Отпуштени цариник одриче се награда

Милутин Стојановић, бивши радник Републичке управе царина, скоро десет година не успијева да се врати на своје старо радно мјесто. Отпуштен је након спајања федералне и царине Републике Српске.

Босна и Херцеговина 16.09.2014 | 22:27
Отпуштени цариник одриче се награда

Ништа не би било чудно да за својих 13 година рада није добио неколико одликовања због борбе у разбијању ланаца трговине дрогом.

Милутин Стојановић покушава скоро десет година да нађе своје мјесто у Управи за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине.

Након скоро тринаестогодишњег рада, добио је отказ 2005. године као технолошки вишак Републичке управе царина, и то након спајања ове царине са федералном у данашњу Управу за индиректно опорезивање.

Правду је тражио и на суду, а поврх свега има неколико одликовања за рад у служби, која му очигледно нису помогла да задржи радно мјесто.

Стојановић је добио отказ за вријеме мандата Кемала Чаушевића. Након колективне тужбе свих отпуштених радника, већина радника се вратила на рад на одређено вријеме.

У Управи за индиректно опорезивање тврде да је Стојановић свакако изгубио спор на суду против Управе.

Милутину Стојановићу, као и свима који су због политичких одлука изгубили послове са дугогодишњим мандатом, очигледно преостају само жалбе, мада ријетко која уроди плодом у нашој пракси.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

колега

17.09.2014 08:19

Како је могуце да се из притворске целије на мјесто сефа врате Серифовиц,Клопиц и многи други? Пита ли се ико засто зацута први глас против криминала Мехмедалија Осмиц који напрасно доби прво мјесто сефа за истраге па да не буде мало и мјесто предсјеника синдиката? Одговор јасан приватном управом на цијем је кормилу Дзакула и Бозо Зовко се даје по заслузи а Осмиц и Илиц Владо су добро наградјени да цуте. Ако медији неце да се баве милијардама има нас који цемо прицати па ста буде. Вјерујем и апелујем на БН да це у скорије вријеме оправдати насе повјерење као једини објективни медији на простору БиХ.

ОДГОВОРИТЕ