ЛШ: Арсенал убједљив, порази Ливерпула и Јувентуса!

У оквиру другог кола Лиге шампиона, Реал је преокренуо против Лудогореца у Бугарској и тријумфовао са 2:1, Арсенал је декласирао Галатасарај са 4:1, док је Атлетико Мадрид са 1:0 победио екипу Јувентуса. Базел је са 1:0 био бољи од Ливерпула, док је Борусија из Дортмунда са 3:0 поразила Андерлехт на гостовању.

Фудбал 01.10.2014 | 23:01
ЛШ: Арсенал убједљив, порази Ливерпула и Јувентуса!

Група Д: Велбек ућуткао критичаре за дебакл Галате, Борусија сигурна у Белгији

Суочавао се Дани Велбек са оспоравањима, као и менаџер Арсенала Арсен Венгер због поверења које му је указао, а он му је узвратио головима против Галатасараја. Турци нису учили из сопствених грешака, примили су чак три гола после сличних акција по левом боку, захваљујући егзекуцији Велбека (2) и Санчеза.

Бивши офанзивац Манчестер јунајтеда је самопоуздање искористио за трећи бег дефанзивцима Галате и нови погодак, да би утисак о игри Арсенала покварио пенал који је направио Шчешњи за искључење. Венгер је био приморан да Санчеза пошаље на клупу, Оспина је заменио пољског чувара мреже, али није успео да заустави ударац Јилмаза.

Дортмунд је у Белгију отпутовао уздрман серијом од три меча без победе, претио је екипи Јиргена Клопа и српски репрезентативац Александар Митровић, али није добио прилику да се докаже заваљујући игри немачког тима. Већ у 4. минуту је Кагава луцидним додавањем сервирао погодак Имобилеу, а наставио је да разиграва саиграче и доказује како је боравак у Јунајтеду био грешка.

Андерлехт је одолевао до 70. минута, а тада је Пишчек са десног бока пронашао Рамоса за 2:0, само пет минута после уласка Колумбијца у игру уместо Гроскројца, да би затим поставио и коначан резултат.

Група А: Атлетико срушио Јуве, Олимпијакос подбацио на гостовању Малмеу

Тактичко надмудривање обележило је један од дербија кола, дуел Атлетика и Јувентуса у Мадриду, али је "стара дама" ипак отишла у Торино празних руку. Центаршут Хуанфрана није испратио Лихштајнер, али јесте Арда Туран за прве бодове, веома важне после пораза од Олимпијакоса у Грчкој.

Од тима из Пиреја се баш зато више очекивало на гостовању Малмеу, ком је Розенберг донео победу од 2:0. Прво је у 42. минуту искористио неспретну реакцију голмана , да би у финишу био потпуно заборављен у шеснаестерцу црвено-белих, за које је цео меч одиграо Лука Миливојевић.

Група Б: Реал преокренуо против Лудогореца, Ливерпул поражен од Базела

Дочекао је Лудогорец мадридски Реал у Софији, а комбинација потцењивања и велике мотивације донела му је вођство већ у 6. минуту, када је Марселињо затресао мрежу Касиљаса за велико славље на стадиону Васил Левски. У 11. минуту је Роналдо промашио пенал који је изнудио Модрић, а искупио се погодивши са 11 метара када је сам иницирао контакт и убедио судију да покаже на белу тачку средином полувремена. Славили би домаћини и злата вредан бод, али је Бензема пресудио у 77. минуту, и то захваљујући Александрову који се саплео у тренутку када је требало да интервенише испред француског репрезентативца.

Ливерпул је у овој сезони навикао да разочарава своје навијаче, а овај пут је то учинио на гостовању Базелу. Офанзивна постава са Кутињом, Стерлингом, Марковићем и Балотелијем није донела ништа "црвенима" у нападу, али је зато слабости у одбрани искористио Штрелер у 52. минуту. Брзоноги Лазар Марковић је био актер меча до 81. минута, када га је заменио Ламберт.

Група Ц: Бајер потопио Бенфику

Бенфика је лако поражена већ у првом колу од Зенита на свом терену, а ништа боље се није показала ни на гостовању Бајеру. Немци су после минималног пораза од Монака јуришали ка голу португалске екипе до 25. минута када је Кислинг био најближи лопти када ју је испустио Сезар. Десетак минута касније је Сон Хјонг-Мин закуцао лопту у мрежу за 2:0, да би у другом полувремену наду Бенфике пробудио Салвио. Са беле тачке, коначан резултат поставио је Чалханоглу, после пенала који је скривио Жардел. У првом мечу ове групе, Зенит и Монако су ремизирали без голова.

Лига шампиона, 2. коло:
Група А:
Малме - Олимпијакос 2:0 (1:0)
(Розенберг 42, 82)
Атлетико Мадрид - Јувентус 1:0 (0:0)
(Арда Туран 75)
Група А: Јувентус 3, Атлетико Мадрид 3, Малме 3, Олимпијакос 3.
Група Б:
Базел - Ливерпул 1:0 (0:0)
(Штрелер 52)
Лудогорец - Реал Мадрид 1:2 (1:1)
(Марселињо 6 - Роналдо 24, Бензема 77)
Група Б: Реал 6, Ливерпул 3, Базел 3, Лудогорец 0.
Група Ц:
Зенит - Монако 0:0
Бајер Леверкузен - Бенфика 3:1 (2:0)
(Кислинг 25, Сон 34, Чалханоглу 62пен - Салвио 62)
Група Ц: Зенит 4, Монако 4, Бајер 3, Бенфика 0.
Група Д:
Арсенал - Галатасарај 4:1 (3:0)
(Велбек 22, 30, 52, Санчез 41 - Јилмаз 63 пен)
Андерлехт - Борусија Дортмунд 0:3 (0:1)
(Имобиле 4, Рамос 70, 79)
Група Д: Борусија 6, Арсенал 3, Галатасарај 1, Андерлехт 1.

Коментари / 0

Оставите коментар