Мира Марковић изнијела четири милијарде долара!

Информација да је Европска комисија укинула уредбу којом је замрзнута имовина члановима породице Слободана Милошевића није дотакла удовицу бившег председника Југославије, јер, како каже, имовину у ЕУ никада нису ни имали.

Србија 19.09.2014 | 16:31
Мира Марковић изнијела четири милијарде долара!

Управо та тврдња подгрејала је причу да је породица Милошевић фамозне кипарске милијарде, којима се никада до краја није ушло у траг, пребацила  у Русију.

О томе је недавно говорио и дипломата Душан Батаковић, који је открио да је Марковићева у Русију унела чак четири милијарде долара. Зато, како каже, и не треба да чуди што је већ 11 година у избеглиштву у Москви, где је заштићена као „бели медвед“.

Опустошена земља
-Милошевићева жена живи у заштићеном објекту који је нека врста „руског Карађорђева“, где је штити руска војска. Питао сам једног руског амбасадора како то да Миру Марковић у Москви чува војска, да она живи у једном заштићеном веколиком објекту, не баш као Карађорђево, али повећем, ван града и да је чува војска. Сажаљиво ме је погледао и рекао ми:

„Е, драги колега, да сте ви донели четири милијарде долара у Русију, и вас би чувала војска“. Кад подвучете црту, у питању је једна велика државна пљачка - испричао је Батаковић.

- Србија је више покрадена него што су покрадене најкорумпираније земље у Африци. Ако измерите количину новца која је изнета из ове земље, из ове богате земље, видећете да је заправо у питању организована пљачка - рекао је он у емисији „Ћирилица“. Адвокат Боривоје Боровић иде корак даље и тврди да је породица Милошевић у Русију у ствари изнела 14 милијарди долара.

- Према тврдњама бивше власти, они су, преко својих курира, изнели прво на Кипар, па у Русију, 14 милијарди долара. Они сад тамо, у Москви, живе у својим феудима, а њихови курири су данас овде најбогатији тајкуни - каже Боровић питајући се зашто више нико не инсистира на изручењу Мире Марковић и Марка Милошевића.

Марковићева током јучерашњег дана није одговарала на наше поруке, али њен близак сарадник Драган Хаџи Антић за Курир каже да никакве милијарде нису изнете у Русију.

Хаџи Антић: Будалаштине

-То су будалаштине. Ви нисте нормални. Знате ли ви колико је то уопште четири милијарде? Је л‘ вам ту информацију дао онај лопов Динкић? - рекао је он.

Подсетимо, Марковићева је напустила Србију у фебруару 2003. и отишла у Русији, где је добила статус избеглице. Кад је српско Министарство правде тражило њену екстрадицију, захтев је одбијен уз образложење да томе не подлежу избеглице иако је била на Интерполовој потерници.


Вреће с пропратним писмима
НОВАЦ ИЗНОШЕН У ЏАКОВИМА

За време санкција деведесетих из Србије је новац преко Кипра буквално у џаковима изношен, незванично сазнајемо у дипломатским круговима.

- Наши високи дипломатски функционери с дипломатским пасошем су у врећама са тзв. пропратним писмом које се због тога на граничним контролама не отварају износили паре преко Кипра, а у руске и шангајске банке. То се радило 10 година - прича извор и додаје:

- И то многи знају, сусретали су се и мимоилазили наши амбасадори са џаковима по авионима.Те четири милијарде евра само су кап у океану. Питање зашто се нико озбиљно није позабавио тим случајем.

Слобина банкарка
БОРКА ТАЈНУ ОДНЕЛА У ГРОБ

Све о изношењу државног новца на Кипар током деведесетих знала је Борка Вучић, директорка Београдске банке до 2001, али је она ту тајну однела у гроб. Помињало се да је чувена Слобина банкарка после 5. октобра 2000. „склонила неке тајне папире“ који би могли да покажу где се налазе паре које су из Србије изношене на Кипар.

