физички, уопште нисам исцрпљен. Напротив, спреман сам. Желим да се такмичим, да изађем на терен и борим се. То ме тера да наставим даље и видим докле могу да дођем”, истакао је Ђоковић.

Ђоковић истиче да се осећа сјајно на терену због идеалних услова, како на њему, тако и ван њега.

“Најбитнији разлог зашто постижем толико добре резултате у Кини је то што се осећам добродошлим од тренутка када закорачим на кинеско тло. Имам велики број навијача, људи који ме бодре и који се труде да се осећам као код кући. То је главни разлог мојих добрих игара током година. Мислим и да су услови прави за мој стил игре”, нагласио је Ђоковић.

Први рекет света такмичење у Шангају почиње у среду, а тада га очекује меч другог кола са Аустријанцем Домиником Тимом.

Коментари / 0

Оставите коментар