Хоће ли Додик коначно успјети донијети видео клип из Москве?

Милорад Додик и Жељка Цвијановић боравиће од 14. до 16. септембра у Москви.

Република Српска 14.09.2014 | 15:08
Хоће ли Додик коначно успјети донијети видео клип из Москве?

Тај туристички пут њихови спин доктори сматрају кључним за изборни успјех. Чим је тако, јасно је да вјерују да су Додику и Цвијановићевој веома угрожени изборни апетити. Посебно лоша димензија овог пута
у Москву је што он директно угрожава спољну политику Србије, која је на тачки неутралности спрам Истока и Запада и сукоба око Украјине.

Додик и Цвијановићева својим предизборним одласком у Москву директно руше концепт Београда, који је једини могућ у овом тренутку и стављају Србију у врло тежак положај. Не треба сумњати да ће Србија знати одговорити овом директном Додиковом атаку на њене дипломатске напоре, а то ћемо ускоро имати прилику и чути и видјети. И то се нимало неће допасти врху Режима у РС.

Горе од тога је што Додик за (можда) сличицу са Путином, РС ставља у изузетно тежак политички положај спрам Запада. Само особа која је потпуно ван себе може један мали ентитет гурати директно у жрвањ у којем најјаче свјетске силе мељу у пуној брзини.  

Додик је устврдио да ће се састати лично са Путином, иако није знао тачно објаснити због чега иде у Русију и са ким се још све и зашто састаје у Москви.

Зато је, као и обично, поновио уопштене фразе да ће тамо да разговара око привредне сарадње, Јужног тока и финализације договора око финансијске подршке.

Када се врати из Москве, рећи ће, као и у ранијим случајевима, како су разговори били на високом нивоу и да се договарало о значајним пројектима, посебно из области енергетике; да је Руска Федерација јако
заинтересована за даља улагања у области Нафтне индустрије и Електопривреде. Сигурно ће навести да ће Јужни ток ићи својом динамиком и да је неупитан крак према РС.

Поновит ће да ће Руска Федерација одобрити значајна средства од око 700 милона евра.

Интересантно је да до сада никада нисмо чули саопштење Руске Федерације о тим конструктивним разговорима. Сваки пут када је неких контаката било (ако их је уопште, чак и у ширем значењу те ријечи, и било), оглашавао се Додик као свој и руски портпарол. Он је био једини извор информација о темама састанка, закључцима, договорима, преговорима, тајмингу...  

Када сагледамо све обећано, а неучињено, закључимо да нас Руска Федерација држи под тачком „разно“, која никако да дође на дневни ред. Русија до сада Републици Српској ништа није помогла, него је увијек гледала само своје интересе, што је и нормално. Али је за РС ненормално, што су они увијек на штету овог ентитета. (Па макар била и она два прастара руска хеликоптера за гашење ватре, који никада нису стигли у РС. Иако их је Путин обећао, како је то саопштио његов повремени портпарол Додик). Кренимо редом.

Нафтна индустрија Републике Српске је продата за 121 милиона евра, уз услов да РС измири доспјеле обавезе Рафинерије у Броду.

Обећане су велике инвестиције у модернизацију Рафинерије и жељезница. Проста анализа каже да је РС продала три фирме за 121 милиона евра, а да је само за Рафинерију у Броду иста та РС вратила преко 200
милона КМ дугова. Када се у тај однос ставе цијена и капитал све три фирме које су продате, долазимо до рачунице да је РС за продају Нафтне индустрије још доплатила преко 100 милиона КМ. Ако се овом износу додају и репрограмиране обавезе за порезе и доприносе од 120 милиона КМ (без камате), а око 200 милиона са каматом, онда долазимо до рачунице да је РС доплатила око 300 милона КМ да би Руси преузели Рафинерију у Броду. Износ од 120 милиона КМ, које је РС репрограмирала Рафинерији у Броду, на крају ће бити отписан.