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

вук

19.09.2014 14:41

А сјетите се како смо их славили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

19.09.2014 14:49

То је криминал стољеца,све се зна а ипак се ниста незна,оци се затварају све због лицних интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

моје мисљење

19.09.2014 15:09

За прекривање пљацке је зртвована она добра Југославија,наравно уз све то јос и национализам,а било нам је свима висе него добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спаситељ

19.09.2014 15:23

Слобо српски спаситељ опљацкако и однио паре у Москву а арапи сада улазу паре у Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

19.09.2014 15:26

Па ако су нам Руси браца сто не испоруце назад лопове и паре сто су изнијели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

19.09.2014 16:10

Сви политицки лидери и онда и данас су ВАМПИРИ који људима сисају крв, а народ као народ, стока ситног зуба и бали за њима. Постоји податак да су Фрањо Тудјман и Милосевиц у поцетку сукоба у Југи изнијели скупа око 65 милијарди долара, новцем је управљао Слобин брат. Новац је касније опран и врацен у Алпе адриа банци која је мностово некретнина покуповало па земљама бивсе Југе. Санадер је преко те банке прао новац и сада се све умирило. Додик је исти, има новац у Русији, Бакир у Турској а Цовиц је негдје на западу. Људи док се не докопамо колца и те вампире не набијемо на колац сисат це нам крв до изнемоглости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали мујица

19.09.2014 16:23

Залосно, тако це се и за Бају писати за 10 година бар цемо тада сазнати колико је Баја изнео новца у Русију а народ нек опет гласају за њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Историја

19.09.2014 16:26

Јуче смо славили Слободана Милошевића као српског спаситеља. Данас знамо да је он покрао милијарде, да Срби скоро више не живе у Хрватској, да је Србија на све могуће начине уништена и да и даље не може да се врати на ноге након његове владавине. Данас славимо Милорада Додика као српског славитеља... Јесмо ли ишта научили из те историје на коју се ми Срби стално позивамо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр.Шуњић

19.09.2014 16:27

Ето због чега је створен рат у СФРЈ. Нема ту ни Америке, нити Русије... Милошевић-Туђман испланирана најкрвавија пљачка у историји! Ј..ите се сада поштовани грађани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

контејнер

19.09.2014 16:50

А ми по контејнирама искупљамо.Ј..и га таки смо, а они бахато тросе. Сами смо тразили. Воле нас до последње марке а ми се убијамо. Ста смо науцили, видит цемо на изборима? Колико ли је наса садасња власт однијела нико не зна. Цуваце их Руси до задње марке а онда нога, а нама контејнер с њима не гине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо46

19.09.2014 17:03

Шта и ако су изнели толики новац да не би доспео у руке Зорана Ђинђића или Бориса Тадића. Није, међутим, то главни повод мог коментара већ много озбиљнија и за Србе значајнија тема. Претпостављам да је овај коментар од агенције Бета, Фонет или неки трећи антисрпски медиј. Нисам никад био нити данас симпатишем Социјалистичку партију, али Слободан Милошевић је у веома тешким временима када је разорен један Совјетски Савез успео да у неравноправној констелацији међународних политичких односа испослује међународно право да добијему нашу РЕПУБЛИКУ СРПСКУ. Истина, том Слобином пројекту највише су допринели борци и српски народ. А, тог творца Републике Српске Ђинђићев режим је на Видовдан изручио Хашком трибуналу, а након мистериозне смрти уместо да буде сахрањен на Алеји великана у Београду, Милошевић је сахрањен у једном дворишту у Пожаревцу. Наравно, кад ово пишем не заборављам на допринос којег је у стварању Републике Српске дао др Радован Караџић. Јер, управо сви српски великани попут Ћосића, Милошевића, Караџића и Младића су мете бесомучних напада сарајевских медија и политичких лидера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

