Враћањем чистачица уштеда од пола милиона

Враћањем система интерног чишћења, односно запошљавање чистачица у школама Брчко дистрикта, локална Влада може да уштеди годишње пола милиона КМ, потврдио је данас шеф Одјељења за образовање Момчило Пољић.

Република Српска 19.09.2014 | 15:59
Враћањем чистачица уштеда од пола милиона

Подсјећајући да је прије неколико година тадашња Влада одлучила да уведе такозвано екстерно чишћење унутрашњости свих школских објеката ангажовањем приватне агенције, Пољић је истакао да су годишњи трошкови достигли чак 1,25 милиона КМ.

"Запошљавањем чистачица, како се то раније радило, ову активност можемо знатно појефтинити, а уштеђена средства преусмјерити за друге потребе у образовању", рекао је новинарима Пољић и напоменуо да се и у земљама у окружењу поново враћа стари начин чишћења.

Директори неких од средњих школа у Брчком истичу да агенција која врши услуге чишћења, у намјери да оствари што већи профит, прибјегава јефтиним хемијским средствима за хигијену, што би могло бити сумњиво у смислу шкодљивости за ученике и наставнике.

"Осим предности у финансијском и здравственом смислу, разлог зашто је бољи стари систем чишћења лежи и у томе што менаџменти школа као јавних установа треба да управљају процесом чишћења, јер је на њима и одговорност за ниво хигијене у школским објактима", каже Азра Садиковић, директор брчанске Гимназије.

Коментари / 0

Оставите коментар