Ситуација је још црња са РАОП-ом оз Источног Сарајева.
Радницима је речено да ће руски купци да покрену производњу, да ће измирити све обавезе и да ће донијети благостање. Радници су повјеровали и остали без игдје ичега, од производње нема ништа, али она није ни била планирана. Квала је у следећем: РАОП је од клијената из иностранства, посебно са Блиског Истока, потраживао милионе долара за послове који су урађени до избијања ратних сукоба на простору бивше СФРЈ. И РС и БиХ у међународним оквирима не значе много, тако да нису ни имале шансе да наплате било шта од ових средстава.

Онда су се преваранти из власти досјетили, нашли су руске играче, којима су продали РАОП. Тиме су им предали и потраживања те фирме. Када руски играчи закуцају на нечија врата, онда је друга прича и дугови се измирују, па сада поносни власници РАОП-а наплаћују новац те фирме, јер је то њихово. Истовремено, не пада им напамет да у РАОП било шта уложе нити за РАОП било шта плате, јер то није ни било планирано.

Када су Жељка Ковачевића упитали због чега лаже раднике РАОП-а, он је одговорио : „Шта има везе, лијепо њима, лијепо мени“.

Треба споменути и Литванце, који су, колико до јуче, били у СССР-у и који су ојадили и још ће да ојаде РС (Балкан инвестмент банка и Бирач Зворник). Штета је преко милијарду марака. Што се зна.

Додик је јако вјешт манипулатор и ту је првак свијета.
Када су се десиле мајске поплаве, рекао је да ћемо добити значајну помоћ од Русије. Руси нису послали ни једну лопату, а камоли нешто више.

Руска Федерација је озбиљна држава и поштује Уставе других држава.

Да се БиХ обратила Русији за таквим захтјевом сигурно би дошла помоћ и у роби и новцу.

Европска заједница је направила такав приступ и очекивати је помоћ за оба ентитета.

Такође, Додик је рекао да ће Русија одобрити кредит Републици Српској од 700 милиона евра. Од тога ништа није било, нити ће бити. Па је онда ишла варијанта да ће СБЕР банка одобрити кредит, што је такође била лаж. Након свега, неко вече је Додик на АТВ-у рекао да је „50 милиона КМ већ скоро оперативно, а око значајније цифре се још договара“. Са 50 милиона КМ (који неће бити скоро), Република Српска може исплатити скоро двије трећине пензија, а никако све.

 Што је тиче „Јужног тока“, ту су тек неистине. РС нема везе са Јужним током, јер цјевовод иде кроз Бугарску и Србију, а тај фамозни крак Руси нуде свима: Црној гори, Македонији, Косову... (ко год хоће, изволите, само платите и сами градите).

Чак не игра варијанта ни да се купи, јер и ту постоје правила: РС нема никакве шансе да докаже потрошњу гаса потребну за тај крак, јер нема никакве потрошаче гаса. Фирма „Гас РС“ је основана само да се ухљеби Слободан Пухалац и да крчми 1,5 милона КМ оснивачког улога.

Када се све сведе, Додик бескрупулозно манипулише осиромашеним грађанима РС и пласира измишљотине, не би ли поново преварио народ и владао још неко (кратко) вријеме.

Најбољи доказ да се Додик састао са Предсједником Руске Федерације биће ТВ снимак из Москве на којем се у једном кадру и то широком (али не и прешироком) виде Додик и Путин, а не као, до сада  фото(монтажа) њега и руског предсједника.

Такође, биће интересантно видјети да ли ће овај пут ишта да саопшти Руска Федерација, или ћемо опет имати Додиков монолог.

СлободанВасковицБлог

Коментари / 64

Оставите коментар
Name

сос

14.09.2014 13:15

Немогуц је, само ме занима на ста је јос спреман?'!! ГОТОВ ЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

батман

14.09.2014 13:18

Вјероватно носе прву рату за добијање азила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

14.09.2014 13:20

Е, шипак, шипак ће донијети тај видео клипак ! Па зар мислите да лидер таквог формата какав је Путин има времена да се слика са оцвалим балканским пробисвијетом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

14.09.2014 13:28

Мајка Русија, само су им ту врата отворена, за Доду и Цвијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солекс

14.09.2014 13:29

Од када је Путин у СНСД-у?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир Марковић