19.09.2014 17:19

Добро би било да су опљацкали само 4 милијарде. Никад ми неце бити јасно засто су Срби из Републике Српске вољели Милосевица и своју дјецу слали у рат док је он крао и на насој крви зарадјивао. Он је нас у властитој дрзави прогласио избјеглицама и потрпао нас у избјеглицке логоре и ровове а он милијарде на насој несреци млати. Он је направио да Србима из Републике Српске србијанци говоре да не припадамо Србији, да нам наплацују студирање, становање, лијецење итд све као да смо странци а црногорци дан-данас иако нису у истој дрзави имају исте привилегије у Србији као србијанци. Проклињали сте Вука Драсковица а славили сте највеце српске убице у историји Слободана Милосевица и Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јебо вас Слобо

19.09.2014 17:20

Мало су изнијели ..Миле је дрпио милијарду на милион становника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дерим

19.09.2014 17:37

Људи ово је ЛАЗ стољеца!!!!! Какве црне милијарде?!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

19.09.2014 17:40

Није ни насем милету мане.Руке му ко срп.удри сиротињу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балканске истине

19.09.2014 18:48

Занимљиве су бајке струцњака који су све знали а о томе говоре кад све продје и ником висе не треба. На Балкану је све пролазно, само глупости трају. Мука ми је од свега овога, цовек не мозе ником висе да верује. Измисљају се прице за једнократну употребу, несто као тоалет папир. Мислим да их треба тако и употребљавати. Као, неки пре су пљацкали, све однели, ови данас су добри све док они не постану, "они од пре" и све из поцетка. Богољуб

ОДГОВОРИТЕ
Name

нино

19.09.2014 19:56

Ста је ово свако износи а нико не уноси? Додју на власт са неколико ситниса у дзепу а кад одлазе потребан теретни авио да изнесе. Сви политицари су мафија и преваранти у бивсој Југи сто се мене тице не вјерујем ником висе. Јос ме само једно само интересује колико ли це Изетбеговиц Лагумдзија и Миле да изнесу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

19.09.2014 20:41

Милосевиц је створио Републику Српску,дали је то костало Србију?То нико се непита?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

19.09.2014 21:36

Ово је за мене јос једна измисљотина на коју се пале само необразовани и наивни људи. Као прво да је Милосевиц имао стварно те паре он неби заврсио сигурно у Хагу. А и то да Миру цува војска у некој тврдјави у Москви па то је стварно људи толико смијесно и та прица нема везе с везом. Мира уопсте незиви у Москви нити зиви у околини Москве то ме и јесте највисе навело да написем коментар . Ми Срби волимо измисљати бајке и мистерије то нам је у крви. А те милијарде о којима писете су плод неције масте и ниста друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маxy

19.09.2014 22:42

Па људи, шта су Додик и његова љепотица мисс Пампадур радили пет дан у Москви??? Док су чекали хоће ли је Путин примити разносили су милионе по Руским банкама што су покрали од овога јадног народа...Ускоро ће им бити тамо пребивалиште кад буду након избора збрисали, па ће бити пара за трошење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Икона

20.09.2014 14:07

Хало "Србин", стоко мутава, Милошевић није тај који је створио Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈЕНЕРАЛ ДРАЗА

