Уске фармерке више нису "ин"

Уске фармерке већ дуже време су један од основних и незамењивих делова женске гардеробе, а њихова популарност толика је да је готово немогуће замислити да ће икада изаћи из моде. Међутим, како пише Блумберг, тренд уских фармерки је на свом заласку, а наводи се да жене, колико год их волеле, у истој мери их и презиру.

Мода и љепота 24.08.2014 | 15:15
Уске фармерке више нису "ин"

Још пре три године произвођачи одеће покушали да угасе тренд скини (скиннy) фармерки пласирајући на тржиште звонасте панталоне, али то није упалио па су жене наставиле да пуне ормаре уским моделима. Сада, међутим, познати произвођач одеће “Гап” и луксузна модна кућа “Блоомингдале’с” поновно покушавају да популаризују нешто лежерније стилове фармерки. Тако је Гапов предлог новог тренда елегантна тренерка уз коју се носе струкиране кошуљице и блузице.

Циљ промене тренда и избацивања скини фармерки из моде је навођење жена на куповину потпуно нове гардеробе, а према речима Маршала Коена, главног аналитичара у “НПД Гроуп Инц”, овог пута модној индустрији то можда и пође за руком.

Наиме, према речима стручњака, жене желе одећу коју могу да носе како на посао, тако и на јогу или неку другу активност у слободно време јер једноставно не желе да се пресвлаче пет пута на дан како би биле спремне за сваку прилику. Осим тога, након толико година утезања у уске фармерке, жене желе удобност.

Још прошле године на полице продавница уличне моде почели све чешће да стижу елегантнији модели спортских панталона, израђени како од памука, тако и од свиле за нешто елегантнији изглед. Гапови најновији стилови укључују панталоне налик тренерци и моделе широких и елегантних капри панталона.

Нови модни трендови, када их купци прихвате, за продавце су врло исплативи јер су жене присиљене да купују и нове ципеле, кошуље, јакне, торбе, накит и слично. Управо се то догодило са скини џинсом – када су жене почеле да носе моделе уских панталона, почеле су више да купују и ниске чизме јер оне најбоље пристају уз ту врсту фармерки.

Популаризацијом нешто лежернијих и ширих модела панталона продавци одеће се надају да ће навести жене да постојећу одећу замене новом и да почну да купују струкиране блузе и кошуљице које знатно боље пристају панталонама лежернијег кроја.

Коментари / 0

Оставите коментар