14.09.2014 13:30

Коначно долази крај владавине СНСД-а, Додика, Жељке и остале црвене банде. Само храбро до побједе. Тадић за предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

14.09.2014 13:31

Па ово је дно дна, Руска Федерација, па то је озбиљна дрзава и Путин озбиљан пресједник, није ваљда овај нас народ висе луд да вјерује у Милетове бајке. Ја знам да Херцеговина му висе не вјерује, он је превазисао и самог себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

14.09.2014 13:42

Посто није насао упористе првенствено у свом народу, а потом ни у Србији одлуцио се на сулуди корак гурања овог дијела Европе у хаос. Путину би искрено много знацило отварање новог зариста ако не војног а оно политицког и свјестан те цињенице Баја зна да би за ту акцију био потребан новац. Баја це обецати уводјења хаоса у Републику Српску за узврат да добије новац с којим це куповати гласове. Народ Српске никада није био у вецој опасноти од црног сценарија него сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преварант

14.09.2014 13:46

Само ме занима зашто Русији треба да се бакће с овим несрећником кад је свима јасно да он ради за Америку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

14.09.2014 13:51

Трази Миле изговор када изгуби изборе. Прица це му бити да је запад крив и да је намјестио изборе зато сто је он близак Путину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринути градјанин

14.09.2014 13:59

Баја поздравља те Дуле из Сабца и пита ста је са његових 3.000.000 марака сто си му остао дузан од 94-те?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бато491

14.09.2014 14:14

Па они Москве и не виде, већ се сликају са воштаном фигуром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја до јаја

14.09.2014 14:18

Како цете тек кукати луди народе кад све додје на наплату.. Када свако додје по дио који му је Баја поклонио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Београд га шутнуо

14.09.2014 14:22

Кад га (Додика) Београд одбацио,нада се подршки Москве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ненад

14.09.2014 14:22

Коначно долази крај владавине СНСД-а,ово му је остао јос једини адут да покуса преварити народ како има подрску Русије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мг

14.09.2014 14:37

Од јуце ме збуњује један предизборни плакат СНСД-а на којем се налазе фотографије вољеног предсједника и још вољеније предсједнице а поред фотографије писе ДОДИК ЗЕЉКА. Па молим упућене да ми објасне дали су они вјенчани или је нешто друго по сриједи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

14.09.2014 14:54

Још један у низу маркетиншких трикова који би требало да донесе неке поене код народа,пројектован да се одради ето баш пред изборе, али мислим да народ неће више насјести на такве ствари и да су увидјели да су то само празне приче о неким кредитима и великим улагањима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОГ

14.09.2014 15:03

Нема се Путин висе ни са ким састајати, а нема ни Додик, па су се насли. Обојици гори под ногама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

14.09.2014 15:05

Патолоски лазов из Лактаса је подметнут народу у Републици Српској да нас унисти. Да смо ми Срби из Републике Српске имали своју обавјестајну слузбу никад нам се Дебели а и оволике пљацке и страдања не би десила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цола

14.09.2014 15:09

А овај иде путевима Српске без задње таблице? Није ли то прекрсај?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бане80

14.09.2014 15:10

Сто их не налијеписте на комби да се не гузвају на зафири:-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

14.09.2014 15:19

Наравно да неце донијети ниста, а за то це вјероватно окривити медијску куци БН ТВ за хајку на њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавро

14.09.2014 15:26

Овај плакат на колима, лици ми на звезде циркуса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоwо

14.09.2014 15:27

Па,зар ико више може да поверује у глупости које изјављују Додик и његови послушници?!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: забринути градјанин

14.09.2014 15:38

Дуле брате сто нам не реце раније који је то преварант!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка Тереза

14.09.2014 15:42

лоша фотомонтажа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вина

14.09.2014 15:48

Ово му је задња карта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

14.09.2014 16:15

Сад је јасно да вас плаћа запад и Америка док сте против Русије и гурате овај народ у руке оних сто су их бомбардовали. Свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тероришу ми рачунар

