Креспо: Смијешно поређење Меси-Марадона

"То не може да се ради са играчима из различитих епоха. Па мене су чували Неста, Канаваро, Малдини, Тирам.... Схватате?", каже прослављени Аргентинац.

Фудбал 17.09.2014 | 12:45
Креспо: Смијешно поређење Меси-Марадона

Ко је бољи - Лионел Меси или Дијего Армандо Марадона? Једни ће гласати за првог, други дизати у висине овог друго, а објективни Ернан Креспо сматра да је цела дебата узалудна и да нема сврхе даље расправљати о њој.
"То је смешно", категоричан је у изјави за Газету дело Спорт Креспо, који има занимљиво објашњење.

"То једноставно није фер, не можете поредити играче из различитих епоха. Погледајте само мој пример. Док сам ја био на терену, чували су ме Фабио Канаваро, Алесандро Неста, Паоло Малдини, Лилијан Тирам... Схватате? Неки људи то непрестано раде, али падају у замку и не могу да издрже а да не пореде Месија и Марадону. Меси јесте изузетан, али Марадонине способности једноставно не могу да се опишу речима".

И заиста, Серија А из Кресповог времена није ни налик овој сада. Пре 10 или 15 година клупски фудбал у Италији био је светлосну годину испред овог данас.

"Пре 10 или 15 година сви најбољи играчи долазили су у Италију. Сада, рецимо, Кристијано Роналдо или Меси ни у сну не би крочили овде", поручио је Креспо, који тренутно води младе фудбалере у Парми.

Коментари / 0

Оставите коментар