Притвор за Петровића и Трифковића

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Ненаду Петровићу и Мићи Трифковићу осумњиченим да су крали доказни материјал у Суду и Тужилаштву БиХ и продавали га.

Босна и Херцеговина 22.09.2014 | 13:16
Притвор за Петровића и Трифковића

Трифковић, као возач запослен у Тужилаштву БиХ, и Петровић, као референт специјалиста за извршење кривичних санкција и евиденцију привремено одузетих предмета у Суду БиХ, сумњиче се да су починили продужено кривично дјело проневјера у служби и тешку крађу.

Суд је увидом у доказни материјал утврдио да постоји сумња да су осумњичени починили кривична дјела за која се терете, те им одредио притвор, који може трајати до 18. октобра. Притвор је одређен због бојазни да ће осумњичени, уколико се нађу на слободи, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или поновити или довршити кривично дјело, саопштено је из Суда БиХ.

Трифковић /45/ и Петровић /48/ ухапшени су 19. септембра по налогу Тужилаштва БиХ, због сумње да су дужи период унутар комплекса правосудних институција крали доказни материјал, чијом су продајом остваривали незакониту имовинску корист.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Василије

22.09.2014 13:47

Па то су послушници владајућег режима.Чија власт -тога и судство.Каква власт -такво и судство,и све речено.Пропаст на све стране!Иде октобар!

ОДГОВОРИТЕ