14.09.2014 17:17

Додик кампању за изборе у Републици Српској води по србијанским медијима а ево сад иде и у Русију. Да ли је овај народ толоки блесав? Видјећемо 12. октобра. Иначе Бањалука је преплављена плакатима њега и Жељке му.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лулу

14.09.2014 17:21

Да ли це се вратити из Москве???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

14.09.2014 17:23

Преко главе ми је више Додикова демагогија са руском заштитом, руском помоћи и сличним глупостима. Ова прича пролази само код Бајиних сељака и послушника. Свим срцем за младе и образоване, свим срцем за СДС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

14.09.2014 17:24

Ха хха хаха хаха... Селфи с Путином пред изборе. Не процјењиво!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

14.09.2014 17:34

ИМА НЕГДЈЕ НА YОУ ТУБЕ, КАКО ПУТИН ЈАШИ МРКОГ МЕДВЈЕДА. А САД ИХ ОПЕТ ВИДИМ ЗАЈЕДНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гордана Ђ.

14.09.2014 17:35

Дошло је вријеме за промјене. Мислим да се Нешо са "додикомобилом" паркирао на шеталишту гдје је забрањено кретање и паркирање. Како полиција не реагује на несавјесне возаце у центру града? Сигурно је био мортус пијан кад је ту паркирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

14.09.2014 18:15

Господине Васковицу,рука вам се позлатила за све сто сте до сада написали

ОДГОВОРИТЕ
Name

реплика

14.09.2014 18:26

Кад је дао оглас да мјења имање у Бакнцима за Москву ја сам мислио да се зајебава !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А народ?

14.09.2014 18:36

Да и предсједник и премијерка иду на тродневно путовање истовремено када се оцекује нови плавни талас из Хрватске за све градове у долини Саве је заиста неодговорно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЛИМ РУСИЈУ

14.09.2014 18:36

СРАМ ДА БУДЕ СВАКОГ КО КРИТИКУЈЕ САРАДЊУ ДВА ПРЕДСЈЕДНИКА ,ШТА СМО СВЕ СПРЕМНИ ,КАКВА МРЖЊА,ЗАВИСТ ЈАООООО СРБИ ДОКЛЕ ВИШЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цццц

14.09.2014 19:11

Ма они су отишл и дат гузице путину сигурно 100%

ОДГОВОРИТЕ
Name

рома

14.09.2014 19:24

иде да уговори смјестај од октобра

ОДГОВОРИТЕ
Name

пути ИН ИН ИН ИН ИНННННННННН

14.09.2014 19:33

готов, пао је на кољена драги пријатељи, готов и знају то и они сто су уз њега...пао је а и партнери це да му откују у последњем тренутку...Поздрав за Васковица и сто овако бистри народу ум, сто нису висе заслијепљени додиковим лазима, будаластињама и спекулацијама, како он то казе!!!ПАда ВЛада, ПАда ВЛада...ПАда ДОдик, СНСД се распада

ОДГОВОРИТЕ
Name

јое

14.09.2014 19:40

Моли се богу уз пут да га Путин прими, лобирало се висе од 3 мјесеца и испод зита потросено ко зна колико пара да се излобира њихов састанак. Опет це да моли за кредит да подјели плате и пензије те да доврси изборну кампању, јер му се не вади из свог дзепа. Народ це да врати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јое

14.09.2014 20:00

Боље да је те паре потросио да у Гламоцане (село измедју Бања Луке и Лактаса) доведе воду и струју. Градске воде нема (21 вјек) а напон струје у утицници измедју 160 и 180 В. Да напоменем да су Гламоцани у саставу Опстине Лактаси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сг

14.09.2014 20:31

Ма неће путина видет ни близу .патка

ОДГОВОРИТЕ
Name

биба

14.09.2014 20:50

Додик је у Русију отисао како би му Зељкица помогла да изабере намјестај који це нас предсједник стрпати у нови стан који је уз велику муку конацно успјела да збави његова кцеркица Горица. Стан има само 350 квадрата и због тог је РС била мала да се он напуни. То је и разлог засто су Миле и гдја отисли до Русије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАДУЉИЦА :)

