Све што треба да знате о трајној шминки

Многе жене данас одушевљава помисао на трајну шминку јер не захтева време и труд. Међутим, постоји пар ствари на које би требало да обратите пажњу пре него што се одлучите на овај корак...

Мода и љепота 14.09.2014 | 19:19
Све што треба да знате о трајној шминки

Цена - Трајна шминка врло је скупа и зато је битно да, пре него што се одлучите за процедуру, узмете у обзир своје финансијско стање.

Разлог - Размислите добро зашто сте се одлучили на овако важан корак. Зато што вам је мука од одласка у салон, зато што вам је стандрадна шминка досадила или сте алергични на неке од производа? У већини случајева, разлог за бирање оваквог поступка није довољно јак.

Да ли сте погодан кандидат? - Претпоставимо да имате довољно новца и разлога да одете у салон. Да ли је ваша кожа у стању да издржи овако нешто? Потребно је да стручњак анализира вашу кожу и каже вам да ли је оваква врста третмана погодна за вас. Ако ваша кожа губи еластичност или је осетљива, велике су шансе да ће је трајна процедура додатно оштетити.

Безбедност - Ако је све у реду и стучно лице вам је дало одобрење, важно је да одаберете одговарајући (по могућству поверени) салон. Лице које обавља процедуру мора да буде стручно и требало би детаљно да се посаветујете са њим пре заказивања третмана. Немојте бирати сумњива места само да бисте уштедели нешто новца – последице могу бити катастрофалне.

Одржавање - Дешавало се да особе које се одлуче за трајни ајлајнер, постану осетљиве на одређене врсте шминке, сочива или капи за очи. Исто важи и за усне, односно производе за заштиту усана. Зато је потребно да се добро распитате како правилно одржавати шминку.

Ризик - Ризик од појаве компликација током ове процедуре увек постоји. Нарочито ако особа која га обавља није најбоље обучена за то. Осип, ожиљци и пликови само су један од могућих исхода. Неки од њих могу оставити трајне последице и задати вам муке на свакодневном нивоу.

Трајност - Једном када је поступак обављен, не можете се вратити на претходно стање или га мењати. Зато је потребно да се ментално припремите за суочавање са резултатима који могу трајати до краја живота, било да су одлични или незадовољавајући. Ако ипак одустанете, сетите се да је пред вама и даље обиље могућности за свакодневно експериментисање.

Коментари / 0

Оставите коментар