Перформанс пред зградом Владе!

Грађани Угљевика би ускоро могли да добију прилику за селидбу. Ако је судити по данашњим дешавањима у Влади Српске, загађен ваздух би ускоро могао да почне да се шири из још незавршене Термоелектране Угљевик 3.

Република Српска 06.10.2014 | 18:59
Перформанс пред зградом Владе!

Представници Центра за животну средину су на протокол Владе предали анализу о могућем загађењима Угљевика, али и регије, због планираних постројења унутар Термоелектране.

Ништа не би било чудно да та иста ТЕ већ нема еколошку дозволу коју је издало Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију. Из Центра су демонстративно дошли пред Владу Српске и захтијевају од Министарства да повуче постојећу еколошку дозволу.

Из Министарства за просторно уредјење, грађевинарство и екологију поручују да је добијање еколошке дозволе било по Закону и потпуно транспарентно. У процесу добијања еколошке дозволе прошле године јавност је могла да учествује на било који начин, али није, тврде у Министасртву.

Центар за животну средину покренуо је тужбу против акта Министарства којим је издата еколошка дозвола за ТЕ Угљевик 3. Очито је, у  Министарству се не обазиру много на тужбу јер је како тврде Центар до сада пред надлежним судовима изгубио све спорове које је покренуо против овог Министарства.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

виктор

06.10.2014 18:18

Носе маске јер се боје да их суграђани не препознају.

ОДГОВОРИТЕ