14.09.2014 22:50

ШТА СВЕ РАДИ БАЈА ДА БИ ОСТАО НА ВЛАСТИ. МАЛО МУ ШТО ЈЕ ОСАМ ГОДИНА ЛАГАО И КРАО НАРОД, ПА БИ ЈОШ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ДА ДОКРАЈЦИ И ОВО МАЛО ШТО ЈЕ ОСТАЛО, АКО ЈЕ УОПШТЕ И ОСТАЛО НЕШТО ОСИМ ВЕЛИКИХ ЗАДУЖЕЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

15.09.2014 04:58

Азил се тражи каква економија и бакрачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бај д веј

15.09.2014 06:01

Далеко је Москва сити, питам се да ли нам Милокрад зна наћи Москву на карти

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

15.09.2014 09:10

дзаба коментари Додика воле руси и подтзавају а и помазу рс зивијо Додо

ОДГОВОРИТЕ
Name

уг

15.09.2014 09:29

Милорад Додик је вец побјеник дзаба коментари њему не ттреба кампања напрјрд снсд и Миле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

15.09.2014 10:09

Није он отисао да преговара са Гос. Путином,него да договори продају јабука од сина Игора. Једино Русија купује толике јабуке,из засада вриједног 3 милиона марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИ

15.09.2014 11:25

ОПРОШТАЈНИ СУСРЕТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

15.09.2014 11:33

Зиви и здрави били, ДОДИК И МАЧКА У БЕЛИМ ЧИЗМАМА, АЛИ ДАБОГДА И ОСТАЛИ У РУСИЈИ, АКО СЕ ВРАТЕ, ИЗБОРЕ ИЗГУБЕ, ОНДА ЋЕ ИМ БИТИ ЦИЈЕЛИ СВИЈЕТ КРИВ. А ОВАКО , АКО ОСТАНУ У РУСИЈИ, НИКОМ НИШТА МИ ЋЕМО ИХ ЗАБОРАВИТИ БРЗО, ЈЕР НАС НЕМА КО ЛАГАТИ, ДАВАТИ ЛАЗНА ОБЕЋАЊА, НАМА ЈЕ СВЕГА ДОСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕРО

15.09.2014 12:44

Оде јос по једно кило злата,за своју унуцад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицвара

15.09.2014 13:01

Она слика на гепеку аутомобила је турбо фолк крканлук без граница

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

15.09.2014 16:01

Ха ха не могу висе, па ста мислите засто сад пред изборе лети изван своје земље?? Цвија и Баја склањају мало суховину на страну, изгледа да знају да је крај у октобру па да јос мало изнесу лове и злата из земље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хисета

15.09.2014 16:13

Људи моји зар је власт толика сласт. Не могу вјеровати да је спреман ици тако далеко и на оци лагати а да нико зив не казе " Стани будало ". Колико видим његовој кцерки и сину иде много боље. Кцер Горица је добила велики стан у центру Бања Луке, а син Игор је добио " Мецку " теренца . Миле и ми би дрзавних пара, али нисмо ти род, ста цес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

16.09.2014 05:32

и тај Путин није нека велицина поцеце да прима и нацелнике опстина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

16.09.2014 06:32

Путин и Додик до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гага

16.09.2014 06:59

Јутрос сам видјела билборде црвене банде на којима има Вуциц и Дациц а наравно и Путин. Цупају се на све могуце нацине,али надам се да це народ гласати за промјене.Куку нама ако опет побиједе, боље да сви идемо у С.Кореју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

16.09.2014 08:04

Хахаха..На ауту слоган:"Нека драги Бог цува Милорада свог". ;-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

16.09.2014 13:54

Па кад се све сагледа већа је демократија у Сјеверној Кореји. А што се тиче стана и аута дјеце дотичног Баје нико се нетреба пуно узбуђивати још важи стара изрека : ,, отето - проклето,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

16.09.2014 20:04

Како бре загрљени? Баја је вишљи за метар па је морао сести у дубак да се главе поравне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злоупотреба Путина

16.09.2014 20:58

Страсно! Бас ме занима ста би рекао или боље реци урадио Путин да види себе на овом ауту?

ОДГОВОРИТЕ