Ово је била лоша власт у Српској

Влада Републике Српске је једина која сноси одговорност због тешких посљедица поплава, категорични су у невладиној организацији Центри цивилних иницијатива. Док замјерају Милораду Додику што је свој буџет повећао са пет на десет милиона марака, у ЦЦИ нису имали ријечи хвале ни за посљедњи скупштински сазив.

Република Српска 01.10.2014 | 22:47
Ово је била лоша власт у Српској

Народна скупштина Републике Српске у свом мандату ниједном није на вријеме донијела сопствени пословник о раду - закључак је невладине организације Центри цивилних иницијатива. Поврх свега, рад овог скупштинског сазива је гори у односу на све претходне, тврде у ЦЦИ.

У ЦЦИ тврде да су се замијениле улоге, па, како кажу, Народна скупштина не каналише и не контролише рад Владе Српске, што јој је обавеза по закону. Све је резултирало стрмоглавим задужењима Владе, и додатним ударима на џепове грађана којима на наплату стиже пола милијарде марака дуга.

О раду Владе најбоље говоре ревизорски извјештаји, поручују у ЦЦИ. За три године урађено је 48 извјештаја за 16 министарства, од чега је чак половина с резервом.

За предсједника Републике ипак нема зиме, јер је свој буџет удвостручио, са пет на десет милиона марака, што је једна од главних замјерки ЦЦИ. А по њима, највећу одговорност за тешке посљедице поплава у Српској сноси управо републичка Влада.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вуле

01.10.2014 20:07

СНСД се вечерас тешко осрамотио на скупу у Бањалуци у парку Младен Стојановић. Било је мање од 2000 људи. Градом је цијели дан кружио аотомобил и са мегафона најављивао скуп на коме ће се присутнима обратити Милорад Додик. Кад је скуп почео прво што је официјални спикер рекао било је да Милорад Додик вечерас није са нама већ је на путу. Додик је вјероватно сазнао за срамотно мали број људи па се није хтио ни појављивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бг

01.10.2014 20:41

Чим сте невладина организација нису мјеродавни Ваши коментари

ОДГОВОРИТЕ
Name

н варос

01.10.2014 21:00

Било 600 гладних пензинера и када су видјели да нема хране само су пљунули и отисли толико о том бајном скупу БЛУКА је за промјене

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

01.10.2014 21:56

Шта причате, већ годинама је буџет предсједника 10 милиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

02.10.2014 13:36

Сва је лоша треба је укинути скроз!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

02.10.2014 17:08

Ми имамо лосу власт од кад постојимо, само себи трпају у дзепове, узмите територија Републике Српске имамо двије рафинерије богате и плодне земље и милион и несто становниства а да пола народа нема посла, ту несто није у реду немају људи визију него само себи у дзеп сто висе и сто дузе да се закаци на власти.

ОДГОВОРИТЕ