20.09.2014 22:02

Драгимоји јунаци Знателиви Дајенас Народни Херој Слобода Милосевиц Први Ставијо Потпис И ОБЈАВИЈО ДАЈЕ СРПСКИ НАРО У БиХ ДОБИЈО РЕПУБЛИКУ И БРЦКО ЈЕДЕО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ АНИКАКАВ ПРОТЕКТОРАТ МЕДЈУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЈЕРНАМЈЕ ИЗЛАЗ НА МОРЕ ЗНАЦИ ЈУНАЦИ ДАСЕЈЕ СЛОБА ЛАВОВСКИ БОРИЈО ЗАСРБЕ ИУ ВУКОВАРУ СВЕ ПОНИСТИЈО СТОСУМУ ПОТРАВАЛИ ДА ПТПИСЕ ЗА ДВИЈЕ СЕДМИЦЕ ОЦИСТИЈО КОСОВО ОД СИПТАРСКИ ВОРМАЦИЈА ТАКОЗВАНЕ ОВК СЛАВА НАСЕМ ХЕРОЈУ КОЈИЈЕ ЗИВОТ ДАО ЗА СРПСКИ НАРОД И В.СРБИЈУ АНАМАЈЕ ОСТАВИЈО УАМАНЕТ ДА ВРАТИМО КОСОВО МАЈКИ СРБИЈИ ТАКОДЈЕ СРПСКИ ВУКОВАР ИДАСЕ ПИСЕ ЦИРИЛИЦА НАЦИЈЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ СВЕТОСАВСКЕ ТЕКОВИНЕ СВИСЕ ВАРАЈУ КОЈИ ГОВОРЕ ПРОТВ НАСЕГА ЈУНАКА КОЈИСЕ БОРИЈО ЗАСВАКОГ СРБИНА МАГДЈЕОН ЗИВЕО ДАИМА ИСТА ПРАВА КАО И ОСТАЛИ АНЕ ДАСЕ ПИСЕ ЦИРИЛИЦА У БАЊА ЛУЦИ АУ КАСАБИ ЛАТИНИЦА ИЛИАРАПСКИ КОГА ДАНАС НИКО ИНЕ КОРИСТИ ЗБОГ ВЕХАБИЈСКОГ ПОКРЕТА И АЛКАИДЕ ПОЗДРАВ БРАЦО СРБИ УЈЕДИНИТЕСЕ И ЦЕНИТЕ ОНО СТОЈЕ КРВАВОМ МУКОМ СТЕЦЕНО НЕМОЈТЕ ОСУДЈИВАТ ОНЕ КОЈИСУВА ОСТАВИЛИ УРАДЈЕН ФОДМЕНТ АВИСАМО ДАГА ДОГРАДИТЕ АНЕ ЈОС САМИ УЗ ПОМОЦ ПОНЕКОГ ПОТУРЦЕНОГ СРБИНА ДА ОСУДЈУЈЕТЕ ЊЕГА НИЈЕ МОГАО НИХАСКИ ТРИБУНАЛ ДА ОСУДИ А КАМОЛИ ВИ КОЈИ ЛУПТЕ СА ФЕДЕРАЛНИМ КОЛЕГАМА МИНУСЕ ОЊЕ ПОСЛЕ СВЕТОГ САВЕ ОТАЦ НАЦЈЕ СЛВАМУ И НАЈ ВЕЦА ХВАЛА ЗА БОРБУ ПРТИВ ДОСМАЛИЈА И САДАСЊИХ ОСМАНЛИЈА СРДАЦАН ПОЗДРАВ СВИМА ПОСТВОЦИМА ЛИКА И ДЕЛА НАСЕГА НИКАД ЗАБОРАВЉЕНОГ ХЕРОЈА СРПСКОГ РОДА ЗИВЕЛА СЛОБОДА СВИМА КОЈИСЕ БОРЕ ЗА ЦАСНИ КРСТ И СЛОБОДУ ЗАРКУ ПОЗДРАВ В.ВОЉЕНИ ДЈЕНЕРАЛ ДРАЗА ЗИВЈЕ ДРАЗА УМРО НИЈЕ ЗИВЕЛА В.СРБИЈА СССР ЗИВЕО ПУТИН СМРТ ДОСМАНЛИХЈАМА КОЈИСУ ИЗДАЛИ НАСЕ ХЕРОЈЕ ЗАТИМ ИЈЕС ОНАКО СТАЊЕ НЕМАЈУ НИГДЈЕ НИ ПОЦЕТКА НИ КРАЈА ЗИВЕЛИ СЛОБОДА ВОЈВОДИ СЕСЕЉУ ДА СПАСИ НАСУ МАЈКУ СРБИЈУ ОД ЕВРОПСКИХ ОКУПАТОРА И ЗАРЕПАКА КОЈИСУ ЦИНИЛИ ЗЛОЦИНЕ НАД СРПСКИМ НАРОДО АСАДАСУ ТОБОЗЕ ИСПУНИЛИ УСЛОВЕ ЗА УЛАЗАК У ОКУПАТОРСКУ УНИЈУ ПОНТИЈА ПЛАТА А ПОНТИ ПИЛАТЈА ЦИЈА И ВАТКА КОЈИ ИДУ ПОМОЦУ УНУТРАСЊИХ ИЗДАЈНИКА ДА УНИСТЕ СРПСТВО ДРАГА МОЈА БРАЦО ЈУНАЦКА УЈЕДИНИТЕСЕ У ПРОМЕНЕ И СТАНИТЕ У ОДБРАНУ СРПСКЕ СВЕТЕ СВЕТОСАВСКЕ ЗЕМЉЕ СРДАЦАН ПОЗДРАВ СРПСКОЈ РАДИКАЛНОЈ СТРАНЦИ ИУЈЕДИЊЕЊЕ СА РУСУЈОМ ДА ЗАЈЕДНИЦКИ СТАНЕМО НА БРАНИК СЛАВЕНСКИХ НАРОДА ПОБЕДА И БОРБА ДО ЗАДЊЕ КАПИ КРВИ САМО ЗАМНОМ ЗИВЕО ПРОРУСКИ ПОКРЕТ ИЗ ДИЊЕЦКА ИДЕМО БРАЦО ПРЕМА КИЈЕВУ ЗИВЕО ПУТИН И ХРУСЦОВВ.д.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан

