Настављена акција "Бирај живот без оружја"

Центар јавне безбједности Источно Сарајево наставља са кампањом "Бирај живот без оружја", коју организује МУП Републике Српске, под покровитељством Европске уније.

Република Српска 21.08.2014 | 22:17
Настављена акција "Бирај живот без оружја"

Циљ кампање је анимирати и информисати грађане да без икаквих санкција могу предати  наоружање.

Кампања "Бирај живот без оружја" омогућава грађанима да добровољно предају оружје, без икаквих кривичних и других санкција, јер је на снази закон о амнестији.

Из Центра јавне безбједности Источно Сарајево напомињу да су у протеклих годину дана, колико траје акција, прикупили велики број наоружања и минско експолозивних средстава, што указује да се акција успјешно реализује и у овом дијелу Српске.

"У протеклих годину дана, Центар јавне безбједности Источно Сарајево на својим истуреним пунктовима је прикупио одређен број минско експлозивних средстава, дугог и кратког наоружања, око 20 000 комада муниције и разних врста војне опреме", наводи инспектор Сектора полиције ЦЈБ Источно Сарајево Саша Витковић.

Кампања се проводи у читавој БиХ захваљујући средствима Европске уније и Владе Велике Британије.

"Што се тиче података на нивоу БиХ прикупљено је преко 7.000 комада оружја и преко 300 000 комада муниције и минско експлозивних средстава", истакао је руководилац програма људске безбједности и развојног програма УН Јасмин Поробић.

Кампања "Бирај живот без оружја" почела је 26.августа протекле године, а зачетници кампање су МУП Републике Српске и развојни програм Уједињених нација, након чега су се придружиле и остале полицијске агенције из БиХ. Процјењена вриједност овог пројекта је 500 000 долара.


(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

превара

21.08.2014 20:44

Јос једна превара ЕУ. Наорузава друге, а ми вјерјемо да су добронамјерни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

21.08.2014 20:48

засто бас у истоцном сарајеву сто није у сарајеву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каква глупост

22.08.2014 02:27

Добро је познато да свугдје гдје су овако несто увели ниво ситног криминала се повецао и дрскост полиције исто тако. Са не наорузаним народом мозете радити ста год хоцете и препадати их колико зели те. Питај те се засто нико неразорузава свицу или засто толико покусавају да разорузају неке друге земље. Урадице они то у свим регионима само полако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схабан

22.08.2014 06:42

Разоружавају Српско Сарајево да би могли да раде са њим шта хоће. Зашто не разоружавају Тешањ и Маочу?

ОДГОВОРИТЕ