Медији у Италији у трансу због Тотија!

Медији на Апенинском полуострву брује о сјајном подвигу капитена Роме у Манчестеру, где је постао најстарији стрелац у историји Лиге шампиона.

Фудбал 01.10.2014 | 15:30
Медији у Италији у трансу због Тотија!

Италијанска спортска штампа слави достигнуће Франческа Тотија који је синоћ голом против Манчестер Ситија послао у пензију рекорд Рајана Гигса који је до јуче био најстарији стрелац у Лиги шампиона. Ако Рома прође у осмину финала Лиге шампиона и Тоти постигне гол у нокаут фази најважнијег клупског такмичења обориће и рекорд Ференца Пушкаша који је затресао мрежу у старом Купу шампиона са 38 година и пет месеци. На првим странама се пише и испиту Јувентуса у Мадриду против Атлетика, откривају се детаљи експлозије Филипа Ђорђевића, као и детаљи о повреди Немање Видића и проблемима Интера пред наступ у Лиге Европе.

ЛА ГАЗЗЕТТА ДЕЛЛО СПОРТ

Газета је употребила игру речи да додатно истакне несвакидашњи подвиг Франческа Тотија, који је постао најстарији стрелац у Лиги шампиона, с обзиром на то да је разлика између презимена Тотти, како се пише на италијанском, и речи "тутти", што значи сви, само у једном самогласнику. "Тоти на ногама" је буквалан превод, али истовремено може да значи и, како би то рекли Енглези, "стандинг оватионс" илити, односно аплаузи на отвореној сцени за Ер Капитана или Ер Пупонеа, једина два надимка која Италијани користе за Тотија.

Изнад слике Тотија с палцем у устима како прославља голове откако је постао отац Шанел и Кристијана пише: "Историјски гол капитана. Најстарији голгетер Лиге шампиона. Рома држала игру у својим рукама и замало испустила победу против Ситија". Газета у редакцијском коментару под насловом "Модерна легенда и немилосрдна лакоћа" велича капитена Роме који је пре четири дана напунио 38 година.

"Верати постигао гол у Паризу, ПСЖ оборио Барселону, а Мурињо протутњао Португалом", подвукла је Газета победа ПСЖ-а и Челсија против Барсе и Спортинга на насловној.

Милански спортски дневник најављује на првој страни и вечерашњу утакмицу Јувентуса против Атлетико Мадрида на Калдерону: "Само храбро Јуве, играј поносно".

"Тевез у форми и глад за славом Погбе су адути Јувентуса да заустави Атлетико који је постигао 9 од 11 голова у Примери из прекида. Алегри стигао на двобој са Симеонеом на који није могао да изађе са Миланом", подсећа Газета на отказ који је нови тренер Јувентуса добио прошле сезоне управо пред мечеве осмине финала Лиге шампиона између Росонера и Мадриђана.

Андреа Страмаћони који је уз помоћ нашег Дејана Станковића претворио Удинезе у најпријатније изненађење Серије А открива Газети тајне њиховог успеха и тренере од којих је "крао" занат. "Чудо Удинезе. Страмаћони и вечере са Земаном: Сваки пут као да сам на испиту", испричао је Страмаћони како га Земан преслишава сваки пут када се виде и додаје да је много тога научио од Анћелотија и Гвардиоле.

Газета се и даље бави последицама Интеровог краха против Каљарија и у данашњем издању објављују мишљења великих звезда Неразура из прошлости: "Велики Интер продрмао Мацарија: Пробудите се".

Такође, Газета се упитала и шта је са великом надом Милана и италијанског фудбала Де Шиљом који не бриљира на почетку сезоне: "Миланов ребус: шта се догађа са Де Шиљом".

ЦОРРИЕРЕ ДЕЛЛО СПОРТ

"Дивовска Рома, Тоти легенда", доминантан је наслов на првој страни римског спортског дневника с фотографијом капитена Ђалоросих како прославља свој први гол у овој сезони, први гол у Енглеској и чињеницу да је постао најстарији стрелац у историји најпраћенијег клупског такмичења на свету.

"Великих 1:1 у Манчестеру. Сити повео с пенала, после стигао гол-рекорд капитена: нико није постигао гол у његовим годинама. Заслужили смо победу".

Коријере не заборавља ни другог представника Италије у Лиги шампиона: "Вечерас је ред на Јувентус. Испит са Атлетиком".

Центарфор Лација Филип Ђорђевић и даље је у центру пажње захваљујући свом хет-трику против Палерма који је произвео еуфорију у небескоплавом окружењу.

"Ђорђевић, голови су стигли из далека", пише Коријере откривајући детаљ да је српски центарфор још док је био у Француској почео да студира преко ТВ снимака игру Лација и посебно центаршутеве Кандреве (први гол је управо резултат набацивања италијанског репрезентативца који је Филип претворио у погодак, прим. аут.)

На насловној страни Коријереа завршио је и највећи пливач свих времена Мајкл Фелпс који се поново нашао у неприликама због слабости према алкохолу. "Фелпс возио пијан: ухапшен".

ТУТТОСПОРТ

"Хајде, Тевезу, уради то још једном", експлицитан је позив на првој страни Тутоспорта аргентинском фудбалеру да настави своју серију голова на почетку сезоне и на мечу Лиге шампиона против Атлетико Мадрида. Преносе се и речи тренера Алегрија пред испит у кући вицешампиона Европе: "Победе су уткане у наш ДНК". Буфон и Погба су се сагласили да ће утакмица против Атлетика показати колико Јувентус заиста вреди у овом тренутку.

"Лепа Рома, велики Тоти", наслов је посвећен јучерашњем ремију Ђалоросих против Ситија у Манчестеру. "Вредан реми у Лиги шампиона на терену Ситија, 1:1, капитанова магија", стоји у поднаслову.

Тутоспорт објављује и интервју са Кваљарелом, пред сусрет Торина с Копенхагеном у Лиги Европе: "Торо, ево како се постиже гол Копенхагену", самоуверено је објаснио како затрести мрежу Данаца центарфор Торина који је био стрелац за Торо на последње две утакмице у шампионату Италије.

Торински спортски лист пише о црвеном аларму у Интеру пред меч Лиге Европе с представником Азербејџана. "Интер не може да рачуна на Видића, Додоа и Ковачића. Чак и Азербејџанци утерују страх", тврди Тутоспорт.

Коментари / 0

Оставите коментар