21.09.2014 00:06

Када процитам или цујем ,оно,била добра она стара Југа,најезим се.Толико добра постена ,да нисмо науцили ни то ,да недиземо нозеве и не кољемо се и истребљуијемо...ЗАар нисмо сви крадуцкали и разваљивали ко нико никога....

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

21.09.2014 10:03

На србијанско-ФYР Македонија граници Марко Милосевиц је имао своје дјути-фрее схопове,на том мјесту сада је тај исти Марко огромни пословни сопинг-центар у који спада хотел,сопинг центар са безброј радњи,бензинска пумпа итд.Јер, и данас, из Русије,Марко Милосевиц и Мира Марковиц, уз помоц својих сателита тј ратних профитера у актуелној србијанској и РС власти, трампе своје старе и пропале дјути-фри сопове, у замјену за дрзавне парцеле одмах до границног прелаза. хттп://www.интерспеед.рс/индеx-4.пхп

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

21.09.2014 13:05

ДОДИК И ПАВИЋ су мало мање украли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

21.09.2014 14:16

Па зар ви вјерујете свакојаким глупостима? Какве милијарде? Циљ је да се дискредитује породица једног човјека у Европи који се супроставио Американцима и НАТО пакту и који је убијен у затвору. Срби као да имају амнезију и најбоље име је да иду на геј параду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

21.09.2014 15:30

Кариц Банку, Дафину, Језду, Банке, фирме, предузеца, трговина нафтом, орузјем са свим насим непријатељима... све је то Милосевиц урадио са својим мухама. Видимо сада да је продао Србе у РСК, Косову, Раској, а сад хоце његови насљедници да исто ураде са Републиком Српском!!! Лудаци ранти профитери и њихови потомци који стите Милосевица раде то због своје гу..це... Сто казе пословица не лаје кера села ради него себе ради!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

21.09.2014 17:11

Хало Икона тај рецник показује твоје знање и васпитање.Сигурно да икона не прилици теби.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

07.12.2014 18:00

Наравно да ово није тацно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сениор

19.04.2016 17:19

Писмена ли народа ,како лијепо збори!Неке коментаре ни прочитати не могу, а за неке треба и преводилац .А када је ријеч о лоповлуку , до народа је .

ОДГОВОРИТЕ