НДП: Гаврановић (СНСД) средствима грађана финансира криминалце

Република Српска 19.09.2014 | 14:37
НДП: Гаврановић (СНСД) средствима грађана финансира криминалце

Наиме, сагласношћу СНСД-ове власти и првог човјека Бања Луке Слободана Гаврановића,својевремено је 20 лица добило средства у износу по 8.000,00 км на име „реализације малихпословних пројеката у сфери запошљавања и самозапошљавања“.

Бранка Брајић, једна од срећних добитница овог новца се стога синоћ, јавно, путем РТРС-а захвалила на овој великодушности, у име свих срећника из ове одабране дружине који су се олако дочепали буџетског новца .

Међутим, наша сазнања упућују на то да је Бранка Брајић, заједно са својим супругом Павлом, сувласник предузећа Мек Милан Бања Лука - фирме која је прије неколико година правоснажно пресуђена за утају пореза.

Након тога, дотична Бранка Брајић, поново са супругом, је формирала друго правно лице „ЛАЂА“д.о.о. – у ствари фирму насљедницу угашеног пореског дужника Мек Милан д.о.о.Пореска управа је против супружника Брајић, новембра мјесеца прошле године, поднијела кривичну пријаву за утају пореза од преко милион марака.„Успјешна“ и очигледно властима блиска Бранка Брајић је сувласник и предузећа „Мек Милан намјештај“ д.о.о. против кога је у јулу прошле године Пореска управа Републике Српске поднијела кривичну пријаву за пословну превару и утају пореза од 686 хиљада марака.

Јасно је, дакле, да они који су правоснажно пресуђени, против којих се воде истражне радње за милионске утаје пореза и преваре, од града Бањалуке и његовог градоначелника, су награђени са 8 хиљада марака за фамозно „самозапошљавање“.

Ова, очигледно криминална фарса СНСД-а је употребљена у функцији финансирања предизборне кампање и добијања политичких поена код грађана, којима је СНСД поново завукао руку у џеп.

Позивамо Министарство унутрашњих послова Републике Српске да утврди праву истину у додјели ових средстава, јер је очигледно, да нам само овај један примјер даје за право да сумњамо у правичност расподјеле јавних средстава, која припадају свим грађанима Бањалуке, а не само криминализованим структурама СНСД-а и његове врхушке на челу Бањалуке.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НДП-а

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

неутрон

19.09.2014 12:41

А сто се цудите, сто би рекао Мута Николиц, па то је нормално. лопови краду, а ста це друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

19.09.2014 13:18

Узалудно је позивати и министра и било кога,шта је вама,врана врани очи не вади.Могу још 22 дана да муљају,али нек се припазе-од октобра ће сви на санадеров друм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

19.09.2014 13:46

СНСД-ови градонацелници Давидовиц и Гаврановиц су унистили БЛ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

19.09.2014 14:49

СНСД је својом неодговорном политиком завио Републику Српску у црно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛУКА

19.09.2014 18:15

ТО СУ ГРОБАРИ ГРАДА БАЊА ЛУКЕ А И НАС ПОСТЕНИХ ПРИВАТНИКА НЕМА ИСПРАВНЕ ГРАДЈЕВИНСКЕ ДОЗВОЛЕ ДА ЈЕ ИЗДАТА А ДА ЗА ЊУ НИЈЕ ДАТ СТАН ОД СТО КВАДРАТА А ПЛУС МАЛВЕРИЗАЦИЈЕ ОКО КОМУНАЛНЕ НАКНАДЕ и ОКО ПЛАЦАЊА ЗЕМЉИСТА КУВАЉИ ТИХИ 1 200 000 КМ А ЗЕМЉА НИЈЕ ЊЕГОВА А ПАРЕ НИСУ ВРАЦЕНЕ ИТД ИТД АЛИ 12 ОКТ ЦЕ БИТИ ПОЦЕТАК ЊИХОВОГ КРАЈА А И ОНЕ ВИЛЕ ПРЕКО ПУТА ЗГРАДЕ ВЛАДЕ СТО ПРОДАЈЕ ХИДРО КОП БАБИЦ РАДЕ СВЕ СЕ ЗНА ЦИЈЕ ЈЕ И ЈОС МНОГО ТОГА АЛИ ГРОБАРИМА ДОЛАЗИ КРАЈ РОБИЈА И ТО ОРОЦЕНА НАПРИЈЕД ОПОЗИЦИЈО ДО ПОБЈЕДЕ БЛ ЈЕ УЗ ТЕБЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изгубљени случај

01.10.2014 06:08

Драга "ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБО НДП-а", Молим Вас да напишете пуни назив јер ова скраћеница је непозната људима па ова реклама коју правите градоначелнику, Развојној Агенцији и индиректно СНСД-у неће имати довољно ефекта. Ви сте невјероватни, па лупате податке који немају никаква смисла и ништа са истином немају заједничко. Несвјесно и глупо поручујете људима како градоначелник Бањалуке запошљава људе у ПРОГРАМУ!! Тако неко има програме и по њима запошљава и то још неко подржава... Драга господо, ја сам због таквих задњи пут био у задњем реду старе нам партије , давне 1988. године, а кад видим вашу борбу за власт, повраћа ми се од ње. Ви видите око себе црно и криминал и корупцију и код вас ништа не може и тако ћете скончати своје биједне животе јер само критикујете друге и уз то ширите дезинформације. На тај начин нигдје вас неће бити, него покушајте презентирати нешто што је ваше, изузимајући из тога саопштења која су штетна за вас, а афирмативна за вашу конкуренцију и све то уз гомилу ЛАЖИ И ДЕЗИНФОРМАЦИЈА.

ОДГОВОРИТЕ