Истраге против тужиоца Чампаре

Због кршења закона и непрофесионалног поступања при извођењу осуђених лица из казнено-поправних завода, у Канцеларији дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ води се неколико истрага против тужиоца у Тужилаштву БиХ Дубравка Чампаре, пише сарајевски "Дневни аваз".

Босна и Херцеговина 20.09.2014 | 09:31
Истраге против тужиоца Чампаре

Пријаву против Чампаре поднио је федерални министар правде Зоран Микулић, наводећи да је Чампара 4. априла издао наредбу којом је наложено преузимање осуђеног Мухамеда Алија Гашија из федералне казнено-поправне установе ради саслушања у својству свједока, упркос томе што Министарство правде Федерације БиХ /ФБиХ/ за то није дало сагласност.

Овим је Чампара поступио супротно закону и прекорачио овлаштења, те теже повриједио право другог органа у чијој су надлежности послови извршења казнених санкција, пише у пријави.

У пријави се наводи да је Чампара прекршио закон и приликом издавања наредбе за извођење осуђеног Анђелка Вељанчића.

"Дубравко Чампара свјесно је игнорисао законске одредбе којима је јасно прописана надлежност Министарства правде ФБиХ у области извршења кривичних санкција те је, прекорачивши своја законом прописана овлаштења, издао незакониту наредбу и тиме тешко прекршио права другог органа", наводи се у пријави.

У ВСТС-у је, како наводи лист, покренута истрага против Чампаре и на основу пријаве Микулића која се односи на случај бијега из КПЗ Мостар Доминика Илијашевића Цоме, осуђеног за ратни злочин.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Икона

20.09.2014 10:05

Изгледа да су "Американци" почели помало притискати да се коначно овдје почне успостављати правна држава.

ОДГОВОРИТЕ