Исламисти на одмору у БиХ?

Исламски милитанти са запада добијају инструкције да се на путу ка Турској, а затим и Сирији неколико дана задрже у БиХ и Србији, а тек онда да наставе пут ка Турској и то искључиво аутобусом или возом, како би им се теже ушло у траг, преносе британски медији.

Босна и Херцеговина 01.09.2014 | 08:45
Исламисти на одмору у БиХ?

Иначе, до прије годину дана било је уобичајено да исламски екстремисти путују директним летовима у Турску, у склопу туристичких аранжмана.

Међутим, како им је на тај начин лакше ући у траг, сада им се савјетује да на пропутовању до Турске направе неколико пауза, углавном у земљама западног Балкана, па тек онда да наставе пут.

Како преносе медији, исламски регрутери за инструисање исламиста користе софистициране системе попут тајних е-маил налога, гдје потенцијалним милитантима дају лозинке тих налога, а они у секцији "драфт" могу прочитати инструкције, а да се притом не пошаље ниједна е-маил порука.

Овај систем омогућава регрутерима да прослиједе информацију, а да притом не оставе електронски траг.

Извор: Независне

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЦЦЦЦ

01.09.2014 06:54

Јоооој... јооој.... ове бајке увјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

01.09.2014 07:08

Пресмјешно, остављају поруке у драфту. Па људи моји све је то он лине садржај. Не треба је слати да бе се видјеле. Постоје на серверима и као такве могу бити доступне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

01.09.2014 07:26

Извор Независне! Паметном је доста..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куку

01.09.2014 07:46

Ови на слици као да су глумци серијала планета мајмуна, гледајте им очи, поглед празан као и глава

ОДГОВОРИТЕ